|
Rez na kmenu jabloně, 14.3.2018 "...a kde ční červený kamení...". Mimo témy: iný druh riasy (Trentepohlia iolithus) vytvára takéto nádherné prírodné scenérie červeným sfarbením kameňov v okolí koryta riek a potokov. IH |
 |
Rez na kmenu jabloně, 14.3.2018  Na kôre Vašej jablone sa usídlila riasa (řasa) s názvom Trentepohlia umbrina. Stromu neškodí, niekedy sa na kôre nachádza v symbióze s lišajníkmi. Tehlovočervené sfarbenie je spôsobené karotenoidmi ktoré si riasa vytvára. Darí sa jej vo vlhšom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prořezání staré jabloně, 18.2.2018  Reakcia na príspevok pána Hasmana zo 17.2. o 10:11hod.: V tom poslednom odstavci Ste to dokonale vystihli, moja pestovateľská filozofia je rovnaká. Výhody intenzívnejšieho spôsobu ovocinárčenia na slabo- a stredne silno rastúcich podpníkoch sú... celý příspěvek > |
 |
Aká choroba Hrušky?, 2.10.2017 37.140: S hrdzou nemám skúsenosti, u mňa sa nevyskytuje. Medzihostiteľom hrdze sú niektoré borievky (jalovce), tie by nemali rásť v blízkosti hrušiek. Čo sa týka fungicídov, ja na jadroviny používam striedavo Talent, Zato, Chorus (to isté je Qualy... celý příspěvek > |
 |
Nekvalitní výpěstek meruňka, 29.4.2017 Myslim na tu marhulu goldrich |
 |
Nekvalitní výpěstek meruňka, 29.4.2017 Ked bude najhorsie, tak najdem v okoli zakvitnutu marhulu a jednu vetvicku dam do koruny. Strcim ju do pet flase flase s vodou a dobre upevnim. Zahradkari, co vy na to? |
 |
Topaz nepřekonaný, 18.4.2017 Rekognoskácia v pivnici k 18.4.2017 (nadviažem na svoj príspevok z mája 2016). Na foto 1: dolný rad zľava doprava: Karneval, Rubinola, Jonagored, Florina. Horný rad zľava doprava: Golden Del.,Shalimar, Topaz. Stručné charakteristiky: Karneval ešte... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Bohemica, 31.1.2017 Asi neviete že Boscova flaša je jesenná odroda a Bohemica je zimná keď ich porovnávate v dĺžke skladovania.Musím sa zasmiať. |
 |
Palenie z exotickeho ovocia, 25.1.2017  Páliť sa dá takmer zo všetkého (a tiež takmer všetko sa dá vypiť, obzvlášť na Slovensku). Známy pálenku z mandariniek robil, šupky tam ale nedával. Z tých by som mal trochu obavy, nevieme či a čím to postrekujú. Na fotkách vidíte exotické destiláty... celý příspěvek > |
 |
Natírání kmenu vápnem, 10.1.2017 Josefe: Beriem, nemusí to každému "zapasovať", aj keď mne sa biela celkom páči. Úctu v diskusii neriešte, keď trepnem blbosť tak ma treba zvoziť, to mi je vždy sympatickejšie ako pritakávanie. Padni komu padni, absolútne v pohode. Skôr mi vŕta v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Červené marhulky, 19.12.2016  = |
 |
Určovačka, 18.10.2016 Je to tak. Kladivník. Dama de Noche. Qeen of the Night. IH |
 |
Orion, 18.10.2016 Pán Polehla, Orion nepestujem, ale mne robí výraznú alternáciu Jonagored. Na MM106 jeden rok úroda 10 bedničiek, o rok na to 1 bednička. Na M9 je to tiež, aj keď menej výrazné. Našťastie si tie plodné roky rozdelili na striedačku. Už som rezignoval a... celý příspěvek > |
 |
Tatratea jak na to?, 18.10.2016  Prečo trocháriť s 52-kou? Máme aj takéto grády (viď foto). Ale pozor - spojenie "Tatry" a českí turisti zaváňa prúserom... :-) (nič v zlom, dúfam že to bude brané s úsmevom. Ale o ten recept by som sa nepokúšal, radšej podporte našu ekonomiku a tú... celý příspěvek > |
 |
Kvete jabloň Hana, 1.9.2016 Tak toto Hana fakt nebude...:-) Terno by ale bolo, ak by Ste objavili jej žltú mutáciu - Hana Gold. :-) Takže toho stromčeka sa nezbavujte! Ale dosť žartov, pozná niekto toto žlté "kukučie vajce"? IH |
 |