|
Kaktus - co s ním, 27.11.2018 Zkuste ho otočit tak, aby se odkláněl od okna - někdy se částečně vyrovná - přikloní ke světlu. Ale osobně bych zjara vyřízla tu zúženou část, na té pěkné horní části u řezu mírně skrojit hrany žeber, nechat nasucho zaschnout a po vytvoření čekacích... celý příspěvek > |
 |
Thuje poškození, 26.11.2018 Poškození nevím.
Ale zarazilo mne, že je v téhle době ještě máte v květináčích - jestli je nebudete teď hned sázet, je nutné je na zimu (před mrazy) zapustit do země - třeba i s květináči- pořádně prolít a nad kořeny nakrýt listím nebo chvojím,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Bezejmenný kaktus?, 26.11.2018 Mammilárka to není určitě, ty mají drobné kvítky do věnečku a nemají žebra. Tenhle kaktus má jen malý počet žeber, takže bych tipla Astrophytum nebo Gymnocalycium. Astrophytu by odpovídala ta stříbrná kresba na žebrech, ale květy mívá většinou... celý příspěvek > |
 |
Zelenající kmen cypřišku, 26.11.2018 Fotka by nebyla? |
 |
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 25.11.2018 33 x 30 bohatě stačí - můžete je dát do trojúhelníku (na střídačku)... Lída |
 |
Jahody Karmen - jaký rozestup?, 25.11.2018 Karmen dávám do 40 cm vzdálených řádků jen 20 cm od sebe - vytvoří pás a ve vedrech tolik nevysychají - máme písčitou zem. Nechávám je ale jen 2 sklizně. Pro víceletou výsadbu doporučují v řádku 30 cm, jsou vzrůstnější. Lída |
 |
Sezona výsadby ovocný stromků začala, 23.11.2018 GŠ jsme ve sklepě mívali do konce ledna (byl to klasický sklep v cihlovém domě z 30.let), v paneláku mi vydrželo jen do Vánoc. Měli jsme čtvrtkmen (hodně široká rozložitá koruna), jablky býval obalený. Jen rád hnije od okvětí. Ale chuť má... celý příspěvek > |
 |
Identifikácia rastliny, 22.11.2018 Bromelie, řekla bych Aechmea fasciata. Lída |
 |
Cibuloviny do květináče - dovnitř, 22.11.2018 Tulipány i narcisy se venku na záhony sází na podzim, takže předpokládám podzimní výsadbu i pro rychlení. Na netu určitě něco bude. Já kdysi rychlila jen konvalinky pro mámu. Lída |
 |
Lze zachránit dracenu?, 21.11.2018 Dracéna pustí ve vodě kořínky zhruba za 2-3 měsíce, do zeminy ji zasaďte až pak. Ten kmínek můžete klidně o něco zkrátit, je dost dlouhý.
Při sázení řízku přímo do zeminy (můžete použít i samotný 10cm kousek stonku) je kromě použití stimulátoru... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Napájení králíků v zimě, mrazech, 19.11.2018 My jsme dávali v zimě k senu a chlebu jablka, řepu, kedlubny, uvařené brambory s oves.vločkami, k pití bílou kávu- vypili ji raz dva (hlavně připuštěným nebo kojícím samicím)... Lída |
 |
Proč mi usychají květiny?, 17.11.2018 Záleží na počasí (horko, chladno, mráz) a druhu květin - obvykle ty s tvrdšími stonky vydrží déle vzhledné. Lída |
 |
Co to mám na jablůňce?, 11.11.2018 Mladému stromku by také prospělo udržovat kolem mísu bez plevele, nenechat ho zarůstat bršlicí, která drží kolem krčku stromku vlhkost . Lída |
 |
Jaká je to odrůda?, 7.11.2018 Jen střelím - tím žíháním mně připomnělo Mantet. Lída |
 |
Zasychání konců listi, 7.11.2018 Kávovník. Může to být i reakce na trvalý mírný nedostatek závlahy, pokud se to projevuje poslední dobou, tak i reakce na suchý vzduch nebo případný průvan (kávovník ho nesnáší). U toho přelití bývají okraje listů spíš tmavě... celý příspěvek > |
 |