|
Jak hnojíte, či jak využíváte chemické ošetření na zahradě, 24.10.2017 Dobrý den,
nenašel jsem podobné téma a tak se pokusím založit nové téma - a to jaké je Vaše používání hnojiv, ať přírodních, tak chemických a dále použití, či využití chemického ošetření plodin, stromků.
Já osobně :
- při sázení stromků -... celý příspěvek > |
 |
České ovocnářství zní: Titanik se potápí a na palubě se zpívá, 24.10.2017 V tom lese bude zřejmě menší zátěž od UV záření, vliv větru, deště či sněhu. Ale to jen technicky se snažím odpovědět- správná odpověď by měla být- alespoň po roce by čitelnost měla být zaručena. Také někdy pozapomenu přenést informace na gravírovaný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Identifikace jabloně, 17.9.2017  bohužel se vloudila chyba
IvanHorseman |
 |
Identifikace jabloně, 17.9.2017  a poslední |
 |
Identifikace jabloně, 17.9.2017  Další foto- bohužel to jde jen po jednom fotu |
 |
Identifikace jabloně, 17.9.2017  Další foto |
 |
Identifikace jabloně, 17.9.2017  Dobrý den, včera jsem prvně po pěti letech od zasazení ochutnal první plody rody jabloně. Bohužel jsem si nepoznamenal odrůdu a chtěl bych ji i do druhé zahrady. Tam již k novým stromkům vážu vygravírovanou odrůdu, podnož a rok zasazení na lamelu... celý příspěvek > |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 7.9.2017 Přesně takto to na mne působilo- vloni v létě se částečně udržely listy zelené, ale strom živořil- tj kořeny tahal minimum a listy živil strom. Nyní na jaře mírně obrostl- cca 10 až 15 lístečků, ale progres v průběhu cca 2 měsíců prakticky žádný -... celý příspěvek > |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 7.9.2017 Ten hnuj byl překryt vrstvičkou zeminy a kompostu, tj přímý styk byl minimální. Ale samozřejmě při manipulaci s cca 1 m průměrem balu kořenů není vyloučeno, že někde byla zem či kompost odhrábnuta
IvanHorseman |
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 7.9.2017 Předchozí foto je z podzimu oňského roku
IvanHorseman |
 |
|
 |
Přesazení cca 7 letého ořešáku, 7.9.2017  Tak další díl - po dubnovém zjištění živých větví jsem mu ještě dal šanci. Jenže za dva následující měsíce vyrašily nové lístky - velmi malé - pouze na spodních větvích a spíše blíže kmeni. Celkem cca 10 - 12 lístků. Mladý stromek v kontejneru... celý příspěvek > |
 |
Malé a deformované hrušky, 6.9.2017 Děkuji moc, příští rok zkusím kontrolu a boj proti rzi hruškové, zahnojení, prostřihání s pečlivě vydesinfikovanými nůžkami a uvidíme.
IvanHorseman |
 |
Malé a deformované hrušky, 6.9.2017 Jenže ty nektarinky mají poškození, ale na rozměrově normálních plodech. Zde jsou některé plody - včera foceno- velikosti 2 až 3 cm délky.
IvanHorseman |
 |
Malé a deformované hrušky, 6.9.2017 Samozřejmě bych stromku chtěl pomoci přihnojením pro posílení obecné vitality, ale je možné, že nějaká ta léčebná chemie mne nemine, nebo ten stromek
IvanHorseman |
 |
Malé a deformované hrušky, 6.9.2017  Zde je foto defektu plodů
IvanHorseman |
 |