|
Příspěvky uživatele - 236.1
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jantar, 22.9.2019 Odrůda Jantar letos zachraňuje nepříliš povedenou sezónu. Jablka jsou větší než jindy a mají výraznější líčko. Chuť připomínající Golden je pro milovníky sladších jablek opravdovou pochoutkou. | | Freiherr von Halberg, 22.9.2019 Nedarí sa mi prinútiť strom k väčšej násade plodov, kvitne pekne ale zostane iba málo plodov. Výsledkom je každoročný bujný rast výhonov.
Myslím, že by mohlo pomoci změni způsob řezu. Zejména omezit zimní řez spojený s redukcí jednoletého dřeva. | |
| | Delikates, 22.9.2019 Je trochu škoda, že nových odrůd je mnoho, ale nových chutí už méně. Jenom kolik je kříženců a klonů Jonagoldu! A ruku na srdce, liší se v chuti nějak výrazně jeden od druhého? Mám pocit, že odrůdy, které by chutnaly trochu jinak než jablečný... celý příspěvek > | | Delikates, 21.9.2019 Vykašlat se na zažité a stále omýlané dogmata a začít objevovat... A o tom je ovocnařina.
Taky rád objevuji nové a zkouším, čemu se tu daří. Tedy pro mě to platí. Ale ovocnařina nemusí být jen o tom. Pro jiného znamená ovocnařina udržení... celý příspěvek > | | Louise Bonne, 21.9.2019 S názorem 107.131 lze částečně souhlasit. Tu říznou hruškovou ostrost má krom Avranšské snad jen Thirriotova, ta má ale menší plody a snad Křivice. A je pravda, že nejsou náročné na teplo. Tedy na kvas, povidla, křížaly, pracharandu jsou... celý příspěvek > | | Míchání hnojiv, 15.9.2019 Sousedi před pár desítkami let ještě hospodařili a na velkém dvoře měli hnojiště, kam vyváželi hnůj od zvířat. Na hnojišti končilo taky vše ostatní - zbytky z kuchyně, popel i veškerý další bilogický odpad. Posečená tráva samozřejmě ne, tou se krmilo... celý příspěvek > | | Slivky na destilat, 15.9.2019 Zrají-li švestky v jednu dobu, je to pro kvas výhodné. Zvažte ale, zda jste schopen veškerou úrodu naráz sklidit. A taky jestli není škoda být celé léto bez modrého ovoce, protože všechny uvedené odrůdy jsou pozdní. | | Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování, 14.9.2019 Je ovšem otázka, jakou roli v tom hraje právě to zavakuování a jakou teplota kolem nuly a správné vyuzení. Jsou lidé, kterým klobásy špek i uzené vydrží několik měsíců jen pověšené v chladné spíži. Já k nim tedy nepatřím, ale měsíc mi běžně klobásy... celý příspěvek > | | Marhulovy kvas je moc husty, 12.9.2019 Kvas je možná hustý jen nahoře a dole bude tekutý. Pět týdnů je dost, neexperimentoval bych s cukrovou vodou, nýbrž nechal kvas vypálit. | | Novozalozeny travnik plny plevelu, 12.9.2019 To je typicky český přístup. Podobně jako můj soused, když jsem ho žádal, ať nepálí v kamnech plastové sáčky, PET lahve a lamino, odvětil, že komín na továrně kouří ještě víc.
Jestli je chemie nutná, aby bylo co jíst, to nevím. Ale že... celý příspěvek > | |
| | Výtěžnost a cena, 8.9.2019 Jestli jste k meruňkám nepřidával cukr a pálil dvoukotlem, pak je výtěžnost vcelku přiměřená. Osobně meruňky přikyseluji, ale myslím, se najde hodně pěstitelů, kterým se kvasný proces nezastaví ani bez kyseliny. | | Hruška konferencia, 8.9.2019 Ať je to jak chce daleko, problém s opylením nejspíš nebude. Konference se naopak obvykle neobejde bez probírky, a to i u pěstitelů, co mají na zahrádce jen jedinou hrušeň. | | Popel a PK hnojiva, 6.9.2019 K NEOSOLu popel z kostí a ze dřeva, a zakladatel diskuze bude spokojený.
Možná lépe popel z kostí s nebo bez dřeva a bez Neosolu. Zakladatel bude spokojenější, protože ušetří. Ale tak jasné to není. Tento popel je dost zásaditý a obsahuje poměrně... celý příspěvek > | | Smíchání dvou kvasů?, 5.9.2019 kvasy, z durancii (nad 17 brix) dojedou na hodnoty blizici se nule maji vysoke ztraty alkoholu odparem
Nevím, oč je Vaše teorie opřena, jsou-li nádoby řádně uzavřeny, bude docházet ke stejnému - tedy minimálnímu odparu alkoholu jako u... celý příspěvek > | | Popel a PK hnojiva, 5.9.2019 Pořiďte si některý z draselných fosforečnanů. Kyselý KH2PO4 nebo zásaditější K2HPO4. Dají se koupit, plně rozpustné. Zásaditost můžete zvýšit podle potřeby přidáním draselného louhu. Dřív se prodávalo hnojivo PKsol, což bylo totéž, nevím, je-li ještě... celý příspěvek > | |
|
|
|
|