|
Madarska neplodi, opada velka vetsina plodu, 4.2.2023 měl jsem před časem stejny problem, bylo mi poraděno udělat metr od kmene pul metru hluboko tyčí díry tak 5-6 kusů a do nich do každé dát na špičku nože borax a zalít konví vody každou z nich udělat hned po rozmrznutí země,,,pomohlo to ten rok co... celý příspěvek > |
 |
Mladé broskvoně - fleky na letorostech, 2.1.2022 bakterialní odumírání pupenu, šíří se to mízou, tedy nužky a i mšice, postřiky moc nezabírají, přinese se to ze školky s novým stromem nebo to někdo nakazí špinavejma nužkama |
 |
|
 |
Rouby jabloně, 23.4.2021 dle mého je to ok |
 |
Spor se sousedem, 10.4.2021 připojím se taky názorem, j dobře poznat kde by ty stromy měly bejt a to na pozemku který je vzadu za tim polem ta vzdalenost pomyslná od hrany ornice je dvakrát tak velká tedy váš problém že jste špatně vysázel a nejde jen o stín, ty stromy mu budou... celý příspěvek > |
 |
Proč, 11.10.2020 stalo s mi to samé jen u jabloně a to po větší dávce hnojiva s nadměrnou zálivkou a co jsem udělal? skoušel jsem přemostit roubem to neuspělo tam kde jsem kuru oškrábal až na dřevo je nyní suchej flek tam kde jsem jen povrchně ránu oškrábl a zatřel... celý příspěvek > |
 |
Nemoc jabloně, 11.10.2020 jasná strupovitost některé odrudy i bez chemie to nemají jsou rezistentní proti této chorobě jiné nejsou a pak je to takové jaké to je je třeba postřik taky muže trošek pomoci prosvětlení koruny aby lépe oschnuly zvlchčné plody ale to není zarukou... celý příspěvek > |
 |
Je tohle moniliová spála? Nebo jiná nemoc meruňky?, 11.7.2020 je to něco jako ovocný kurovec před časemjsem řešil něco podobného... pokud se to včas nepodchytí a máte v zahradě stromy které jsou nějakým zpusobem pro ně přitažlivé dokážou za jeden rok zničit celý sad já jsem to řešil metationem který jsem... celý příspěvek > |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, pilatka, obaleči... v jádrovinách, 12.5.2020 už jsem to měl nevim jak se to jmenuje ale dělá to takovej malej brouček se špičatým sosákem a ten výhon napíchne a on takto zvadne postříkat na savé a žravé |
 |
Jakou broskvoň do vyšších poloh, 1.2.2020 já sadařím v podhůří krušnejch hor zahrada n.v. 365,mám tenu, což je nektarinka, favoritu,redháven a fairhaven jarní mrazíky problém taky předjarní teplé nebo spíše slunečné dny kombinované s ranními mrazíky to v mém okolí činí největší problém a... celý příspěvek > |
 |
Jak podporit dozrani feferonek, 28.10.2019 omezit zálivku- v květináči bych zaléval tak 1x za 5 dní a dal bych je do zimní zahrady, nebo na verandu kde je dostatek světla moc teplo bych nedoporučoval mohlo by dojít k opadu listí, květů. |
 |
|
 |
Odrůda Admiral, 12.10.2019 tak vám nezbyde nežli si zahrát na brůnu a vše vyrubat na hromadu a vrátit se k těm starým odrůdám. já jsem v n.v. 370m. nad mořem podhůří krušnejch a mám letos jednu z nejlepších ůrod za poslední roky z odrůd -topaz red, vanda,opál, luna,... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva 2019?, 15.9.2019 přispěju taky se svojí zkušeností: révu jsem získal od strýce -vinaře a to tak že jsem ochutnal a pak si nechal ustříhnout štuple stanoviště je jihovýchodní zeď garáže a východní bok skleníku, postřiky ač strejda na moravě několikrát stříká ani nevím... celý příspěvek > |
 |
Doporuceni jablone - zacatecnik, 26.7.2019 doporučuju si těch pár jablek koupit na farmářském trhu pokud jste naprostý laik tak je to to nejlepší co můžete udělat |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 5.6.2019 pokud se nepletu tak tahle potvůrka napíchne výhon a pote tento výhon uvadne dobře jste udělala.nerad broučky hubím ale krom slunéčka a škvora kteří pojíédají mšice toho zas tak moc na jabloni užitečného neleze |
 |
Radikální řez "špendlíku", 12.5.2019 obecně i kdyby nepřekážel kmen stavbě bylo by lepší nechat jen jeden.řezat určitě nyní nnejlépe je řezat před rašením ale když už pupeny popolezou a jsou nazelenalé, ránu zatřít latexem s přídavkem dezinfekce/dithane, champion,kuprikol/pokud se... celý příspěvek > |
 |