 |
ekonomické využití zahrady, 10.2.2009 Králičí maso se v současné době stává jedním z nejdražších produktů v chovu domácího zvířectva. V žádném případě při běžném krmení nedosáhnete jatečné hnotnosti za 3 měsíce. Toto lze dosáhnout pouze při výkrmu kompletní granulovanou směsi pro... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Mac Intosh Red, 10.2.2009 Tato odrůda je velice citlivá na sklizňovou zralost. Doporučuji mírné podtržení (dřívější sklizeň) Pak by v běžném sklepě měla spolehlivě vydržet do ledna. Je to vzhledově i chuťově velice dobrá odrůda, ovšem ta náchylnost na strupovitost je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výsev rajčat, 6.2.2009 Pokud vyséváte doma za oknem, doporučuji papriku poslední týden v únoru a rajčata poslední týden v březnu. Výsev do perlitu, dle návodu, který jsem popisoval v lońském roce, doporučuji... celý příspěvek > |
 |
Odběr roubu slivoně, 1.2.2009 Řekl bych, že zadavatel dotazu trošku spojil dva pojmy, ale ptáteli se, zda lze očkovat slivoně na jaře Forkertem, odpověďˇzní že ano. Na druhé straně se však nabízí otázka proč??
Milan... celý příspěvek > |
 |
Rajčata a okurky, 26.1.2009 Je to opravdu tak. Pěstovat rajčata spolu s okurkami pohromadě není vhodné, přestože to drobní zahrádkáři často praktikují. Je to vcelku logické, neboť plný skleník, nebo foliák okurek. nebo rajčat je pro jednu rodinu mnoho. Skleníkové okuky (všechny... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 25.1.2009 Vážená paní Faltová, jsem rád, že se najde někdo, kdo v zálibě ovocnářství je ochoten vynaložit domnívám se velké úsilí a někdy i nemalé finanční prostředky pro získání stromku či roubu vysněné odrůdy. Je to učitě nádherný koníček. Před dávnými lety... celý příspěvek > |
 |
Uhorky Bimbostar, 19.1.2009 Ano jsou k dostání, ovšem domnívám se, že za to úsilí to nestojí a hlavně vysoká cena. Semínka se prodávají na kusy obdobně jako holandské hybridní salátovky. Mohu-li Vám poradit, máte-li možnost závlahy, kupte odrůdu Charlote F1 a nebudete rozhodně... celý příspěvek > |
 |
Problém výberu odrody, 15.1.2009 Veselku Vám mohu doporučit. Chuťově je výborná, vzhledově rovněž. Hovořím teď za pěstitele meruněk z okrajových oblastí. Zatím se mi osvědčila nejvíce. Dále velice dobrá je Veharda, která Veselku asi překoná. Ostatní novinky posoudím doufám... celý příspěvek > |
 |
Stará severočeská odrůda - Koporečka, 15.1.2009 Ještě rostou u nás podle silnic, ale jestli mohu radit tak ji vůbec neroubujte. Když jsem byl jako malý kluk, bývaly jich zde stovky. Chodil jsem je trhat se svým dědou. Uskladňoval je na mlatě pod seno. Na vánoce byly vynikající. Dnes trpí velice... celý příspěvek > |
 |
Jabloň Tereza, 12.1.2009 Pane Zavřele, tyto poznatky máte z vlastní zkušenosti? Zejména tu trvanlivost? Kolik sezon jste již sklízel? Nezdá se Vám nevyrovnaná chuť jednotlivých plodů? Zejména těch málo osluněných... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 29.12.2008 Ano měla by to být odrůda Vitos a odrůda Ligol. Obě odrůdy mám, ovšem ochutnal jsem pouze Ligol. Vitos ještě nezarodila. Ligol má výbornou chuť, je to v Polsku velice žádaná odrůda, osobně však nemohu více hodnotit, neboť jsem sklízel nemnoho... celý příspěvek > |
 |
Odruda hrušně Nela, 23.12.2008 Vzhledem k přibližně stejnému období konzumní zralosti a vaší pěstitelské oblasti bych vám doporučoval zvolit odrůdu Dicolor. Je to vhodná odrůda na vánoční stůl a v dobrém sklepě vydrží do... celý příspěvek > |
 |
receptury masných výrobků, 19.12.2008 Toto jste napsal velmi pěkně. Párek plný kuřecího separátu a dalších plnidel jde doslova na dračku a zákazník velmi dobře ví co je to za kvalitu. Nemůžeme ovšem od řezníka chtít, aby vedle ceníku napsal např. " Vážení tato levná uzenina při... celý příspěvek > |
 |
Plot z Jabloni - receptar, 8.12.2008 Stěna pana Kotyšana není nic nového. Je určitou kombinací Bouchéovy - Thomasovy palmety používané v některých ovocnářsky vyspělých státech Evropy po roce 1945. Typů ovocných stěn je celá řada. Osobně bych vám doporučoval nejprve prostudovat nějakou... celý příspěvek > |
 |
Domácí klobásy, 1.12.2008 Do klobás v žádném případě nepatří mouka. Pokud použijeme mouku do jiných řeznických výrobků (kde předpis uvádí) tak vždy polohrubou, nikoliv hladkou.
Milan Boštička |
 |