|
Proorávání brambor s VARI, 15.4.2020 Ještě dotaz: je lepší orat a proorávat s uzavřenými náboji v kolech nebo tam dát volnoběžnou vpřed? Když je to uzavřené, tak se s tím neotočím. Pokud tam bude volnoběžná vpřed, tak budou obě kola zabírat stejně, ale na konce se pohodlně otočím. Je to... celý příspěvek > |
 |
Proorávání brambor s VARI, 13.4.2020 Dobrý den,
je lepší mít proorávací radličky na brambory vpředu před frézou nebo vzadu za frézou?
Všude vidím, že to mívají vepředu, ale nějak se mě to nelíbí? Co když se o něco zaseknu. Kámen, kořen atd..
Díky |
 |
|
 |
Čím přihnojit révu teď před rašením?, 9.4.2020 Dobrý den,
jsem cca 500 nad mořem a brzy očekávám rašení révy. Poradíte, čím ji nyní přihnojit?
Nevím co to potřebuje.
Díky |
 |
Čím zakrýt hnůj?, 7.4.2020 Ano, to je přesně ono. Prostě zbylo a jde mi o uskladnění na další hnojení. Další dotazy typu proč někdo pořizuje hnůj jsou zbytečné. Na stavění hnojeláka to asi nebude.
Díky za info. |
 |
Čím zakrýt hnůj?, 6.4.2020 Dobrý den, loni na podzim jsem si z družstva dovezl hnůj, který jsem dal na hromadu a pod PE plachtu. Mám to nechat pod igelitovou plachtou i přes léto nebo to dát pod něco prodyšného? Třeba netkanou textilii.
Mám ten hnuj nějak kropit... celý příspěvek > |
 |
Sázení brambor 2020, 30.3.2020 Ano, samozřejmě. 20 kg sadby snad není na techniku. |
 |
Sázení brambor 2020, 30.3.2020 Měsíc? To už budete dávat klaické brambory, ne nejrannější. |
 |
Sázení brambor 2020, 30.3.2020 Dobrý den všem,
již jsem chtěl dát do země nejranější brambory, ovšem nyní přišlo ochlazení, tak jsem to odložil. Jsem celkem vysoko (500m). Poradíte, zda už je třeba o víkendu nemilosrdně poslat do země, nebo ještě čekat? Děkuji za patřičné... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 20.3.2020 Nejchutnější jsou jednoznačně divoká. Každý rok když je dáme návštěvě na stůl společně s jinými, divoká jsou okamžitě pryč a každý se ptá, co to je za rajčata, že jsou vinikající.
Rozhodně vyzkoušejte. |
 |
Kdy dáta do země Sumatru?, 19.3.2020 Dobrý den,
mám velmi ranné brambory Sumatra a někde jsem četl, že se mají dávat do země klidně v půli března. Jsem ve výšce 550 nad mořem a má přijít studená fronta. Co myslíte, dát v sobotu do země nebo ještě počkat?
Díky |
 |
|
 |
Kdy roubovat jabloň?, 12.3.2020 Ano, chci roubovat za kůru. Rybízy a angrešty už raší a zelenají se, tak abych to neprošvihnul. |
 |
Kdy roubovat jabloň?, 12.3.2020 Dobrý den,
dnes je 12. března a chtěl bych se zeptat, zda je již vhodné roubovat jabloň nebo ještě počkat?
Díky |
 |
Roubování, 12.3.2020 Tady je slušný návod. |
 |
Hmotnost VARI, 6.3.2020 Dobrý den,
kolik váží kompletní stroj VARI? Popíšu moji frézu.
Vozík ANV 350 - 105 kg
motor honda 160 - nevím
převodovka DSK 317 - nevím
náprava - nevím
vepředu závaží 33 kg
v kolech závaží uvnitř i venku
Díky |
 |
Tažná síla VARI, 16.1.2020 Kde se dá ta dvojmontáž sehnat? Ale aby už tam nebyla taková síle, že se sthne šnek v převodu. |
 |