|
Zčernalé "ohořelé" větve, 29.2.2016  Dobrý den,
na zahradě mám několik starých a v minulosti nedobře opečovávaných starých jabloní. Tak dva roky zpátky se je snažím zmlazovat i s tím rizikem že už je to práce marná.
O víkendu jsem ale při odstraňování vlků objevil na větvích... celý příspěvek > |
 |
Údržba motoru Honda GCV 160 - 5,5 HP, 19.5.2015 Díky za snahu, měl jsem na mysli servisní manuál, na adrese, kterou jste poslal jsou uživatelské manuály. Mám ny mysli tento: Honda GCV135 GCV160 GCV190 GSV190 Engine Service Repair Shop Manual |
 |
|
 |
Jakou jabloň vybrat?, 30.5.2014 Dobrý den, v jabloních ani jiných stromech se vůbec nevyznám. Napadlo mě darovat jabloň, případně jiný ovocný strom, kamarádce jako svatební dar. Chystají se stavět baráček a strom mi přišel jako vhodná památka na svatební den. Bohužel jsem... celý příspěvek > |
 |
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám, 9.4.2013 V nové sezóně 2013/2014 můžete zkusit novou pálenici ve Zvánovicích - po novém okruhu R1 to tam máte z Berouna slabou 3/4 hodinku. :-) Petr
|
 |
Banánovník - příliš hustý, 9.9.2008  Dobrý den,
prosím o radu čím hnojit banánovník, aby se dělal mezi jednotlivými listy delší stonek a listy nebyly na sebe tak nahuštěné. Banánovníky v obchodech mají mezi jednotlivými listy třeba i 20cm rozestupy. A nebo je ten můj takový " zahuštěný... celý příspěvek > |
 |
Nová pila, 11.7.2008 Dobrý den, můžete jen naznačit, co se dělá šroubkem "L" a co šroubkem "H"? Díky |
 |
Cisteni olejoveho cerpadla retezove pily, 2.7.2008 Pokud máte zatím "jen" sundanou lištu, zkuste ještě vylít jedlák a nalít tam technický benzín a občas zkusit protočit, mělo by se to rozlepit. Jinak pokud jste občasný uživatel, doporučuji před odstávkou pily vylít jedlý či... celý příspěvek > |
 |
motorový olej na řetěz pily, 1.7.2008 můj hajný doporučuje sojový nebo podobný olej + trochu benzínu pro občasné odmaštění ol. čerpadla, ale ten benzín se nemusí dávat pokaždé. Žádná věda, žádný lobbing výrobců všech možných biobubolespolopolových olejů. Sojovej vyjde na 25,- korun... celý příspěvek > |
 |
Cisteni olejoveho cerpadla retezove pily, 1.7.2008 Vám nemaže? Ptám se, proč to rozebíráte. Jinak pila se musí rozebrat celá. PH. |
 |
motorový olej na řetěz pily, 26.6.2008 Klidně ho bez obav použijte. Jen ne v lesích, kde chodí kontroly z Inspekce životního prostředí :-) viz v ostatních příspěvcích na toto téma. PH. |
 |
|
 |
Padlí angeštové (americké) - postřik?, 4.6.2008 Hezký večer,
mohl by mi, prosím, někdo poradit - lze ještě v této době provádět postřik angreštu proti padlí?
Vyčetl jsem, že dobrý postřik je Rubigan, ale v návodu uvádí možnost použití před květem nebo po sklizni.. V této době by to nešlo kvůli... celý příspěvek > |
 |
Meruňka - dutá koruna, 28.6.2007 Děkuji Vám oběma za rady. Ulevilo se mi, že řešení existuje. Po sklizni se pokusím o první krůček k nápravě |
 |
Meruňka - dutá koruna, 27.6.2007 Chtěl bych Vás poprosit o radu, jsem začátečník. Před 3-mi lety jsem zasadil špičák meruňky. Ten jsem zakrátil a z vrcholu vyrostly 2 výhony, které jsem opět zakrátil. Již má prvním rokem plody. Ale zjišťuji, že jsem vyrobil dutou korunu,... celý příspěvek > |
 |
Hortenzie, 8.6.2006 Na jaře jsem koupila krásnou modrou hortenzii. Četla jsem, že když se zasadí do zeminy pro rododendrony, budou květy modré. Učinila jsem tak, ale květy jsou už fialové a zjevně mají tendenci růžovět. Jak mám postupovat, abych měla zase krásné modré... celý příspěvek > |
 |