|
Příspěvky uživatele - 221.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Angold, 13.11.2017 Jak jsem psal již dříve, pro mě melodie nemá patrný element, díky kterému by mě tato odrůda nadchla. Souhlasím s panem Vysloužilem, že skladovatelnost se dá prodloužit podtržením. Trendu, kdy Meldoie už není tolik vysazována se... celý příspěvek > |  | Angold, 12.11.2017 Sladká jablka mám rád, například Red Delicious. RD máme taky jeden strom a když se zadaří a jsou krásné plody, tak je to nádhera (chuťovka), nicméně přeslazenost a moučnatění to není příliš můj šálek kávy. Zmínil jste tady Melodii, tu máme taky,... celý příspěvek > |  |
|  | Angold, 12.11.2017 Goldeny mám dva stromky a již jsem někde zmiňoval, že se mi i bez postřiku daří udržet je bez většího napadení strupovitosti. Je to velmi chutné a skvělé jablko. Škoda, že málokdo pozná pravou chuť tohoto plodu, neboť tržní bývají většinou podrtžité... celý příspěvek > |  | Angold, 11.11.2017 Dnes jsem ochutnal po roce odrůdu Angold a nepřestává mě udivovat. Hodně se tady píše o nedoceněných odrůdách, ale pro mě je tato odrůda asi nejvíce nedoceněná.
Chuť oproti Goldenu méně sladčí, což je pro mě plus. Svěží chuť, krásně... celý příspěvek > |  | Dicolor, 28.10.2017  Vyzkoušet se má všechno. Bral jsem to tak, že pro spousty lidí je Dicolor "obyčejná" hruška, která ničím nevyniká, ba naopak. Proto jsem i zde dal ten svůj první příspěvek, že jsem byl nadšený, až později jsem zjistil, že mám jinou odrůdu, ale i tak... celý příspěvek > |  | Dicolor, 28.10.2017 Pokud se opravdu jedná o odrůdu Lucasova, tak se nedá s kupovanými plody srovnávat, ale spodní část hrušky a to zakončení bubáku je typické pro Lucasovu, ale budu ještě tak rok sledovat a porovnávat, abych si byl jistý.
Já jsem z Opatovic... celý příspěvek > |  | Pomoc s odrudou, 11.9.2017  Poslední zpráva,
foto stromu tvořícího spíše převislé větve, na pár plodech jsem našel strupovistost, tudíž bych řekl, že to není rezistentní odrůda, ale díky letošnímu počasí netrpí tolik.
|  | Pomoc s odrudou, 11.9.2017  Jeste jedna fotka, pripojim o obrazek stromu. |  | Pomoc s odrudou, 11.9.2017  Prosim o pomoc pri urceni odrudy jablone.
Strom vysazeny tak +- 15 let zpatky, zimni odruda, tento rok netrpi zadnou nemoci ve velke mire |  | Chrastavitosť: "rezistenty" versus "nerezistenty", 22.7.2017 I já musím reagovat na příspěvek pana Hlavatého. U nás (Opatovice nad Labem) je tento rok zatím nepříznivý na strupovitost oproti minulým rokům. Odrůdy GD, Nabella, Jonagold a další jsou silně napadené a to jak listy, tak plody. Ostatní odrůdy... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba hrušně, 29.5.2017  Stred plodu |  | Choroba hrušně, 29.5.2017 Dobry den,
Dekuji za rychlou reakci, posilam vyfoceny stred plodu a nalezl jsem tam dve bile (larvy, housenky) |  | Choroba hrušně, 29.5.2017  Poslední obrázek hrušně odrůdy Dicolor na hrušni :) |  | Choroba hrušně, 29.5.2017  Další obrázek |  | Choroba hrušně, 29.5.2017  Dobrý den,
prosím o radu zkušené odborníky s tímto problémem, který se objevil na hrušních.
Jedná se o hrušně Williamsova a Dicolor. Williamsova je bez jakéhokoli postřiku a Dicolor je stříkaná Talentem (3*) v době před, kvetení a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|