|
Podpěry pro dýně, 16.5.2015  Mě si jeden rok našly podpěru dýně (lagenárie) samy. Měl jsem krásný frňákovník.
|
 |
Bio postrik proti mandelince, 16.4.2015 SpinTor - nejsem si jistý, jestli je povolen v ekologickém zemědělství - pro bioprodukci, ale vloni jsem jej použil, a zafungoval výborně. Málo-co mi tak zamávalo s mandelinkou. Rychlý účinek a velmi malá rezistence. Zkapali i brouci. Každopádně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Roubování okurek na tykev 2014, 5.4.2015 Zajímalo by mne, čím ovazujete spoj? |
 |
Jaký malotraktor na zahradu, 2.4.2015 Já jsem řešil podobný problém před pěti lety. Jen mám mimo zahrady, ještě sad 1ha a kousek vinice, takže jsem zatím skončil u malého japonce Kubota. Myslím, že ceny začínají někde kolem 80 tisíc, záleží jestli chcete komplet repasi, nebo se naskytne... celý příspěvek > |
 |
Co je to za dřevinu?, 1.4.2015 Josefe, ty se vyznáš! Zřejmě je to opravdu ona - podle fotek přesvědčivá shoda. Jak jsem se dočetl na internetu Angličané jí nazývají ďáblova hůl - odtud asi ta asociace s čertem.
|
 |
Komposter z pletiva, 28.3.2015 Kari síť - to by mohlo nějaký ten rok dobře sloužit. Já myslel původně klasické zahradnické pletivo. |
 |
Komposter z pletiva, 28.3.2015 Myšlenka je to možná zajímavá, mohlo by to být i praktické, ale proč to nění běžnější? Jako nevýhodu bych viděl to, že pletivo i kovový rám časem zrezne a rozpadne se. HONZA |
 |
Propjení IBC material, 27.3.2015 ano ta hadice tam bude taky, ale na necem musi byt uchycena= kolinka... trochu predstavivosti a duvtipu pratele :-) |
 |
Výsadba stromu s balem, 27.3.2015 Též mi dnes včera dorazilo 10 dubů se zemním balem zabaleným do jutoviny a přetažené pletivovou sítí. Volal jsem do Arboeka, abych se ujistil, že to tak mám sázet a tam mi potvrdili, že do země to jde tak jak to je, jen horní nejsilnější drát se má... celý příspěvek > |
 |
Hadice průměr 1/2" nebo 3/4", 16.3.2015 Díky Standovi za jednoduché vysvětlení. Koupím si hadici o prumeru 3/4. hadice od Gardeny Comfort flex maji záruku 25 let, tak už by mohla nějaký ten pátek vydržet. |
 |
|
 |
Hadice průměr 1/2" nebo 3/4", 15.3.2015 Dobrý den,
mám čerpadlo karcher BP2. rozhoduji se, jestli koupit hadici gardena o průměru 1/2 nebo 3/4. délka hadice bude 35 metrů. zalevání z ibc kontejnerů (rovina) + občas přečerpání vody ze studny (hloubka 3m) do IBC.
Nerad bych koupil... celý příspěvek > |
 |
Od kdy zachycovat dešťovou vodu?, 10.3.2015 Dobrý den,
od kdy zachycujet dešťovou vodu?
Mam IBC kontejnery, mám obavy, že by mohlo dojít k jejich poškození.
Bydlim na Jižní Moravě, takže předpokládám, že žádné větší mrazy už letos neudeří.
Díky Aleš |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 2.3.2015 Já se letos většinou přidržím již vyzkoušených osvědčených odrůd, i když něco nového bych rád také zkusil. Nejsem zase takový "rajčatový maniak", abych objednával semena ze zahraniční, a tak si budu muset vystačit s domácím sortimentem. Vezmu to... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 20.2.2015 Zlatava je výborná, ale vyžaduje dobré podmínky pro pěstování, hlavně hodně sluníčka, pak je sladká jako ovoce. Vloni tak nevyzrála a chuťově nebyla 100%centní. |
 |
Paprika - výsev nyni?, 20.2.2015 Pozdě není. Já budu také teptve vysévat. |
 |