|
Kosa, 13.12.2016 Zahradu 2000m jsem kosil nadvakrát. Pokosil vždy jen 1000m a odvozil na kompost. Byl jsem mladý a sekal jsem silově naprosto nezkušeně. "Posiloval jsem." Dříve sekávaly kosou i staré babky. Důležité je držet kosu lehce v ruce, aby vám z nich... celý příspěvek > |
 |
Včely na malinách, 7.8.2016 Pane Vysloužile píši zde něco pro mne samotného vzhledem ku včelám nečekaného. Vážím si vašich fundovaných znalostí a jejich šíření zde na fóru. Překvapuje mě vaše zbytečná nedůvěra k mému příspěvku. |
 |
|
 |
Včely na malinách, 6.8.2016 Nerad vnucuji svůj poznatek, ale ta nedobrá chuť a velice tmavá barva byla silně ovlivněna třešňovou šťávou. Pokládám se za realistu a nikdy bych zde nepsal něco co by bylo nedostatečně prokázané. Záměrem mého příspěvku bylo pravdivé vylíčení určité... celý příspěvek > |
 |
Včely na malinách, 3.8.2016 Psal jsem o medu, který vznikl sáním na zřejmě padaných třešních. Nebyl to med z květů třešní. Proto ta velice tmavá barva a chuť posunutá k chuti třešní. Očekával jsem chuť medovou, ale...
|
 |
Včely na malinách, 1.8.2016 Včely když nemají v teritoriu pastvu, vrhají se na ovoce. Osobně jsem zažil třešňový med. Byl dehtové barvy a docela hnusný. Letos mi hospodaří na Malvazince a broskvích. Plody Malvazinky jsou téměř k nepotřebě, protože stačí malé napíchnutí a... celý příspěvek > |
 |
Malvazinka, 24.7.2016 Mám Malvazinku v Bradýse n/L a zatím je docela kyselá. Je dosti napíchaná vosami, většinu úrody asi seberu pod stromem. Mám na Malvazince naroubovanou Zelenou renklodu a Nancy a to je jiná chuťová kategorie. Malvazinka je z mých sliv nejvíce chutná... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň česneku 2016, 6.7.2016 Je akorátní. Také jsem česnek vyndal a dal sušit. |
 |
Kroucení natě cibule, 3.6.2016 Netkanou f. jsem na cibuli zkusil a osvědčilo se. |
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 31.5.2016 Teď dosti rychle vysychá voda v nádobkách s řízky. Myslím, že by bylo dobré zalévat dešťovou vodou, aby se nezvyšoval poměr rozpuštěných minerálů a neměnilo se nepříznivě ph. |
 |
Kadeřavost v květnu, 14.5.2016  Druhotná kadeřavost se projevila u mě v tomto týdnu. Malé stromky, zcela bez kadeřavosti, se nyní potýkají se silným napadením. |
 |
|
 |
Muchovník - jakou odrůdu, 16.4.2016 Paní Lído, můžete vložitt foto vašeho muchovníku? Děkuji. |
 |
Rajčata - moc brzy vysety - co s tím?, 22.3.2016 V kelímku - nic moc. Zasadil bych je do papírových krabic vyložených nepropustnou folií. Později k nim dal hůlky, třeba z rákosu, které bych před přenesením na záhony, vně provázal provázkem. Pěstuji tak rajčata, která při převozu na zahradu mírně... celý příspěvek > |
 |
Lišejník po "padesáté", 21.3.2016 Zkuste předjarní postřik vápenným mlékem.
|
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 8.3.2016  Přidávám taky foto mého pokusu.
|
 |
Peničkova metóda zakoreňovania viniča, 8.3.2016 Neklesejte na mysli. 9..2. jsem založil 2x révu. Jedna už je v květináči a u druhé se nyní objevil jeden kořínek. Založených 7 řízků révy ze dne 20.2. také obrazilo a kořeny zatím žádné.
Řízky kiwi samce. Založeny koncem prosince. Ze 3 ks... celý příspěvek > |
 |