|
Příspěvky uživatele - 61.125
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Fleky na listech oleandru, 22.11.2016 Dobrý den, já každou zimu bojuji na oleandrech se sviluškami. Ale to jsou vidět pak i pavučinky. Oleandry přezimovávám na schodišti v domě u oken, zalévám velmi nepravidelně, tak nějak podle citu. Jinak opad listí je na podzim normální. Marcela |  | Škodná v zahradě - srnec, daněk, 2.11.2016 Já bych jedině zvýšila plot. Nám chodí též na pozemek srnčí, které mi vleze i na terasu a ožere kytky v květináčích. Je to prostě daň za to, že jsme v přírodě. Spíš mi připadne legrační, že mi sousedi nadávají, ať něco se srnami udělám, když jsou... celý příspěvek > |  |
|  | Žloutnutí jalovce, 10.10.2016 Dobrý den, jednak se to stává a pak je zde možnost, že je jalovec napadený rzí hrušňovou. Marcela |  | Kde sehnat velká balení cibulovin?, 15.9.2016 U Chládka ho měli, ale v OBI jsem ještě nebyla. Ale vloni to nebyl problém (horší bylo všechny je zasázet :)). |  | Kde sehnat velká balení cibulovin?, 15.9.2016 Dobrý den, já pochopila, že chcete velká balení kvůli ceně. Velká balení po 100 kusech mají opravdu v hobby marketech a třeba v zahradnictví Chládek. Je pravda, že se většinou jedná o narcisy a tulipány. Ale i ostatní cibuloviny mají třeba po 25ti... celý příspěvek > |  | Kde sehnat velká balení cibulovin?, 14.9.2016 Dobrý den, buď si to vyhledejte na internetu nebo zajděte do zahradnictví či hobby marketu a tam požadované druhy vyhledejte. Marcela |  | Sousky v cizim lese, 30.8.2016 Ty to řešit nemusí. Odkážou Vás na civilní soud. Můžete podat trestní oznámení, můžete psát majiteli, můžete oslovit odbor životního prostředí atd., ale nakonec opět skončíte u rozhodování, zda se máte soudit či nikoliv. Marcela |  | Sousky v cizim lese, 30.8.2016 Soušky samy od sebe běžně nepadají, to je naprostý nesmysl. Ptal jste se, jestli můžete pokácet cizí stromy bez svolení vlastníka, tzn. jestli je v podstatě můžete ukrást. Já říkám že ne! Akorát Vás může štvát, že soused pozemek neudržuje. Marcela |  | Sousky v cizim lese, 30.8.2016 Dobrý den, soušky legálně u souseda pokácet nesmíte. Protože jsem též majitelkou lesa, vím o tom své :(. Marcela |  | Usychání špiček listů hortenzie, 26.8.2016 Dobrý den, jak píše paní Lída, horko, sucho a podzim... Marcela |  |
|  | Koupe hadice 3/4 na zahradu, 26.8.2016 Gardenu máme po celé zahradě, včetně navíjecích stojanů, rozstřikovačů atd. Používáme jí léta, některé hadice na zimu nestahuji a stále jsou perfektní. Ano, občas je potřeba zkrátit o kousek hadici a spojku znovu nasadit, ale není to nic... celý příspěvek > |  | Slimáci a mulčovací kůra, 15.8.2016 Dobrý den, v mulčovací kůře je vlhko, proto se tam drží plzáci, bohužel... Marcela |  | Střih tůje, 3.8.2016 Dobrý den, keře vysoké cca 40 cm bych já nezastřihávala. Protože ale jsem vždy sázela stromky vyšší (cca 1 m), tak už na jaře na jejich úpravu střihem došlo. A to jak do výšky, tak do šířky. Dole mají být vždy širší a nahoře užší (důvodem je,... celý příspěvek > |  | Buxus - je to škůdce či choroba?, 2.8.2016 Buxusy pěstujeme desítky let a nikdy jsem s tím neměla problém. Teď mám pravděpodobně kompletně po živém plotě. Víte, zahradu máme hodně velikou, a tak není v mých silách všechno aledovat opravdu detailně. Je to prostě jen další zkušenost, ale... celý příspěvek > |  | Buxus - je to škůdce či choroba?, 2.8.2016 Praha. Hmm, jenom keř. Já včera šla po týdnu do zadní části zahrady a mám sežraný celý živý plot z buxusu :(. Vysoký cca 180 cm a dlouhý 15 m. Na pěticentimetrové větvičce je zhruba 5 i více housenek a z plotu jsou už holé, suché klacky. Marcela |  |
 |
|
|
|