|
Hrušeň Dicolor, 19.7.2016 Vidím to stejně - plody pěkné, ale chuť fádně sladká. U mne na Kyjovsku vydrží ve sklepě v dobrém stavu do začátku prosince. |
 |
Voda zo strechy - bude závadná?, 18.7.2016 Vy si z toho děláte srandu, ale mně ten dotaz připadá oprávněný. Máme na přístavku stejně jako hromada dalších lidí eternitovou vlnovku a taky mi vrtá hlavou, zda je dešťová voda z této střechy v pořádku...
Přece jenom většinu produkce ze zahrady... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc jabloně, 16.7.2016 Doporučuji Rubinolu na MM106. Není tedy sladká, ale sladce navinula. Stačí postřik proti obaleci. |
 |
Lokální šarka, 7.7.2016 Pokud se mi šárka projeví na části stromu, mám ho raději co nejdřív zlikvidovat s ohledem na okolní stromy, na kterých zatím žádné příznaky nejsou? Nebo je to jedno, protože vir už je rozšířen po celém sadu a prostě se teď u jednoho stromu z nějakého... celý příspěvek > |
 |
Obaleč švestkový 2.vlna, 27.6.2016 Díky moc za odborné informace. V sobotu navečer jsem stříknul Calypsem (4ml) + SilwetStar(10ml) + Wuxal(50ml) na 10l vody. Bohužel mezi jednou a druhou ranní přišla bouřka. Tak snad to nepřišlo vniveč. Koncem příštího týdne stříknu Reldanem.
Na... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 27.6.2016 Na griotku - 4l láhev plním tak 5cm pod okraj, přidám 40dkg cukru a zaliju pálenkou. Přisladit se dá vždy. Většinou používám meruňkovici, v nouzi jablkovicí. Ženským nejvíce chutná griotka z rumu (dělá máma). Nedávno jsem si dělal malý košt starších... celý příspěvek > |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 25.6.2016 Nedávno jsem psal, že jsem přišel skoro o půlku úrody u některých mladých slivoni. Mýlil jsem se. Přišel jsem skoro o celou úrodu. Letos bez meruněk, bez broskví, skoro bez hrušek. Fajn říkal jsem si, vynahradí mi to bohatá násada švestek... |
 |
Řez mladé třešně, 24.6.2016 Když jsem zkrátil nové dlouhé výhony u naroubované hrušně a ptal se tu na radu co dál, byl jsem označen za diletanta (po právu). Jsem zvědav, co kdo poradí vám:)
Když shrnu rady co jsem dostal - nechat tak nebo vyvázat/zatížit nebo dvoustupňový... celý příspěvek > |
 |
Obaleč švestkový 2.vlna, 24.6.2016 Podle čeho víte, že je týden po vrcholu? To je ten Set 350 stupňů? Díky. |
 |
Obaleč švestkový 2.vlna, 24.6.2016  Dobrý den, Obaleč mi letos v 1.vlně zlikvidoval většinu úrody mladých slivoní, tak mu chci v druhé vlně trochu zatopit. Dle AMS SET je z 99% konec kladení vajíček ve 2.vlně.
Stříkat až začátkem července? Mám Calypso a Reldan, co je vhodnější? |
 |
|
 |
A co vaše višně?, 22.6.2016 Griotka - to jsou právě ty višně ve ctyrlitrovych lahvích prosypane cukrem a zalité panenkou nebo rumem. Většinou nakladam do merunkovice. |
 |
A co vaše višně?, 22.6.2016 Sirup - višně a třešně bez stopek pomackat do sudu, může se nadrtit část pecek. Nechat min do druhého dne, pak prepasirovat. Z 50l drtě bylo 20litrů šťávy. Tu zahřát na max 80 stupňů, přidat cukr 1:1, kyselinu citronovou (poměr teď nevím) a přípravek... celý příspěvek > |
 |
A co vaše višně?, 21.6.2016  Pro letošek máme sklizeno a zpracováno. Dva stromy nejspíš Meteor korai. Zhruba 50l skvělého sirupu (1:1 s třešněmi Karešova), z druháku zkouším víno a asi tři kýblíky samotných višní šly naložit s cukrem a pálenkou nebo rumem. Džem máme ještě z... celý příspěvek > |
 |
General LeClerk - praskliny na vetvich pod vyhony, 21.6.2016  Přikládám aktuální fotku a porovnání s dubnem aneb reakce zababčeného stromku na radikální řez. |
 |
Doba postřiku, 19.6.2016 My už máme třešně i tresnovisne sklizeny. Červi byli jen v pár plodech v horní části koruny tresnovisne, kam ani rosičem nedostriknu. Třešeň Karesova je ještě vyšší, dozrává ale zhruba o týden dřív a vrtuli tak uteče. |
 |