|
Toptaste, 14.9.2015 Tak prvních 100 l kvasu z toptastů je nasbíraný. Ještě to vypadá tak na padesátku. První zralé plody měly 23 - 24 % cukru dnes jsem naměřil 25 - 26% Brixe, stále drží na stromech a přes dnešní silný vítr moc nepadají. Na konci týdne je ale otřepu... celý příspěvek > |
 |
Toptaste, 3.9.2015 Včera jsem založil kvas z Toptastů, letos to vypadá tak na 100 l kvasu. Jsem zvědavý na slivovici jen z této odrůdy. |
 |
|
 |
Malvazinka, 25.8.2015 Moje Malvazinka je zralá teprve nyní, 450 m n.m. |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 22.8.2015 Na Hanitu si ještě musím tak týden počkat. Valašsko 450 m n.m. |
 |
Toptaste, 18.8.2015 Toptasty rostou i na Valašsku a velice dobře. Pravidelně a hojně plodí, nehnijí, jsou odlučitelné od pecky a chuť velice dobrá. Podnož St. Julien, jílovitá půda. |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 13.8.2015 Špendlíky jsem zasadil, teď čekám až začnou plodit. Možná, že zbyde i na pálenku. |
 |
Muškatelka a krvavka, 12.8.2015 Čekám až začne plodit Muškatelka šedá, zatím je 3. rok po výsadbě. |
 |
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 12.8.2015 Ještě nejsou zralé, musím ještě tak týden počkat. |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 9.8.2015 Dobrý den pane Petře, Vy už máte Hanity zralé? Já je mám stále jako brčál, myslím, že si ještě tak 14 dnů počkám. PaR |
 |
Semenáček meruňky, 8.8.2015 Dobrý den, máte někdo zde na fóru zkušenosti s meruňkou Kompakta? Zda je samosprašná, jak je odolná proti monilioze, jak jsou květy odolné proti jarním mrazikům. |
 |
|
 |
Mladá Valjevka - neplodí, 1.8.2015 K podzimu přidejte superfosfát a pokud má přírůstky více jak 1 m, stříhejte příští rok až v červnu. PaR |
 |
Mladá hrušeň napadená škůdcem či chorobou...?, 27.5.2015 Přesně to se mně objevilo na Erice ale vedlejší hrušky jsou zdravé. Také by mně zajímalo co to je. |
 |
Co je těm švestkám?, 26.5.2015 Možná i hryzec ale že by tak rychle? |
 |
NPK pod stromy, 2.5.2015 Jak hluboké díry pro NPK vyhloubit,10-20 cm? |
 |
Bluma - jaká odrůda?, 1.5.2015 Dobporučil bych i pološvestku Toptaste. Je velká, sladká, pravidelná plodnost a téměř samosprašná. Zraje ke konci srpna až začátkem záři, vhodná do všech poloh. A ještě jedna dobrá vlastnost, plody i v mokrém létě netrpí monilii. |
 |