|
Soused paprik, 21.3.2016 Z důvodu údržby záhonu a sklizně a následně i třeba rytí, dáváme přednost zelenině s přibližně stejnou vegetační dobou a dobou sklizně. j.c. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 19.3.2016 Dnes špacírem mezi zahradami v Hrušovanech u Brna to první meruňky už ve vrcholcích stromů rozbalují také.
Přes noc ze štvrtka na pátek jsem zapoměl na zahradě vypustit na venkovním rozvodu vodu a jeden ze tří kohoutů mrazem praskl. j.c. |
 |
|
 |
Kde plodí rybízy?, 18.3.2016 Z pohledu vinařské terminologie se má za to, že réva rodí na jednoletém dřevu, které vyrůstá z dřeva dvouletého, Jednoleté dřevo letos tedy teprve naroste. j, c. |
 |
Lze přesadit česnek?, 18.3.2016 Než přesazovat, předpokládám že ho nebude mnoho, lepší je ho sníst. |
 |
Zahradni traktor - vertikutace, 16.3.2016 Dle mého bude moc vysoká řezná rychlosť. Bude to jak mixér, navíc pokuď někerá z těch špic skončí v noze nebo gumě od traktorka... j.c. |
 |
Pykirovaní do bedniček misto do kelimku, 16.3.2016 Přesazuji do kelímků. Přesazení do bedniček plně chápu, za okny je v tuto dobu proklatě málo místa. j.c.
|
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 15.3.2016 Dnes cestou na Břeclav, kolem Hustopečí v jihozápadních svazích jsem viděl již několik plně rozkvetlých meruněk. Občas přes to přeletěla sněhová vánice, moc vesele to z pohledu pěstitele nevypadalo. j.c. |
 |
Papriky 2016, 13.3.2016 celkem povedená e-kníha: Paprika - popis, pěstování, odrůdy
|
 |
Osvětlení pro rostliny, 11.3.2016  Nějakou dobu jsem o tomhle taky přemýšlel a finální vezre bude mít v mém případě podobu 3 ledpásků v jedné liště kvúli vlhku a estetice s průhlednými difuzory. Do kuchyně v délce 1,2 m na prosklenou lodžii 2,4m. 2Grow led pásky modrá - červená a 1x... celý příspěvek > |
 |
Jak se bránit proti zákonně chráněným škůdcům?, 11.3.2016 Před založením vlákna není špatně se zamyslet nad důvěryhodností zdroje těchto informací. TN CZ a TV Nova. Zpráva jako by vypadla z oka bulvárnímu plátku. j.c. |
 |
|
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti v roce 2015, 10.3.2016 Tak tak, listové pupeny vystrkují zelené špičky listů najen na koncích letorostů. Syllit je zcela na místě, v sobotu jdu na to taky, dnes bylo příliš větrno, j.c. |
 |
Jílovitá voda ze studny, 9.3.2016 je v systemu zpětná klapka? |
 |
Krokusy - kdo pozná odrůdy, 9.3.2016 Pro mne jsou to všechno krokusy, jsou pěkné a je to radost když v záhonu rozkvetou, dělím je na žluté, modré a tmavě modré. j.c. |
 |
Domácí ořechovice, 9.3.2016 Pro dotaz na přesířené víno bych si dovolil položit doplňující podotázky,
1, jde o loňské víno?
2, v jakých podmínkách je uloženo?
3, měřili jste síru a kolik jí tam aktuálné je?
Pokud máte aktuální hladinu síry do 80 mg/l volné,... celý příspěvek > |
 |
Postřik broskvoní proti kadeřavosti, 7.3.2016 Míchání roztoků v malém množství nese riziko, že netrefíme přesně poměr, koncentraci roztoku. Nemohla být chyba tady?? |
 |