|
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 16.9.2018  Ano a právě ten zmiňovaný Golden má tady nahoře i poměrně zajímavější chuť, než stejný pěstovaný o 250m níže. Walter |
 |
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 14.9.2018  Dovolím si poslat foto jablek, která sklízím v 640mnm na jihozápadním svahu. I Golden, pro tuto polohu už nevhodný, má letos při absenci strupovitosti velmi slušnou úrodu. Zprava: Matčino, Rubín, Malinové hornokrajské, Croncellské, Blenheimská... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 14.9.2018 Tak to mě ani nenapadlo, že by toho mohlo být tolik. Ale je to první velká úroda od přeroubování před 8mi lety. |
 |
Spartan, 13.9.2018 Nu, ano. Mám Spartana naroubovaného na vysokokmenu společně s Rubínem a Matčiným. Dnes jsem všechno sklidil a Spartan měl oproti ostatním odrůdám plody zhruba poloviční. Walter |
 |
Slivoň do vyšší polohy, 13.9.2018  v neděli otrhaný Stanley měl neskutečnou úrodu. Walter |
 |
Sklizeň jádrovin 2018, 13.9.2018  Rubín 650mnm. Walter |
 |
Rajčata 2018/2, 13.9.2018  Bejbino zpočátku trochu zdeformované od zbytků glyfosátu se v průběhu léta vzpamatovalo, začalo plodit, ale od 4. vijanu nebyly plody kulaté, nýbrž datlovité. Walter |
 |
Znáte někdo tuto odrůdu jablek?, 13.9.2018  Také letos dopadl hornokrajský malináč na M9 nad očekávání dobře. Walter |
 |
Matčino, 13.9.2018  Vysokokmen přeroubovaný z Croncellského na Matčino v r. 2016, jihozápadní svah 640mnm. Walter |
 |
Už jen rané broskve, 8.7.2018 za sebe mohu říci, že na začátku tohoto týdne jsem sklidil slušnou úrodu z čtyřletého Springcrestu a dnes také poměrně slušnou úrodu asi 20kg z 21leté Earliglo. Walter |
 |
|
 |
Už jen rané broskve, 8.7.2018 já tedy moc nerozumím posledním dvěma řádkům, ale reaguji na titulek, a to zkušeností, že například strupovitost broskvoní před pár lety napadala výhradně pozdní odrůdy, zatímco od loňského roku jsem jí zaznamenal už i na Redhavenu. Na odrůdách... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 Petr z H: ani já tunely pro květák nedělám. Přesto mi jejich pěstování vychází. Tak bych se chtěl přimluvit, abyste to s květákem ještě jednou příští rok zkusil. Když si vypěstujete včas sadbu raných odrůd, budete mít nyní už po sklizni a vaše... celý příspěvek > |
 |
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 13.6.2018 150.170: mě překvapuje, kolik toho všeho vypěstujete na záhonu o velikosti 20x25m. Vždyť vy máte lepší výnosy, než velkovýroba. Tak možná, kdyby se poučili z vašich postupů a přestali užívat chemii a prali tam jen koňský hnůj, tak by pak třeba... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 1.6.2018 naprosto souhlasím. Ta vlna veder způsobila, že ty dvě stovky salátů v meziřádcích mezi košťálovinami jsem musel skoro všechny rozdat. Během jednoho týdne udělaly hlávky a nebylo v moci mé a mých blízkých je všechny zkonzumovat. A nyní už začíná... celý příspěvek > |
 |
Předpěstování košťálovin, 1.6.2018 tak předčasně do květu nešla žádná rostlina. Walter |
 |