|
"Kalinožrout", 31.5.2016 Jestli myslíte to Eskimo, tak to je Viburnum x burkwoodii "Eskimo". V.farreri, V.mariesii i V.opulus zůstaly beze škod. Lída |
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 31.5.2016 No ono je i otázka, když "byl kořenový bal v květináči zcela vlhký", jestli ji prodávající už v tom květináči neulil. Lída |
 |
|
 |
Hrušeň Wiliamsova onemocnění, 31.5.2016 Větvičky jsou scvrlé... Zastřihnul jste kořeny a namočil ji před výsadbou? Jaký jste použil balzám (výrobce?) - nebyla to Hlubna? ta nesmí přijít na jednoleté výhony, pálí je. Lída |
 |
Kampak jste se slimaci letos podeli?, 31.5.2016 U nás (HK) jich letos proti očekávání je také jen poskrovnu - ne, že by mi to vadilo. Myslím si, že se na tom podepsalo loňské sucho a zima bez sněhu. Asi jim vyschla vajíčka. Ale oni to určitě zase doženou ... Lída |
 |
Kdo pozná rostlinu?, 30.5.2016 Trochu mi to připomíná fíkovník (1 list) nebo paulownii (horní listy)... Lída |
 |
Ví někdo, co je to za popínavku?, 30.5.2016 Mučenka (Passiflora). Lída |
 |
Japonská vrba, 30.5.2016 Pokud ho pořádně sestřihnete, měl by přežít. Ale nepřesazovala bych ho v horkých dnech. Pokud to máte keř, sestřihla bych ho klidně na půl metru od země. Lída |
 |
Proč nekvetou jahody, 30.5.2016 Takhle to dělám já : Odnože navedu v červenci do kelímků se zeminou a přichytnu kouskem drátu (obrácené "V"), neodstřihuji od mateřské rostliny (zakoření, nevadnou). Kolem 10.8. je odstřihnu a sázím na připravený záhon (dávám je vštšinou po... celý příspěvek > |
 |
Identifikace květiny, 30.5.2016 Okrasné česneky jsou od malých a nízkých po vysoké (i metr) a velké a ještě větší, než ten váš (ten mám na zahradě a utěšeně se množí - až moc, přesné jméno nevím). Lída |
 |
Třešně zasychání plodů, 29.5.2016 Podle mne to není opylené - je v okolí jiná třešeň? Jinak jsem zrovna teď četla na netu jednoduché řešení - v době nakvétání nařezat někde v přírodě větvičky plané kvetoucí třešně a v petkách s vodou zavěsit do koruny. Lída |
 |
|
 |
Co je to za květinu?, 29.5.2016 Konvalinko, ono se tomu říká smolnička proto, že je lepkavá, jako kdyby byla od smůly (pryskyřice) . Lída |
 |
Co je to za květinu?, 28.5.2016 Není důvod - teď mi začíná kvést na záhoně ... Lída |
 |
Co je to za květinu?, 28.5.2016 Smolnička
Lída |
 |
Proč nekvetou jahody, 27.5.2016 Mají dost slunce? Přihnojovala jste je i loni po sklizni, abyste doplnila živiny? Zaléváte je průběžně dál? Lída |
 |
Váš názor - minianketa, 25.5.2016 jabloň -Rajka
hrušeň -Pařížanka
broskev -Red Haven
meruňka -Velkopavlovická
ryngle -Oulinská
švestka -Hanita
višeň -Morellenfeuer
Lída |
 |