|
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 11.2.2016 TREND 90 - tekutý smáčivý přípravek ve formě emulgovatelného koncentrátu
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 11.2.2016 Výborný tip. Děkuji j..c. |
 |
|
 |
Řez révy, 8.2.2016 Nevímjak to poznali, ale mědený drát nám čmoudi sklidili z celé vinice. Nahradili jsme ho pozinkem j.c. |
 |
Řez révy - teď?, 7.2.2016 Ostříháno. j.c. |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 7.2.2016 Dokončit zimní řez stromků, postříkat broskve proti kadeřavce, upravit mojí jeden záhon a zaset špenát.
Chvilka se našla i na ochutnávku našich vín. Povedený den j.c. |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 7.2.2016 První letošní postřik broskví jsem provedl včera Sulkou.
Ačkoli bylo vzhledem k datu krásně a počasí i nalévání květních pupenů k postřiku vybízelo, nejsem si jist, jestli není zbytečně brzo. Přeci jen 6. 2??? j.c. |
 |
Raná meruňka na Jižní Moravu, 6.2.2016 Domnívám se, že vaši známí dobře vědí, proč mají v sadu právě Maďarky a VéPéčka.
" Zavlečením " jiné, rádoby ranné odrůdy jim dodáte do sadu odrůdu, která kvalit zmíněných, nedosáhne ani náhodou a prodloužíte jim období sběru meruňek z jednoho... celý příspěvek > |
 |
Česnek v zemi?, 1.2.2016 Zelené špičky tvořící viditelné řádky. Vekan zázený v první polovině listopadu. 15km pod Brnem. |
 |
Pomoc při výběru odrůdy, 31.1.2016 S meruňkou v těchto podmínkách bych si nebyl jist j.c. |
 |
Řez jabloně, 30.1.2016 Stromek je vitální a má pěkné přírůstky, škoda ho vykopávat. Začal bych řezat odspodu, vychází mi to na 5- 6 větví odspodu pryč až na větevní kroužek. Zbytek zkrátit na vnější očko, nejmíň o polovinu, Vedle stojící břízku taky pryč. Škoda že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivovice vs. calvados, 29.1.2016 Zacházejte s moštem tak, jako by mělo být cílovým produktem víno. Hygiena, odkalení, do moštu ušlechtilé kvasinky a rozhodně výživu pro kvasinky. Se sirovodíkem by neměl být problem.
Zápach po sirovodíku je ve vin, terminologii označován jako... celý příspěvek > |
 |
Sáčkování, 28.1.2016 Každý z nás má na dozrávajícím ovoci sršně nebo vosy. To zmíněné temno možná není tak hluboké, většina zahradníků se jen z procenta poškozených plodů nezblázní. ... Možná trochu pomůže... celý příspěvek > |
 |
Výroba výsevních proužků, 27.1.2016 Může být. Já jen nastínil další možné řešení a po nařezání role na kotoučky cca 1,5 cm široké, máte přes 20 kotoučků pva pásky délky 25 m což mi vychází, že ani cena není vysoká. Jinak při dnešních cenách semen a jejich množství v sáčcích, mám pro... celý příspěvek > |
 |
Výroba výsevních proužků, 27.1.2016 jistě stojí za zmínku i nápad od rybářů. K podobnym nápadům používají již mnoho let pásky, sáčky a nitě z PVA / polyvinylalcohohol /.
Tento materiál je bezezbytku rozpustný ve vodě.
Originál materiály pro rybolov mají nevýhodu v poněkud vyšší... celý příspěvek > |
 |
Nová D 6100, rady do začátku, 22.1.2016 Jirka Kohoutek je starý praktik takže dejte na něj.
Moje další rady jsou prvních alespoň 5 nádržek špalkujte dřevo, jehož průměr není větší jak polovina délky lišty, dalších 5 nádržek ve dřevě, jehož průměr není větší jak délka lišty. Poté se... celý příspěvek > |
 |