|
Placatá broskev - praskají plody, 5.6.2016 Letos mám na zahradě poprvé placatou broskev. Omylem - místo kulaté nektarinky:), takže odrůdu neznám.
Krásně rostla, nemá kadeřavost, plodů má hodně, i když je první rok. Byla v květináči.
V deštích, které nyní u nás byly, ji ale popraskaly... celý příspěvek > |
 |
Redlove, 25.5.2016 Redlove mám na okrasu v záhoně květin:):) naroubované na staré jabloni - měla hezký kmen:). Nemohla jsem odolat právě růžovým květům a čarveným listům. Mám ale Odysso. To je prý z těch kyselých nejméně kyselé. Je prý odolné k padlí a strupovitosti,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Váš názor - minianketa, 25.5.2016 Nápad se mi líbí. Nestálo by za to ještě připsat podmínky pro pěstování, zda stříkáte...?
Z.
|
 |
Drien neplodi, 24.5.2016 Teoreticky prý ne. Má být samosprašný. Ale asi to tak úplně nebude. Měla jsem pouze jeden velkoplodý dřín, krásně kvetl, ale plody téměř neměl (1m výšky/ 3 plody). Letos mám již 2 a plodů je rozhodně více. Dříny v okolí nás nejsou nebo o nich... celý příspěvek > |
 |
Nůžky z Lidlu, 16.5.2016 Nůžky Fiskars s převodem na větve 2,6cm jsem měla nové na jaře. Stěží ustříhly 1,5 cm čerstvé větve. Vrátily jsme je. Manžel říkal, že asi chtějí promazat, ale dělejte s nimi něco, když jsou nové a dají se bez problému vrátit (z e-shopu). Tak už je... celý příspěvek > |
 |
Nektarina Honey Kist, 14.5.2016 Na podzim jsem koupila nektarinu Honey Kist. Je z Limbachu. Krásně roste, byla koupená v květináči. Mělla spoustu květů a teď má i hodně plodů. Vůbec netrpí kadeřavostí - proto jsem ji i kupovala. Měla to být "normální" nektarina. Je divné, že plody... celý příspěvek > |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 To je možné, že to bylo padlí. Ale chuťově je výborný.
Z. |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 Kodrjanku budu mít na východní stěně pod střechou spolu s Bulgaria, tak se uvidí. Jde tam myslím slunce i přes den od jihu. Když tak ji přeroubuji. Pan Knížek my myslím říkal, že chce teplo.
Sulfok Red je také docela v pořádku. Jen loni v... celý příspěvek > |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 Kontakt na Slovplant jsem měla ze stránek Zahradnictva Limbach. Pokud je to takto, je to smutné.
Víno od pana Knížka vinnareva.com popisu pokud jde o plísně odpovídá. Nestříkám a to co má být odolné plísni, opravdu je. A to u mě zlobí trochu i... celý příspěvek > |
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 Až teď jsem si všimla, že to víno chcete měnit. Můžete zkusit přeroubovat/ přeočkovat - bude plodit dříve. Prý dokonce ten stejný rok:). Včera jsem vinnou révu přeočkovávala - má se dělat až když je teplo. Ale musíte mít rouby ze zimy.
Jinak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr stolní odrůdy pro zahradu, 6.5.2016 Mrkněte na nabídku zahradnictví Knížek. Mají velký výběr odrůd - i stolních a i bezsemenných. Ne všechno mají na webu. Ale i tak je tam toho dost.
Záleží co od vinné révy očekáváte.
Sazenice mají kvalitní. Kupuji si víno nyní jen od nich.... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2016, 6.5.2016 Loni jsem pěstovala rajčata Juliet. Mají být odolná k plísni. A opravdu byla. V dešti se osvědčily. Překvapily mě mile v zimě. Když začíná mrznout, rajčata otrhám a mám na bedničkách a postupně spotřebováváme. Rajačata Juliet se nescvrkávaly a... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 5.5.2016 Můžete prozradit pěstitele/ školku/ prodejnu? Vistarich je rezistentní odrůda, která se v ČR špatně shání. Proto mě to zajímá. Třeba mají i jiné zajímavosti. Na štítku je vidět nějaké logo, ale nic mi to něříká.
Z. |
 |
Rouby meruněk - Hardcot, Radka, Darina, 5.5.2016 Ono to není zase taková hrůza, zrají tu broskve, rezistentní vinná réva a i fíkovník u zdi v suchu:). Jenže je tu vlhčeji a plísním se daří. Problém mají i rezistentní angrešty. Meruňky jsme tu měli dříve dobré. Jdou tu. Svah je mírný a v létě je tu... celý příspěvek > |
 |
Rouby meruněk - Hardcot, Radka, Darina, 5.5.2016 Děkuji. Ozvu se.
Zuzka |
 |