|
Topaz nepřekonaný, 16.8.2018 Daník: Iste, Topaz zďaleka nie je bezproblémová odroda. To že by mal byť v každej záhradke som myslel samozrejme nadnesene a hyperbolicky, každý si predsa volí sorty podľa svojho gusta (a dostupnosti).
Pre mňa sú práve tie "problémové"... celý příspěvek > |
 |
Topaz nepřekonaný, 16.8.2018 Agent Vysloužil: V tej poslednej vete som napísal "možno"... Agent IH
|
 |
|
 |
Desert, 16.8.2018 Desert je konzumovateľný okamžite po obratí zo stromu, ale po párdňovom "odležaní" sa jeho výborná chuť ešte o niečo zvýrazní. Je v nej niečo z oboch jeho rodičov (Coxovky aj Goldenu), pritom ale nie je ich imitáciou. Chuť Desertu je harmonická, s... celý příspěvek > |
 |
Zasychání koncových větví jabloně - je to spála?, 15.8.2018 Igor: Bez fotky ťažko povedať (niekedy aj s ňou), ale pravdepodobnejšie je že ide o moniliózu jabloní (pozrite si môj príspevok na tomto vlákne z 19.5.2018 o 23,12 hod.-sú tam aj fotky). Ak by išlo o spálu, tak by boli postihnuté aj konáre a plody.... celý příspěvek > |
 |
Pocta Rubinole, 15.8.2018 S Bohemiou a Rubínom je to tak, že čím sú v lepšej (teplejšej) polohe, tým horšie sa vyfarbia. Najkrajšie (aj najchutnejšie) sú zo stredných a vyšších polôh. IH |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 10.8.2018 Daník: Vyzerá to fakt hrozne. Ak by Ste mali mať takto postihnutú významnú časť úrody, tak sa asi s milým Admiralom bude treba rozlúčiť.
Prečo je Admiral u mňa absolútne bezproblémový Vám povedať neviem. Rozbor pôdy som si nedal robiť (nie je na... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Admiral, 3.8.2018 Jiří II: Paráda. Podpník M9 nie je pre Admiral ideálny, ja mám z 3 Admiralov jeden na M9 a plody z neho sú tiež nadmerne veľké, takmer o tretinu väčšie než na M26. Chvalabohu tiež bez pehovitosti. Je dobré dopriať mu v nasledujúcich týždňoch ešte... celý příspěvek > |
 |
Prosím o určení 3 letních jablek, 3.8.2018 Zdá sa, že pre zadávateľa 78.5 by všetky 3 odrody mohli byť určené...
IH |
 |
Prosím o určení 3 letních jablek, 2.8.2018 Trojka mi skôr pripadá ako Discovery. Dvojka možno VistaBella, alebo nejaký jej kríženec. Oboje bez záruky. IH |
 |
Clappova červená se zelenými plody na jedné větvi, 25.7.2018 Radana by to byť mohla.
Isté je, že Clappova to nie je - to jednoznačne. IH |
 |
|
 |
Bergeval, 17.7.2018 151.215: Vašu skúsenosť s Hargrandom môžem potvrdiť - napriek tomu že mám záhradu v jednej z najteplejších oblastí Slovenska a na nížine, tak Hargrand (mám ho na Rubire) v mrazuodolnosti nijako neoslňoval. Skôr naopak - dostával výrazne na frak aj od... celý příspěvek > |
 |
Letní jablka dozrávají, 9.7.2018 JG: Tiež ma to trochu prekvapilo že u nás na teplej nížine dozreli letné jablká až teraz, ale všímam si že "náskok" v dozrievaní pri tých skorých odrodách (a netýka sa to len jabloní) nebýva nejaký výrazný. Viac sa to potom stupňuje pri tých... celý příspěvek > |
 |
České odrody jabloní, 9.7.2018 Miloš: Áno, Rubín je už legenda, navyše svoje gény odovzdal mnohým ďalším "potomkom" - napríklad mojej obľúbenej Rubinole. Výborné sú ale aj ďalšie odrody (Sirius, Angold,Admiral, Merkur,Rozela, Opal,Desert, Topaz... ťažko vybrať jednu).
K... celý příspěvek > |
 |
Usychajúca dula, 29.6.2018 182.44: Len moja skúsenosť - presne, ale úplne presne takýto problém mala mladá dula u môjho kamaráta, pôda tam určite nie je vápenatá a usychali len konce vetiev. Mne to pripadalo ako monilióza, ale môžem sa mýliť. U kamaráta som poodstrihával... celý příspěvek > |
 |
Devastace trávníku škůdce, 27.6.2018 Myslím že sú to larvy tipule. IH |
 |