|
Délka prokvašení kdoulového kvasu, 3.4.2019 Nezapomněl jste napsat o přídavku cukru? |
|
Roubování ze stromu na strom, 3.4.2019 ...rouby v ledničce přischly, manželka prskala,... takže úspěch nula
Kdybyste rouby zapíchal do země ve stínu, byly by touto dobou svěží a nikdo by neprskal.
jabloně budu dělat už jen rovnou rovnou sejmu korunu a hned naroubuju právě uřízlé... celý příspěvek > |
|
|
|
Jak ořezat obří panenské jablko?, 27.3.2019 jak seříznout korunu, aby nebyl strom tolik namáhaný a trochu omladil?
Já bych ten strom nechal jaký je. Pouze bych odstranil suché větve. Razantní řez stromu takové velikosti a tvaru spíš ublíží než omladí. |
|
Úrodnosť bramborov, 27.3.2019 Výnosy brambor se velmi liší (až násobně) v závislosti na kvalitě půdy, vyhnojení a péči o rostlny (kopčení, zálivka). |
|
Tvarovani koruny hrušne, 24.3.2019 Hrušeň je pěkná a celkem dobře vytvarovaná. Nepotřebuje tvarování nýbrž průklest. Odstraňte nadbytečné větve v místě rozvětvení tak, aby nezůstávaly pahýly a a by z dálky nebylo poznat, že strom byl řezán. Jenom aby koruna byla řidší. Odstraňte... celý příspěvek > |
|
Zastřihnout výhony vysazené višně?, 24.3.2019 Přidal bych kůl a stromek vysadil trochu na kopeček, aby se neutopil v jamce. Samozřejmě zastřihnout. |
|
Jabloň po jabloni, 23.3.2019 Kdybyste jabloně vykopal, můžete tam nové nasadit rovnou. |
|
Zvonkové, 23.3.2019 dříve té nakyslé chuti, kterou organismus na jaře vyhledává, moc nebylo.
Já bych řekl, že té nakyslé chuti bylo v minulosti víc. To až dnes se na trh pouští jablka jen sladká. Ontario rostlo skoro v každé zahradě. Česká Melodie se chutí... celý příspěvek > |
|
Broskvoň na Myrobalánu, 21.3.2019 Jestli je to jediný důvod, nevím. Četl jsem i o problémech s afinitou některých odrůd k myrobalánu. Pro některé půdy (třeba tu moji) je myrobalán nejlépe prosperující podnoží, navíc nevyhledávanou hlodavci. Moderní selektované klony myrobalánů... celý příspěvek > |
|
Broskvoň na Myrobalánu, 21.3.2019 Přesně totéž, co J.A.R.
Měl jsem Redhavenku na myrobalánu 10 let. Vzrůst byl menší než na semenáči, zato vzorně podrůstala podnož. Jednu výhodu měla, snášela lépe sucho, i bez zálivky měla slušně velké plody. Zasadil jsem ji tedy znovu. |
|
|
|
Kdy roubovat za kůru, 21.3.2019 Je rozdíl, jestli roubujete jádroviny nebo peckoviny. U jádrovin je to snadné. Jakmile jde snadno odloupnout kůra, můžete roubovat. Dlouho, před květem, v květu i po něm. Jsou-li rouby zavadlé, ale na řezu zelené, nevadí. po chvíli ve vodě... celý příspěvek > |
|
Z kvasu se nic nevypalilo, 17.3.2019 Taky mi to přide podezřelé. I z hodně špatného kvasu vždycky něco nateče. Že by páleník slivovici "stopil", to si nemyslím. Řekl bych, že buď se kvas při manipulaci rozlil nebo se v kotli připálil. |
|
Švestka odolná proti zimě, 16.3.2019 Méně náročné jsou Viktorie, Jubileum, Wangheimova. |
|
Prvni moje uzeni, 15.3.2019 1 - Na to jste se už ptal v jiném příspěvku
2. Nevím, co jsou zaklády. Myslíte-li základem tu pec, v níž bude hořet oheň, ta by měla být ze šamotových cihel nebo jiného žáruvzdorného materiálu
3. Udírnu z fošen? Palety jsou obvykle vyrobeny z... celý příspěvek > |
|
Jake drevo, 15.3.2019 Jak je to snamáčením dřeva před uzením??
Někdo namáčí (obvykle každé druhé poleno), jiní nenamáčejí.
pokácel jsem to letos když to dřevo vysuším v troubě a v létě na balkoně..budu sním moc na podzim udit??
Nikdy neudím dřevem pokáceným v... celý příspěvek > |
|