|
Příspěvky uživatele - 186.98
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Hrušeň Bohemica, 29.9.2015  Koupil jsem "Bohemicu" před dvěma lety v Příboře, označenou sadbu UKZUSem. A tohle mi na ní letos vyrostlo - podle všeho Williamska, ranná odrůda, už v září opadaly přezrálé plody. Je to docela k vzteku, ranné hrušně včetně Williamsek mám 4 a nutně... celý příspěvek > |  | Tújka zasažená Roundupem, 29.9.2015  po 3 týdnech |  |
|  | Hrušeň Dicolor, 25.9.2015  Dobrý den,
je na fotkách hrušen Dicolor? Podle pomologie Richtera má plod baňkovitý tvar a na fotkách má skutečně hrušky víceméně kulovité...
|  | Tújka zasažená Roundupem, 15.9.2015 Naopak že nebylo, ale bohužel znám našeho souseda. A zrovna minulý týden stříkal poblíž moruše trávník v chodníku, tak to zjevně přibral. Kdysi nám rostly maliny typicky s deformovanými listy po glyfosátu. Pak taky přišla sousedka, že ho viděla přes... celý příspěvek > |  | Tújka zasažená Roundupem, 14.9.2015  Myslíte, že tahle moruše se svinutými listy byla postříkána glyfosátem? Než jsem odjel na dovolenou, rostla zcela parádně, bohužel zde asi zasáhl náš milující soused... Nevím s čím jiným by svinuté listy mohly souviset, vody měla dost. |  | Jabloň Winesap, 19.8.2015 Přivezl jsem si ji kdysi od Bolzana na velmi slabé podnoži s tím, že by měla mít velmi zajímavou chuť. Ale byl jsem varován a oprávněně, že vyžaduje teplo. Zasadil jsem ji v 520 mnm pod Beskydy a bez chemické ochrany na ní nikdy nevyrostlo... celý příspěvek > |  | Pochvala pro zahradnictví Sieberz, s.r.o, 18.8.2015 Upřímně řečeno při těch cenách by to pro ně neměl být problém... |  | Oleandr, 13.8.2015  Tak jsem přesadil a hned se jim to zalíbilo... jen ten jeden květináč mohl být ještě větší
|  | Fíkovník Brown Turkey, 13.8.2015  Brown Turkey letos zač. srpna již pár plodů sklizeno
|  | Minimální závlaha?, 12.8.2015 S tím mulčováním a zalitím opatrrně - já takhle loni zničil švestku - kamarád mi namulčoval 30 cm vysoko ke kmínku, já to zalil, tráva se zapařila a kmínek se doslova uvařil. Dnes si dávám pozor, aby mulč nezakrýval kmen... |  |
|  | Zalívka stromu, má smysl?, 7.8.2015 Myslím, že když pomineme letos vysazené stromky, kde může mít absence zálivky i fatální následky, smysl má. Stačí se podívat na ovocnářské oblasti v Tirolsku, kde jsou pod závlahou jak ovocné stromy, tak vinice a výrazně to zvyšuje úrodu. Smysl má... celý příspěvek > |  | Nemoc paprik?, 4.8.2015 Může tam být i kombinace více faktorů, ale zdá se mi, že tam jsou svilušky. Pokud již má plody a nechce použít chemii (např. Vertimec), může zkusit rozmíchat stolní olej+vodu+jar na emulzi a rostliny důkladně postříkat. |  | Bifteková rajčata, 4.8.2015 Já letos poprvé zkouším Yellow Gazzi Ribbed, už týden zrají ve velkém množství. Plody průměrně tak 150-170g (mám letos obecně menší rajčata, moc jsem nehnojil). Plody jsou hodně měkké, poměrně sladké, na salát dobré, na skladování určo nebudou.... celý příspěvek > |  | Bazény Bestway - životnost, 3.8.2015 Pane PP, jako cyklista jsem v životě neviděl duši, kterou by stačilo nafouknout na začátku sezony a vydržela by do konce léta a to ani butylovou, ani latexovou a dokonce ani bezdušový plášť. U aut jsme už někde jinde s ohledem na tloušťku materiálu.... celý příspěvek > |  | Prosím o pomoc s identifikací kaktusu, 3.8.2015 Austrocylindropuntia subulata f. monstrosa nejspíš a jak správně říká Lída - nemučte ji ve tmě, ale dejte ji do slunného okna nebo ven (ale pokud ven, tak opatrně na sluníčko zvykat v polostínu) |  |
 |
|
|
|