|
Hnědé šištičky na hlíně, 30.5.2014 Žížali v květináči vadí. Květináč je pro ně příliš malé "teritorium" a narušují kořeny. Po zalití hypermanganem prý vylézají... |
|
Jaro 2014, 26.5.2014 ...nádherné |
|
|
|
O jakou rostlinu se jedná?, 25.5.2014 Máte pravdu Lído |
|
O jakou rostlinu se jedná?, 25.5.2014 Kuklík - plevel. |
|
Česnek zaštípnutí vrcholu?, 25.5.2014 Uštípněte hned jak se objeví! Nechte jeden jako signální - až se narovná je +/- čas na sklizen.
Po sklizni můžete porovnat o kolik menší bude cibule s ponechanou palicí (květem) . |
|
Jaro 2014, 20.5.2014 Děkuji ale živit bych se tím nemohla, nejspíš bych umřela hlady... páč kytičky většinou vyměnuju nebo rozdávám .
A kdyby to viděl profík který dělá zahrady, tak by šel do kolen... od každého druhu tak jeden kousek, vše moc blízko u sebe, žádný... celý příspěvek > |
|
Římský salát, 19.5.2014 Já jsem měla loni i předloni římský salát od Seva Seed a nebyl s ním problém. Letos ještě nemám nakoupená semínka, tenhle salát dávám na prázdné místo po česneku... takže mám ještě spoustu času. |
|
Jaký kultivar Wistarie pro vytvoření stromku s korunou, 18.5.2014 Dnes jsem jí viděla v Penny za 229,-Kč se spoustou poupat |
|
O jakou rostlinu se jedná, 18.5.2014 Vrba v truhlíku |
|
Co dělat proti plzáku španělskému?, 17.5.2014 Tak jako biologická zbraň to musí být pošušnáníčko , já je házím do kbelíku s trochou vápna. Když je pár dní nevysypu na kompost, tak i ve vápně pekelně smrdí .
A ted mě omluvte, přestalo pršet... vyrážím s baterkou za nočním dobrodružstvím na... celý příspěvek > |
|
|
|
Plzáci, 17.5.2014 A já myslím že ježek slimáky nežere, nebo možná žere ale jen hooodně malinké. Ježky potkávám skoro každý večer na kompostu kde hledají co by se dalo sníst, slimáků tam je hromada ale ježci je nežerou |
|
Určení rostliny, 14.5.2014 Chr... cor... ???
......né blbost
|
|
Umí slimák plavat?, 12.5.2014 Z 30l kýble vody slimák hravě vyleze - vyzkoušeno.
Otázkou je jestli by kvůli žrádlu vlezl do vašeho vodního příkopu, nebo se na to vyprdnul a raději se napapal trávy |
|
Česnek medvědí - rostlina téměř neznámá, 11.5.2014 Snědek určitě. Listy bych nejedla... kdoví jestli není jedovatý.
|
|
Co je to za kytičku?, 11.5.2014 To je Hyacintovec - Hyacinthoides hispanica nebo taky Scilla hispanica. |
|