|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Marhulovy kvas s kostkami, 26.8.2019 Letos bude ovoce na vypálení podstatně méně než loni, odhadem tak pětina. Zatím to není poznat, protože meruněk bylo dost. Vidím to tak, že palírny budou poloprázdné a pecky v kvasu přestanou páleníkům vadit. | | Co je to za houbu?, 25.8.2019 Hřib nachovýtrusý. Jedlý, ale ne moc dobrý. | |
| | Kaiserova elektrická udírna, 25.8.2019 Co si představujete pod částkou "pár korun"? | | Rajčata - recepty, 25.8.2019 Je to velmi jednoduché. Rajčata nakrájíš na štvrtky nebo osminky (podle jejich velikosti, lehce osolíš (není nutné) a natlačíš do zavařovacích sklenic. Steriluješ 15 minut při 90 stupních.
Použití je široké, nejčastěji se celý... celý příspěvek > | | Dehtování, 25.8.2019 Dvacet let jsem udil v udírně, kde se topilo přímo pod masem. Vůbec jsem nevěděl, co je to chuť dehtu, ať byl komín či přístup k ohni zavřený nebo otevřený. Maso i klobásy pokaždé vypadaly nádherně dozlatova. Chuťově to bylo dobré, ale spíš než... celý příspěvek > | | Prima, 25.8.2019 Jablka opravdu vypadají jak z fotoshopu. My, co jsme zažili nástup Primy jako první odrůdy rezistentní na strupovitost, k ní cítíme historickou úctu. Plody jsou nádherné, pokud by si svou chuť dokázala udržet o 4 měsíce déle, jistě by patřila k... celý příspěvek > | | Marhulovy kvas s kostkami, 25.8.2019 Chování pálenice (přecezení kvasu přes síto) se dá pochopit. Zahřívání pecek je zbytečné, stojí to energii a výsledek se nezlepší. Platí se za alkohol, ne za objem kvasu.
V místní pálenici mají radši kvas s peckama. Říkají, že... celý příspěvek > | | Marhulovy kvas s kostkami, 24.8.2019 Logicky vzato, čekal bych, že pod míchadlo se budou zasekávat spíš menší než větší pecky. Ve všech palírnách v mém okolí s meruňkovými (ani žádnými jinými) peckami v kvasu problém nemají. | | Pálivost brambor - Laura, 24.8.2019 Nevím, čím může být pálivá příchuť způsobena. Vydýchání brambor před uskladněním je důležité - hlavně proto, aby hlízy předčasně neklíčily. Ale na chuti se nevydýchané brambory asi neprojeví. Pravidelně jsme odebírali z kopečků raných brambor první... celý příspěvek > | | Marhulovy kvas s kostkami, 23.8.2019 Samotné meruňkové pecky nejsou při výrobě destilátu k ničemu zapotřebí. Je jedno, jestli je odstraníte vypeckováním nebo přecezením kvasu. Nakonec, když je necháte v kvasu i při pálení, nic hrozného se nestane. V meruňkovici jádra příliš cítit... celý příspěvek > | |
| | Sušení ovoce, 22.8.2019 Na slunci se mi žádné ovoce usušit nepodařilo. Vyrobil jsem si proto solární sušičku. Sluneční svit je u nás ale příliš nejistý, takže výsledky nebyly dobré. V tuto dobu se dá sušit jedině v sušičce. Taky pouřívám Ezidri, ale dá se sušit i v... celý příspěvek > | | Jadroviny 2019, 16.8.2019 Že se Boskoopské č. v mnoha zemích stále udržuje na trhu, je pro mě jistým překvapením.V minulosti, před nástupem rezistentních odrůd, byla jeho devizou vysoká odolnost vůči strupovitosti. V dobách, kdy jsem je pěstoval, mi vadily dvě vlastnosti.... celý příspěvek > | | Prokletá monilie, 16.8.2019 Naprosto zničující a budící bezradnost je napadení ještě nezralých plodů. Letos v tom vede švestka Amers. Násada byla slušná, v tuto dobu ještě nejsou zralé, přesto monilie postupně zdecimovala minimálně třetinu plodů už na stromě. Diametrálně líp je... celý příspěvek > | | Myrobalány? Je možné kvasit je společně?, 16.8.2019 Ad hugovotr: Rozumím tomu, mám zkušenost podobnou. Lidem, kteří tento destilát připravili, chutná, protože v tom mají obrovský podíl vlastní práce. Otázku, co je lepší, zodpovědět nelze, je to o individuální chuti. | | Myrobalány? Je možné kvasit je společně?, 14.8.2019 Máte-li možnost změřit cukernatost, není to na škodu. Při nízkých hodnotách lze zvážit přislazení. Později měřit cukr v kvasícím mači už smysl nemá. I tak si myslím, že zhruba stejný, ne-li lepší výsledek a s menší námahou dá vykvašení zralých... celý příspěvek > | |
|
|
|
|