|
Žluté slivoně, 28.7.2016 Špendlík už týden sbírám po zemi, chuť skvělá. Tipala je ještě jak šťovík. |
 |
Zababčené mladé jabloně, 27.7.2016 Zababčit není správný výraz. Prostě nepřirůstají, výhony zamýšlené jako kosterní větve prvního patra mají pár centimetrů. Merkur kvetl, vše jsem ale vylámal. |
 |
|
 |
Zababčené mladé jabloně, 26.7.2016 Dobrý večer, na podzim jsem vysadil Merkur, Admirál, Sirius a Roselu na M26. Bohužel na jiné podnoži jsem nesehnal a u mne v sadu nejsem schopný časté umělé zálivky. Takže se stalo co jsem očekával - stromky zababčily.
U většiny byla korunka... celý příspěvek > |
 |
Tipala, 26.7.2016  Po loňské pauze se může Tipala přetrhnout, Přetrhával jsem přetrhával, ale málo, skoro se mi to polámalo. Čekal jsem silný opad po nájezdu obaleče, který u této odrůdy na rozdíl od jiných nepřišel. Vzhledem k množství plodů se nejspíš špičkové chuti... celý příspěvek > |
 |
Lokální šarka, 26.7.2016  Tak nejvíce postižený strom půjde hned. |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 24.7.2016 No ještě nevím, letošní úroda měla být první. Stromek jsem sadil před třemi roky. |
 |
Lokální šarka, 23.7.2016 No takže zas nevím jestli hned nebo po úrodě. Asi si hodím korunou :)
Jak už jsem se ptal, je možné, že šárka ovlivňuje kvalitu plodů, i když jsem v minulosti nepozoroval její projevy na listech a plodech? Je mi totiž divné, že někdo Valjevku... celý příspěvek > |
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 23.7.2016 Možná je to jen náhoda nebo má vliv poloha v sadě, ale některé druhy byly pro obalece mnohem více atraktivní jak jiné. Odhad počtu zasažených plodů:
Gabrovska 100%
Hanita 90%
Haganta 70%
Královna Viktorie 70%
TopTaste 60%
Valjevka... celý příspěvek > |
 |
Lokální šarka, 21.7.2016 S Valjevkou nejsem spokojen, už dříve jsem uvažoval, že je nahradím. Plody jsou málo cukernaté a jen slabě aromatické, dokonce Stanley mi dává chutnější plody. Je možné, že je to právě kvůli šárce? Dříve jsem ale fleky na listech... celý příspěvek > |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 21.7.2016  Mě Williamsov červená trochu zklamala, oproti zelené má u mě slabší chuť. Sadil jsem je zároveň, ale červená je o dost větší a dozrává o něco později. Letos jsem ji více protrhal, tak snad se dočkám té pravé chuti. |
 |
|
 |
Hrušeň Dicolor, 21.7.2016 Na těch fotkách je pár trochu protahlejsich, ale většina plodů je banatych. Fotky dost zkresluji. Stromek je v jižním cipu sadu u plotu a svítí na něj od rána do večera. |
 |
Hrušeň Dicolor, 20.7.2016  Pane Ivane, na fotce to vypadá, že je máte větší. Na jaké podnoži ji máte a jak zalevate? Moje na semenaci jsou drobnější, ale už celé červené. |
 |
Aronie - černý jeřáb moravský sladkoplodý, 20.7.2016 Pravda, při pohledu na první fotku je jasné, že nejde o stromek černého jeřábu (Nero). Ten má stejné listy jako keř na druhé fotce.
A koupil jste opravdu černý jeřáb nebo jeřáb moravský sladkoplodý (červený)? |
 |
Aronie - černý jeřáb moravský sladkoplodý, 20.7.2016 Sadili jsme stromek i keř Aronie zároveň před pár lety a oba měly několik plodů již druhým rokem. Oba mám na slunci. |
 |
Voda zo strechy - bude závadná?, 20.7.2016 Tak to já z toho přírodního azbestu udělám dětem ještě domeček na zahradu.
A že jsem se nezeptal tady na fóru, než jsem použil protiradonovou hydroizolaci při stavbě domu. Vždyť Radon je taky čístě přírodní!
|
 |