|
Clingy, 1.10.2020 Zdravím, letos mám objednanou broskev Vinegold a vyhlédlou Romea. Nevíte termín dozrávání u Romea. Jana |
 |
Trhliny - nekrózy na letorostech. Příčina?, 21.6.2019  Na letorostech slivoně se tvoří nekrózy, které zůstávají i na starších větvích. Lze nějak léčit?
|
 |
|
 |
Choroba vínné révy?, 20.5.2019  Taky se přidám fotkou k diagnostice. Réva bílá a na spoustě listů se objevují tyto drobné červené skvrnky. |
 |
Glyfosfát karcinogenní?, 22.4.2019 Ono to je tak, že pokud je něco pod patentovou ochranou, tak je to v pořádku. A poté, když to můžou levně vyrábět všichni, tak je zájem to zakázat, protože v zásobě už čeká další patentově chráněný prostředek.
Glyfosát asi moc škodlivý nebude -... celý příspěvek > |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 5.4.2019 Děkuji za upřesnění. Když oni ti broučci vypadají tak podobně. Příště už budu vědět, že mě navštívil květopas peckový. |
 |
Houba na červeném rybízu, 8.1.2019 Děkuji za identifikaci. Už jsem si jí objednal u hlavní kuchařky. |
 |
Houba na červeném rybízu, 8.1.2019  Na dvou keřích červeneho rybízu nám teď v zimě roste nějaká houba. Neví někdo, co je to zač? Keře jsou starší, má cenu s tím něco dělat, nebo časem vykopat? |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 4.6.2018  Takže jak to se zobonoskou dopadlo? Stříkal jsem jednou Mospilan a jednou Calipso 480 proti ní a 2x Horizon proti monilióze. Stopky nebyly nakousnuté a snad brouk ani nestačil naklást vajíčka (snad si nejprve dělají dírky a až později je obcházejí,... celý příspěvek > |
 |
Calypso 480 SC - účinná náhrada, 17.5.2018 Tak z Maďaska přišla originální litrovka s cenou na polovině, za co se prodává tady, kde navíc vyžadují profesionální použití. Na nejbližší desetiletí mám vystaráno. |
 |
Calypso 480 SC - účinná náhrada, 9.5.2018 Přes ebay z Maďarska taky litrovka. Jestli přijde, tak musí vydržet desetiletí. |
 |
|
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 8.5.2018  Tak jsem zkontroloval i ostatní peckoviny a na broskvoních není, na meruňkách je sporadicky a na slivoních celkem dost. Kontrolní postřik pokusného jedince Mospilanem vedl k jeho usmrcení do 30 minut. |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 5.5.2018  Kdo se chce potěšit z cizího neštěstí, tak přikládám snímek Zobonosky kladoucí vajíčka do plůdku z mé višně. Vypadá to, že obcházejí plody a strkají sosáček opakovaně do těch samých dírek. Zatím stopky nenakusují. |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 5.5.2018  Tak jsem hledal zobonosku a našel jsem ji. Sklepáním na bílou plachtu. Má cenu proti ní letos ještě zasáhnout? |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 5.5.2018  Nic jsem uvnitř nenašel. Vypadá to, že je to rovně napíchnuté. Některé píchance jsou uvnitř rozšířené, ale možná druhotně nějakým jiným hmyzem. |
 |
Copak nám to bydlí v plůdcích višně a třešně?, 4.5.2018  Většinu plůdků višní i třešní máme pokrytou černými tečkami - dírkami, které nejsou hluboké, nevedou do pecky. Bydlí v tom možná jak vlásek hubené, 1mm dlouhé, bílé mnohonožky, které celkem rychle běhají, tak se nedají vyfotit. Co to je za potvůrky a... celý příspěvek > |
 |