|
Ruční studniční vrt, 12.6.2018 Použít trubkový vrták se zpětnou klapkou a vnitřním šnekem. |
 |
Co je to?, 15.4.2018 Děkuji. Lilek by to mohl být. |
 |
|
 |
Co je to?, 14.4.2018  V misce s kompostovou zeminou mi něco vyrostlo místo původně zasetého řapíkatého celeru. Pozná někdo co to je? |
 |
Přezimování jahodyní do roku 2018, 1.4.2018 Holomráz poničil rostliny jahod.. Včera jsem čistil jahodový záhon. Je to pohroma. Nikdy jsem rostliny nepřikrýval. Poloha Brandýs n/L. |
 |
Odvažování postřiků - rady, 9.3.2018 1/ Zhotovil jsem si váhu ze špejle a nití, misky z umělohmotné obálky. Hmotnost matice M5 ocel bez povrchové úpravy je 1gram. Nastavím váhu počtem matic a dovažuji přisypáváním.
2/ Z malého známého množství odměřuji dělením špachtličkou z... celý příspěvek > |
 |
Rajčata 2018, 5.3.2018  Orfea je pro mne pěkné a chutné rajče. Semena jsem letos koupil v OBI. Má na spodním okraji náznak špičky a tudíž na řezu srdcovitý tvar. |
 |
Rajčata 2018, 20.2.2018 Vyvápnit zem. Čerň na špičkách rajčat způsobuje nedostazek vápníku. |
 |
Zelí za 2 měsíce nezkvasilo, 20.2.2018 Kupte si menší hlávku, nakrájejte a naložte do sklenice. Nechte rozkvasit v teple a asi po 5ti dnech doplňte do soudku. Mohlo by to spustit proces kvašení. |
 |
Obří řecké fazole, 14.1.2018 Nadchly mne výbornou chutí a tím, že jsou bílé. Nebarví polévku. Proti fazolu Šarlatovému mi méně plodí. Květy zprvu opadávají a proto déle trvá, než nasadí lusky. Dobře se k nim vyjádřil SvK.
Fazole nemaji lusky
Standa von Königgrätz (624) -... celý příspěvek > |
 |
Už vám leze podzimní česnek?, 7.1.2018  Proč by měl zmrznout. Míval jsem česnek vždy do konce roku venku. |
 |
|
 |
Kolik zeleniny denně sníte, 18.12.2017  Včera jsem měl jídlo z hokaida,, mrkve a bambor Na pekáči je příloha. Pečené kotletky vše doladily. |
 |
Plíseň bramboru na rajčatech 2017, 3.12.2017 S praskáním mám stejnou zkušenost. Rajčata stále zalévám, neznají nedostatek vláhy. Nejhorší je náraz ve formě přelití deštěm, kdy zřejmě za sucha narostlé buňky, nezalívaných rostlin, se hladově přelijí až prasknou. U mně letos prasklo pár růžových... celý příspěvek > |
 |
Černy jeřab (Aronie), 18.11.2017 Rakytník rozmixovat, nalít do dvoulitrové petky, zavřít, otočit dnem vzhůru. Druhý den udělat ve dně dirku a pozvolným uvolněním zátky vypustit oddělenou šťávu. Tužší zbytek zpracovat klasicky na džem. Do šťávy dávám 1kg cukru na 1 litr, za stálého... celý příspěvek > |
 |
Chovani vlastnich opylovacu - samotarske vcely (mason bees), 8.11.2017 Líbí se mi přístup pana Jamese MACHA k chovu včelek a přenos zkušeností sem do fóra. Vyrobil jsem si podobný úlek, jako používá a po rozebrání jsem zjistil, že v podstatě bez následného ošetření vyjmutých kokonů bych o včelky přišel. Myslím, že je... celý příspěvek > |
 |
Co chybí ve výživě broskvoně?, 11.10.2017  Včera jsem objevil na několika očkovancích broskvoní nezvykle vybarvené listy. Jedná se o projev na několika výpěstcích rostoucích blízko u sebe. Vzdálenější jsou v normě.??? |
 |