|
Zpustlý sad, 20.2.2018 Bláhovo oranžové mělo krátkou stopku, malý "bubáček", matnou drsnější slupku se stopami rzi a nažloutlou dužinu. Ale připadalo mi trošku plošší, než jablko z profilu na fotce. Lída |
 |
Poznávačka - nyní žlutě kvetoucí keř, 19.2.2018 Viburnum farreri kvete v období XI.-III., podle počasí. Při silnějších mrazech se kvetení jakoby zastaví, když mráz poleví, kvete dál. Většinou mi kvetla I.-III., ale tuhle zimu opravdu od listopadu, teď zarazila, ale další poupata tam ještě má. Má... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Poznávačka - nyní žlutě kvetoucí keř, 19.2.2018 Hamamelis x intermedia je kříženec H.mollis a H.japonica, měl by mít větší květy. Ale stejně se nejčastěji pěstují různí kříženci... Bohužel všechny vilíny jsou větší keře, stříhat se nedoporučuje a tak se mi na zahrádku nevejde. Musí mi tam v zimě... celý příspěvek > |
 |
Poznávačka - nyní žlutě kvetoucí keř, 19.2.2018  H.mollis, asi kultivar "Verna". Lída |
 |
Vzrůstnost různých odrůd jabloní na M9, 17.2.2018 Kamarádce na M9 rostla Rajka docela dost a Topas málo. Lída |
 |
Stromkový šeřík, 16.2.2018 Ještě je brzy, počkejte později. Jinak ho v nabídce mívá Kruh, Prodej stromků, Žižka ap.. Já ho zas dlouho sháněla jako keřový... Lída |
 |
Kde koupit kvalitní ovocné stromky (zásilkové zahradnictví)?, 15.2.2018 Pan Zíbal ze Strážnice bohužel už nezasílá (dělal mu to syn a nechal toho), měla jsem od něj kvalitní stromky, tak mne to mrzí, mluvila jsem přímo s ním telefonicky. Arbia Malenovice také nezasílá. Pěkné stromky jsem měla i ze školky Šťastných.... celý příspěvek > |
 |
Stará odroda jablone, 15.2.2018 Brala jsem to jen podle toho "císaře", jak jsem psala. Sama ho nemám, neměl ho ani táta a tak ho osobně neznám. Fotka u p.Peška byla popsaná jako Vilémovo.
Spíš to bude chtít vyfotit plody na podzim a "hádat" pak - budeme pak znát dobu sklizně,... celý příspěvek > |
 |
Stará odroda jablone, 14.2.2018 Ještě k tomu hledání - že to má něco společného s císařem ... Takhle jsem hledala já jméno růže se zvláštním oranžově rumělkovým odstínem, co měl můj táta na zahrádce - pamatovala jsem si, že jméno mělo něco společného s královnou... nakonec to byla... celý příspěvek > |
 |
Stará odroda jablone, 14.2.2018  A tohle je Car Alexandr, také z netu - pro porovnání... Lída |
 |
|
 |
Stará odroda jablone, 14.2.2018  Vilémovo - fotka ze "starých odrůd" z netu. Lída |
 |
Stará odroda jablone, 14.2.2018 Jen podle toho "císaře" - "Císař Vilém" = "Vilémovo"? Lída |
 |
Plíseň kaktusu, 12.2.2018 Tu horní část, co hnije, odřízněte tak, aby zůstala jen zcela zdravá (i uvnitř) spodní část. Zjara by pak ze stran měly vyrazit odnože.
Jinak kaktusy se v zimním období nepřesazují a hlavně NEZALÉVAJÍ! Lída |
 |
Prosím o určení odrůdy, 11.2.2018 Matčino to nebude, to má menší uzavřené okvětí a jen nepatrně zapuštěné pod úroveň povrchu plodu. Navíc má zcela atypickou nezaměnitelnou chuť Navíc p.Petr neudává, kdy ta sklizeň byla (měsíc) a ani jakou má jablko barvu dužiny. ... celý příspěvek > |
 |
Usychání větví tlustice, 11.2.2018 K nařízkování ani nemusí být celá větvička, stačí list. Odlomit, nechat chvíli ránu oschnout a jen lehce zapíchnout do substrátu. Lída |
 |