|
Kadeřavost broskvoně 2020, 3.3.2020 Toto aj ja teraz riesim. Urastena broskyna z pecky, polovica obrastu pojde prec, tak rozmyslam, ze uz by to bolo dobre teraz ostrihat a nasledne striekat, alebo ked budem strihat koncom mesiaca, tak potom ostrihany strom postriekam niecim organickym.... celý příspěvek > |
 |
Florina, 10.9.2017 Florina - výzor plodov na konci 1.septembrovej dekády (viď foto). Vo vyšších polohách sa Florina niekedy sfarbí len do slaboružova, u nás jej ale suma teplôt umožňuje dosiahnuť jej typickú červenofialovú farbu. K tomu prispieva aj postupne sa... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kumoi, 10.9.2017 Kumoi - dnes plody obraté. Tie najkrajšie sú na fotkách. Viaceré vážili okolo 500g. Takže sumár: chuťovo fádna ázijská hruška, plody dozrievaním vynútene oberané už v septembri, nadmerne veľké, skladovateľnosť bude krátka. Vizuálne možno zaujímavá... celý příspěvek > |
 |
Výchovný rez - pomoc začiatočníkom, 10.9.2017  Pani Jana: To čo máme je stromček s veľmi dlhými prírastkami, ktoré rastú v príliš ostrom uhle a nevetvia sa. Mohli Ste už v lete spraviť ich skrátenie (DSR) a najmä ich vyviazať do tupšieho uhla. Ale nevadí, na jar výhonky skráťte (asi o polovicu -... celý příspěvek > |
 |
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 23.2.2017 Zopár informácií o postrekoch je aj tu(viď foto). IH |
 |
Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 6.10.2016 Juhozápadné Slovensko, okr. Nové Zámky, teplá oblasť. Myslím si že Kumoi zvládne aj podstatne horšie podmienky. IH |
 |
Jakou odrůdu hrušně zvolit?, 6.10.2016 Pán Hasman, prečo nie Ste spokojný s Kumoi? Je to otázka chuti, alebo pestovania? U mňa je Kumoi jednou z najlepších, ak nie vôbec naj- odroda ázijských hrušiek. (prikladám fotky). IH |
 |
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016 Gratulujem pán Rafael, naleteli sme ako malé deti...:-) Super fór. To som rád, už som sa o Vás začal obávať :-) Umelej tráve zdar! IH. P.S.: Už si dajme na tomto vlákne pauzu, pani Loudovej sa už z toho musí točiť hlava. :-) |
 |
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016 Pre JG: Prosím takto radšej nie, každý má právo na svoj názor, môžeme nesúhlasiť (k tomu sa priznávam), ale myslím že zasa netreba zosmiešňovať nositeľa opačného názoru. Oceňujem Váš ostrovtip a iróniu, ale toto je už podľa mňa za hranou ako by sme... celý příspěvek > |
 |
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016 To Bunny: Ja si zasa spomínam ako na brigáde (zber zemiakov) už na vysokej škole Bratislavčania (dospelí chlapi..) prvýkrát videli ježka. Čumeli ako by to bol E.T. Je som zasa čumel na nich a nechápal, pre mňa ako chlapca z dediny mi to pripadalo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Založení trávníku na orné půdě, 6.10.2016 Pán Rafael, to s tou umelou trávou snáď nemyslíte vážne?!?!? A nič v zlom, ale lúka nie je Amazonský prales, je to v našich končinách prirodzený biotop. Ako deti sme bez dozoru prebrúsili iné "biotopy", a sme tu a zdraví. Práveže snaha držať deti v... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 6.10.2016  Karneval - plody sa konečne (veď je už október) začali ako-tak vyfarbovať (foto). Veľa času už nemajú, nočné mrazíky na seba asi nedajú dlho čakať. Potom aj posledné neskoré odrody budú musieť odovzdať svoje plody. U mňa je to ešte Topaz, Admiral,... celý příspěvek > |
 |
Jonathan, 6.10.2016  Jonathan - stará klasika. Síce už pestovateľsky silne na ústupe, ale chuťovo dá ešte stále všetkým tým novošľachtencom na frak. Takto sa vyfarbil v tejto sezóne (obratý dnes). Na 2.fotke porovnanie s jeho potomkom Jonagoredom - ten je v strede. IH |
 |
Úroda meruněk 2016, 12.7.2016 Ďakujem Vám pekne za odpovede pán Petr, Kioto je naozaj veľmi pekne vyfarbené a je dobre odolné aj na mráz. Jano |
 |
Bergeval, 12.7.2016 Ďakujem Vám pekne za odpoveď Jirko, s Bergevalom a Bergarouge máte skúsenosti tak preto som na Vás smeroval moje otázky. Jano |
 |