|
Roundup, 9.7.2017 Lžete. Glyfosát není řazen mezi karcinogeny. Stopy - a kladu důraz na slovo "stopy" - jakéhokoliv přípravku lze vždy nalézt na místě kde byl aplikován. Zpětná resorpce z půdy, pokud vím, nebyla prokázána, resp. pokud nějaká je, tak je zcela... celý příspěvek > |
 |
Stříhání rezavých částí horizontálního jalovce, 3.7.2017 Rezavýmí částmi myslíte napadení rzí hrušňovou, předpokládám. Pokud je to masivní napadení a ne jen jeden flíček na jedné větvi, tak bych řekl, že perspektiva není dobrá. Rez ve dřevě nelze vyléčit a přestože se teď "zatáhne", tak příští jaro se opět... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tipy a techniky jak udržet zahradní benzinovou rotační sekačku v dobré kondici po mnoho let, 1.7.2017 Můj tip: velkou pozornost věnujte občasnému čištění a údržbě pojezdu a koleček, obzvláště není-li trávník rovný a jsou-li v něm díry a drny. Moje zkušenost je, že toto je z celé sekačky nejvíce namáhaný a opotřebovávaný systém, který se postupně na... celý příspěvek > |
 |
Stříbrný smrk - odumřel?, 22.6.2017 A nechcete si zasadit některý z těch mojich? Zdarma, resp. za odvoz daruji smrček stříbrný i ztepilý.
PS: přibližná výška >10 metrů.
Smrček sem, smrček tam, co já s nimi udělám... |
 |
Motor Briggs & Stratton 35 Classic, 12.6.2017 Takto a nebo přes plnící hrdlo odsávačkou oleje.
|
 |
Gladiator vs Roundup, 12.6.2017 Ano, ve všem je stejná účinná látka, takže i její množství v naředěném postřiku bude stejné. Přepočítejte si cenu na čistý glyfosát. Tím pak můžete srovnat přípravky s různou koncentrací - jak píše pan SfK, nejdráže vychází ty s nízkou koncentrací,... celý příspěvek > |
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 9.6.2017 Dělat jezírko ze silážní fólie je nesmysl a už tuplem to ještě vyzdívat kamením a betonem. Ten, kdo to po Vás bude předělávat, Vás prokleje. Také mě čeká odstraňování betonového jezírka ocelovou palicí a stavebním kolečkem. Už se moc těším.
Mám v... celý příspěvek > |
 |
Bezolejový kompresor do 3 tis.Kč, 7.6.2017 Bezolejový je náročnější na materiály a výrobu - používají se teflonové nebo grafitové pístní kroužky a mosazné nebo nerezové vložky válce. Technologie olejového kompresoru je docela dobře zvládnutá i v Číně a při správném používání (nenechávat běžet... celý příspěvek > |
 |
Choroba vrby, 7.6.2017 Vidím tam nějakou vodní hladinu - není vrba příliš přemokřená? Ne všechny vrby snáší trvalé přemokření. Nejsou to mangrovy. |
 |
Seřízení volnoběhu strunové sekačky Stihl FS 45, 2.6.2017 Podívejte se do tohoto dokumentu. Na straně 25, odstavec Adjusting the Carburetor
Standardní nastavení
-vypněte motor
-namontujte žací zařízení
-zkontrolujte/vyměňte vzduchový filtr
-zkontrolujte zhášeč jisker na výfuku
-otočte šroub... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr vhodného čerpadla, 28.5.2017 Ponorné čerpadlo je doporučeno správně, protože každý, kdo prošel základní školou, tak ví, že z 15-ti metrů už nejde čerpat sáním. Bohužel typ čerpadla - levné ponorné odstředivé s plovákem, tzv. kalové (i když skutečné kalové čerpadlo je ještě... celý příspěvek > |
 |
Červené tečky na listech ořešáku, 28.5.2017 Mohla by to nýt antraknóza ořešáku, velmi běžná choroba ořešáku. Můžete ošetřit např. Kuprikol, Dithane, Champion. |
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 28.5.2017 Ty útvary jsou nektaria, která produkují sladký výměšek, který láká mravence a ti by za to měli chránit strom před živočišnými škůdci. Mělo by jít o jakousi symbiózu. Jestli to tak funguje, nevím. Na druhou stranu totiž některé druhy mravenců roznáší... celý příspěvek > |
 |
Motorové čerpadlo - výkon, 26.5.2017 Ten rozběh do beztlakého výtlaku mě zajímá. Je to pro odstředivé čerpadlo skutečně odlehčení? Ptám se proto, že odstředivé čerpadlo lze přiškrtit a nic se mu nestane, protože v podstatě jen točí jednu a tu samou vodu uvnitř tělesa čerpadla a to by... celý příspěvek > |
 |
Po aplikaci Sava voda zhnedla. Co s tim?, 26.5.2017 Tady je krátké videjko pro představu v čem se koupete. (ok, beru, že je úplně jiná koncentrace, ale.. já bych do toho stejně nevlez)
|
 |