|
Příspěvky uživatele - 240.1
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poraďte jaké kvasinky, 26.8.2016 Zdravím pana Rafaela a potažmo na jiných vláknech i pana ing. Šlosara. Čtu, ba hltám, se zaujetím vaše příspěvky a reakce na dotazy na tomto webu, stejně jak na deslik.cz,, asi již čtvrtým rokem a teď mi to už prostě opravdu nedalo, abych vám... celý příspěvek > |  | Pnoucí růže, 6.8.2016 Za mě Laguna a Sweet Laguna. Proč? Zdraví růží, odolnost, Laguna má i titul ARD. Barevně ladí k sobě, růstem taky. Sympathie je dobrá, ale osobně myslím, že už překonaná. Rosarium Uetersen nevoní. |  |
|  | Nejčervenější plamének - klematis, 14.7.2016 Ano, Diana, Gravetye Beauty, Lady Bird Johnson, Sir Trevor Lawrence - skupina texensis, ty jsou opravdu hezky červené. Ale chtěla jsem vědět velkokvěté - no nenapsala.
Mám červenou Peridu, červený je i Kardynal Wyszynski, Solidarnosc. Zbytek jsem... celý příspěvek > |  | Floxy, 27.6.2016 Zakrátit o třetinu, ne tetinu, ach jo...
Mé dotazy se týkají vysokých floxů, ne skalkových. |  | Floxy, 27.6.2016 Dva dotazy k floxům.
Někde na anglických stránkách jsem se dočetla, že je dobré je v půlce června zakrátit o tetinu - kvetou později, ale víc bohatě. To neznám, stříhám je až po odkvětu. Děláte to někdo?
Rozmnožování rychlejší než jenom... celý příspěvek > |  | Množení očky - ne očkování, 22.6.2016 Dočetla jsem se (na ruze.cz), že lze množit růže očky. Nikoli ale očkováním na podnož, ale přímo zasazením vyzrálého očka do květináče se zeminou. Zkoušel jste to někdo? |  | Vysoké a úzké květiny na školní záhon?, 17.6.2016 Hm, já teda tyto trvalky v létě nezalévám. Nebo jen opravdu velmi málo, výjimečně, přežívají vesměs na tom, co spadne z mraků.
Jinak u nás ve školce mají vysazené malé bludiště z buků - tak, jak se sadí živé ploty, dvojřádkem, stříhat pro... celý příspěvek > |  | Kolik jahod pro 3 člennou rodinu, 15.6.2016 Dvě školkové děti zatím zcela bez problému vždy spásly veškerou úrodu z 10 Evie2, 10 Karmen, 20 měsíčních na záhonech a dalších asi tak 25 Karmen vysazených po celé zahradě na každé volné místo. Totéž 6 rybízů s různou dobou zrání, 6 zimolezů a 2... celý příspěvek > |  | Efektivní zahrádka, 14.6.2016 Dávám je normálně na zahradu. Postupně dělají husté kopečky. Vydrží několik let. Je dobré je zasypávat kompostem, protože odrůstají směrem nahoru. |  | Nakousané či naklobané jahody, 13.6.2016 Nedělám si iluze. Před dětmi se mi na zahradě nedaří ochránit nic. Všechno oberou napůl zelené. |  |
|  | Efektivní zahrádka, 13.6.2016 Červený rybíz, odrůdu určenou na přímý konzum. Keřový se dá zapěstovat na plochý, jako palmeta, nezabere tolik místa.
Měsíční jahody, pěstovala jsem v truhlících na parapetu. Na podzim teda přesun na zahradu. Plodí pořád. Na zahradu i běžné, pár... celý příspěvek > |  | Růže Cocktail 1957 Meilland, 13.6.2016 Zdravím.
Máte někdo doma tuto krásku? Můžete popsat zkušenosti s pěstováním? Díky. |  | Mšice na růžích, 13.6.2016 Ó, díky moc, to je potěšující, tak ty potvory můžu likvidovat bez výčitek. Mám tu jednu asi historickou - po předchozích majitelích, takže netuším jméno - krásné kulaté růžové plné květy, voňavá, poupata pokrytá jemnými červenými chloupky, ale taky... celý příspěvek > |  | A tráva roste a roste, 13.6.2016 Kacířská myšlenka - koupit na jaře jehňata, nechat spásat? Samozřejmě s dodržením základních věcí jako voda, sůl, postupné navykání...
Jinak soustrast, máme doma něco podobného v bleděmodrém. Ano, úcta ke stáří určitě, ale nechat si organizovat... celý příspěvek > |  | Mšice na růžích, 13.6.2016 Je něco, co zabije jen mšice, ale ne ostatní hmyz?
Včera jsem se na to už nemohla dívat a postříkala růže i rybízy Pirimorem, ale podle návodu na obalu to zabije i včely a s ostatním hmyzem to bude asi podobně. Nemá se aplikovat už na kvetoucí... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|