|
Pomůcka pří výběru jádrovin, 10.1.2021 .Víte, šlo hlavně o to ukázat jak byli kdysi zahrádkáři informováni.Dnes si musí vystačit s charakteristikami jako překonané, zastaralé,...
Informovanost zahrádkářů je dnes stonásobně lepší než v 70. a 80. letech. Stačí kliknout a víte všechno,... celý příspěvek > |
|
Pomůcka pří výběru jádrovin, 9.1.2021 Monografie Ing. Dvořáka opravdu patří k tomu lepšímu, co bylo ve své době na toto téma napsáno. Některé kapitoly jsou skutečně nadčasové. Při vší úctě k autorovi publikace, ty tabulky, které sem kopíruje pan Polehla, patří k nejslabším pasážím knihy... celý příspěvek > |
|
|
|
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Taky tu knížku mám a též se mi rozpadá. Sám ing. Dvořák v ní píše, že Jadernička roste bujně a Idared slabě až velmi slabě. Mýlit se je lidské, ovšem šířit omyly - hloupé.
M.V.
|
|
Třešeň - prořezání (úprava tvaru koruny), 8.1.2021 Třešeň je v pořádku. Když ji necháte tak, jak je, vůbec nic se nestane. Strom na dvourozměrném obrázku vypadá hustší než v prostoru skutečně je. |
|
Pomůcka pří výběru jádrovin, 8.1.2021 Pane Mičurine, vy skutečně věříte tomu, že Jadernička moravská má slabší vzrůst než Idared či Coxova reneta? |
|
Autokláv Wein na sterilizáciu konzerv/ plechoviek, 1.1.2021 Podle obrázků a videa vypadá velmi pěkně. Třebaže zavařuju často, pořídit ho nehodlám. Chybí mu totiž - jestli jsem to pochopil - dvě základní funkce:
1. Vlastní zdroj tepla. Potřeba stavět autokláv na sporák znemožňuje jeho použití mimo... celý příspěvek > |
|
Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, 27.12.2020 Ja, nielen z vlastných skúsenosti viem, že kvalitne vypálený destilát z "domáceho pálenia" je vždy (aj chuťovo) kvalitnješí než akýkoľvek iný porovnateľný alkohol dostupný na trhu.
VŽDY rozhodně ne.
|
|
Dotaz na postup v případě nahodileho semenace merunky, 26.12.2020 Naroubovaný semenáč - jak tomu rozumět? |
|
Otázky pre skúsených záhradkárov, 26.12.2020 Nevadí. |
|
Uzení masa, 25.12.2020 Polévání duového dřeva je naprostý nesmysl. Za prvé to vůbec není třeba, mnozí, včetně mě udí dubem a maso vůbec hořké není. Za druhé, myslet si, že poleváním vymyjete třísloviny zevnitř polena, je iluze. Dubové dřevo není molitan.
... celý příspěvek > |
|
|
|
Pocta Rubinole, 24.12.2020 Panenské |
|
Výchovný řez jabloně - lze udělat do staršího dřeva?, 18.12.2020 S přeroubováním bez tažných větví mám velmi dobré zkušenosti. Chce to jen dodržet určitá pravidla.Roubování je třeba nechat na pozdější termín - do květu nebo po něm. Před štěpoáním stromek vydatně zalijeme. Kromě roubů nové odrůdy použijeme i rouby... celý příspěvek > |
|
Výchovný řez jabloně - lze udělat do staršího dřeva?, 18.12.2020 Jabloňový semenáč má na tříletém dřevě nepochybně spící pupeny.Obrazí i z kmínku. Přesto bych místo expermentu se semenáčem raději stromek v kýžené výšce uřízl a naštěpoval za kůru spolehlivou odrůdou. |
|
Poznáte starou odrůdu podle fotky?, 12.12.2020 Smiřické vzácné a Bláhova oranžová. |
|
Stříhání stromů, 2.12.2020 Nepůsobí. Opak je pravdou. Zmražení je nejlepší způsob, jak uchovat čerstvé potraviny, vitaminy, ale i původce houbových chorob v dobrém a živém stavu. |
|