Příspěvky uživatele - 165.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Greenstar (Nicogreen), 16.9.2024 Obsahuje fotku
Greenstar  -  mix. vřeteno  -  2024 Greenstar (Delbarestival x Granny Smith) je novější belgická odrůda vyznačující se středními spíše však velkými plody světle zelené barvy.Na snímu č.1 je plod focený začátkem srpna.Ostatní... celý příspěvek >
Briliant, 14.9.2024 Obsahuje fotku
Ještě doplnění pane KORZÁR.Manželka jela na zahradu pro padané jablka na štrůdl.Vzala i jeden padaný Briliant viz foto.Jablko vybarvené stopka dostatečně dlouhá.Po rozkrojení tvrdá, hustá krémově žlutá velmi šťavnatá a nádherně vonící dužnina s... celý příspěvek >
Briliant, 14.9.2024
Díky za foto pane KORZÁR.Už v tom pěkně plavu.Loni jedno zdravé jablko a vydrželo na stromku asi do 10.října.Letos pěkná násada a padají jako předloni.Porovnával jsem vybarvení mých plodů s dostupnými zobrazeními Briliantu.Lencitely na méně osluněné... celý příspěvek >
Elstar, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Elstar - 2024 - štíhlé vřeteno Letos řádná probírka mrazem.Zlatej košík této lahůdky.V popředí mých zájmů při pořizování nových odrůd jsou kříženci s touto odrůdou.Dovede předat výborné chuťové vlastnosti. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Ladina, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Ladina - 2024 - štíhlé vřeteno Ladina se rychle dostala do plodnosti.Provedena probírka plůdků.Unikla mrazovému poškození vzhledem k pozdnímu kvetení. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Honeycrisp, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Honeycrisp - 2024 - štíhlé vřeteno Opět zarodil převážně v dolní (nejstarší) části vřetene což mě nevadí.Stejně plánuji sesadit stromek a přiroubovat ještě jinou odrůdu.Vlastně asi dvěma odrůdami.Jeden roub tam už je a roste pro odebrání... celý příspěvek >
Briliant, 13.9.2024 Obsahuje fotku
Briliant - 2024 - štíhlé vřeteno Stále se v této odrůdě nevyznám.Dle dostupných informací by sklizeň měla být pozdní včetně konzumace.Dle toho jak se chová u mě je sklizeň rozvleklá a plody nerovnoměrně dozrávají.V současné době mě již polovina... celý příspěvek >
Lobo, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Lobo - 2024 - štíhlé vřeteno + Verierova palmeta Tato odrůda letos jako jedna z mála velmi dobře odolala dubnovým mrazům.Díky tomu, že palmeta je na zdi budovy.Volné vřeteno však také velmi dobře obstálo. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Bohemia nepřekonaná, 12.9.2024 Obsahuje fotku
Bohemia - 2024 - volný zákrsek Letos žádný košíček jablek.V příloze je jediné jablko které stojí za to vyfotit.Všechno spálil mráz a to málo co zbylo zlikvidovali hmyzáci a hořká pihovatost.Uskladnil jsem 8 plodů.Tak snad příště. Včera jsem... celý příspěvek >
Holiday, 7.9.2024 Obsahuje fotku
Holiday - 2024 -  Verierova palmeta Pár dní jsem bušil na zahradě a během tří dnů spadlo z palmety šest zdravých plodů.Dnes dopoledne jsem je očesal vzhledem k větrnému počasí které bude následovat.Nechal bych je tam ještě o týden déle ale... celý příspěvek >
Počasí 2024, 4.9.2024 Obsahuje fotku
Tropické dny nepočítám ale myslím si, letošní rok je v tendeci posledních dvaceti let.Jen se nám stále podsouvá nutnost vyhubit krávy protože prdí a další nesmysly uhlíkových vlád.Přirozená perioda planety kterých tu bylo již mnoho.Letos nás potrápil... celý příspěvek >
SweeTango, 1.9.2024 Obsahuje fotku
Včera SweeTango sklizeno a ochutnáno.Na pozdně letní až raně podzimní odrůdu má vynikající parametry co do kvality dužniny, chuti, šťavnatosti která hravě překonává mnohé zimní sorty. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
SweeTango, 25.8.2024
Ještě je mám na stromě.Jinak, co jste napsal o této odrůdě mohu jen podepsat.Špičková záležitost. Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
Mollies Delicious, 19.8.2024 Obsahuje fotku
Mollies Delicious - 2024 - malé vřeteno Letos snímky plodů na stromě nebudou.Včera je manželka musela spěšně očesat.Pod stromkem tři spadlé a po rozkrojení hnědá jádérka a bouře v dohledu.Takto brzo jsme tuto chutnou odrůdu ještě... celý příspěvek >
Rubin-letni řez, 19.8.2024
Chybí snímeček.Není pravidlo při zakrácení letním řezem že letorost provede tvorbu plodonosného obrostu ale nic se tím neskazí.Pokud se vytvoří obrost můžete prorůstající letorost z termínálního pupene zkrátit zpět na nové rozvětvení.To můžete udělat... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika