|
Rajčata 2018, 14.1.2018 Já už nepěstuji z jiného důvodu. Citlivá na nedostatek přijatelného Ca, Hlavně v deštivém období, jinak velmi úrodná. |
 |
Lilie zlatohlavek presazeni, 27.8.2017 Zasadit hned, lilie je nejlepší přesazovat ze země do země. |
 |
|
 |
Angrešt - co to z něj vyjelo?, 6.7.2017 Je to ale opravdu meruzalka z podnože. |
 |
Neznámá cibulovina, 30.4.2017 ISMENE - Hymenocallis?
|
 |
Priesady - Sazenice, 23.3.2017 Málo světla, teplo, bez poklesu teploty v noci. |
 |
Ostruziny - nedozrete, resp. svetle miesta, 10.8.2016 Napadení roztočem Vlnovník ostružinový
V posledních letech hodně rozšířené. |
 |
Neco žere listy odkvetlych lilii, 22.7.2016 Pokud jsou listy ožrané, jsou tam i larvy. |
 |
Neco žere listy odkvetlych lilii, 22.7.2016 Zamomněl jsem napsat že jde o Chřestovníčka liliového. |
 |
Neco žere listy odkvetlych lilii, 22.7.2016 Nejlepší je ruční sběr jakmile se objeví - už na jaře. Při sebemenším pohybu zmizí. Požer nezpůsobují tyto červení brouci, ale jejich larvy ukryté v chomáčích slizu většinou v paždí listů.
Chemická ochrana možná, účinkuje Karate Zeon 5 |
 |
Jak přezimovat jahody v truhlíku za oknem?, 21.7.2016 Měsíční jahody Rujana mám v běžném truhlíku několik let bez problémů.
Pouze s hodně starými sazenicemi je po letech problém, zajdou, ale je to spíš tím, že už nemají v podstatě žádnou kvalitní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Divoká rajčata - naivní dotaz?, 17.6.2016 Divoká rajčata oproti ostatním pomaleji klíčí a hlavně dlouho trvá než se dostanou do pořádného růstu a sazenice je odpovídající velikosti. Pak ovšem oproti jiným rostou jako plevel. |
 |
Roubovací tyčinky, 18.5.2016 Roubovací tyčinky a klipsy by mělo vyrábět SEMO, takže zkuste položit dotaz na aktuální stav na jeho stránkách. |
 |
Rybíz se semen, 13.5.2016 Všechno se dá pěstovat ze semen, vždyť to je základ šlechtění.
Výsledek ale závisí na náhodě a další výběr kvalitního je běh na dlouhou trať. |
 |
Kde seženu medvědí česnek?, 24.4.2016 Běžně se dají sehnat semena přes inzeráty, má je i SEMO 1g za 43Kč.
Výsev na podzim, semena by měla přemrznout, jinak klíčí nepravidelně.
Sklizeň po roce pěstování.
Pěstování ze semen je jistější než výsadba z přírody. |
 |
Identifikace houby na zahradě, 22.10.2015  Prosím o pomoc s identifikací houby, která vyrůstá na zahradě. |
 |