|
Krovinorez solo 154 - názory, 3.2.2016 Uzavírám sérii mých příspěvků - zkušeností s křovinořezem Solo 154 koupeném v Mountfíldu v akci v roce 2013. Po mé, zde zdokumentované opravě a modifikaci, Solo 154 funguje bez jakéhokoli dalšího problému. Křovinořez loni (2015)... celý příspěvek > |
 |
Ovečku nebo sekačku?, 4.12.2015 Namísto ovcí si pořiďte raději brojlerová housátka, začal jsem s tím letos. První jsem zabíjel po 8 týdnech, měla 4,2 kg živé váhy. Jsou nenáročná na krmení, jsou to přísné vegetariánky. Navíc vám zahradu i pohlídají. Pořizoval jsem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kvas z hrušek, 5.11.2015 Včera jsem to vypálil, vyteklo mi 26 litrů 52% pálenky, je to prudce pitelné :o) |
 |
Krovinorez solo 154 - názory, 15.10.2013 Dobrý den, kolik motohodin jste Solo 154 používal? Sekáte se strunou nebo ocelovým nožem? Já sekal strunou a celkem asi 20 max 30 motohodin a je po něm. Pokud máte tak dobré zkušenosti, uvažuji, že si Solo v zimě rozdělám a opravím sám, když to v... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez solo 154 - názory, 23.9.2013 Solo už mám opět doma. Tentokráte jsem opravu odmítl, protože by stála skoro tolik co nový křovinořez (výměna ložisek, spojky, atd.). Ze záruky se Mountfield dokáže vykroutit, co je Mountfield za firmu je kapitola sama o sobě, každý si musí zažít... celý příspěvek > |
 |
Krovinorez solo 154 - názory, 27.8.2013 Před týdem jsem vyzvedl SOLO 154 z druhé opravy (od května je většinu času v servisu). V sobotu jsem opět sekal. Vydrželo asi 3 a půl hodiny a málem se rozpadlo. Kdybych si při doplňování paliva nevšiml, že motor a hřídel drží už jen jeden ze čtyř... celý příspěvek > |
 |
Vysavač připojený na filtraci, 21.5.2013 Já nemám vysavač připojený přes skimer, ale normálně do nasávací větve. Sice jsem spotřeboval závratný počet 1 T-kus a 1 ventil, ale nemám problémy :-) A navíc si mohu přivíráním ventilu na sání z bazénu regulovat intenzitu nasávání přes vysavač... |
 |
Obroušení dna bazénu, 17.5.2013 mají brusky na beton, ale to má kotouč průměr 150mm... Obrousím mu všechny diamanty a nedoplatím se :-D |
 |
Obroušení dna bazénu, 17.5.2013 Já mám taky karchera, ale vždycky jsem používal jen tu přímou trysku. Tak to vyzkouším, půjčovna profinářadí je naštěstí nedaleko... |
 |
Obroušení dna bazénu, 17.5.2013 wapkou jsem to dno právě čistil po zimě :-D
Je ale fakt, že je taková slabší. Myslíte že nějakou velkou wapkou to půjde? |
 |
|
 |
Obroušení dna bazénu, 17.5.2013 Dobrý den. Potřebuji z dna bazénu (30m2) odstranit silnou vrstvu nátěrů. Natíráno postupně od r. 1988. Zapomeňte na ruční drhnutí smirkovým papírem nebo drátěný kartáč. Napadá mě jen bruska na beton anebo to otryskat. Máte lepší nápad? Děkuji. |
 |
Jaká je pila Partner P340S?, 20.10.2011 Dobrý den,
přemýšlím nad koupí motorové pily určené na občasnou likvidaci náletových dřevin a dělání dřeva na topení. Dosud jsem měl elektrickou od Mountfielda, ale ta po 16 letech shořela. Už na to měla právo.
Nad benzínem přemýšlím hlavně proto,... celý příspěvek > |
 |
Strom do záhonu rododendronů, 4.4.2011 Dobrý den, prosím Vás o radu při výběru. Chystáme se založit nový záhon (asi 10m2). Součástí budou rododendrony, azalky a pivoňky. Hledáme vhodný listnatý strom (v dospělosti cca 5m), který by se stal dominantou záhonu. Orientace stanoviště... celý příspěvek > |
 |
Volba jezírkového filtru a čerpadla, 25.2.2011 Dobrý den,
mám zahradní jezírko 4,5m3 založené a osázené na podzim minulého roku. Na jaře ho chci osadit filtračním systémem. Váhám jednak mezi volbou tlakového nebo průtokového čerpadla, dále také u výkonu čerpadla. U tlakového mi vítězí jednodušší... celý příspěvek > |
 |