|
Čačanská lepotica, 17.8.2015 "Vzhledově snad nejpovedenější švestka"
Také Němci si toho všimli a dali jí to do názvu (Cacaks Schöne), narozdíl od kolegyně Najbolji (Cacaks Beste), kde to moc nevystihli.
|
 |
Broskev na myrobalánu, 16.8.2015 Myrobalány také nejsou pro broskve vhodné kvůli druhotnému vylamování, což právě souvisí s ne úplně dobrou afinitou.
|
 |
|
 |
Letní jablka dozrávají, 15.8.2015 Máte někdo zkušenost s odrůdou Mivibe? |
 |
Jak si stojí rané švestky?, 15.8.2015 Tak to máte zvláštní odrůdu Vlašky alias Chrudimské alias... :-)
Pošlete foto. |
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 13.8.2015 Špendlíky má rád bodavý hmyz a následně monilie, navíc to chce trefit tu správnou zralost. |
 |
Slivoň neznámá?, 10.8.2015 Malvazinka má nakyslou slupku. Většina plodů nebyla kulatá, ale oválná. Také ochotně padá a na spodní části plodu se často objevuje malá prasklinka, která bývá vstupní branou pro houbové choroby na plodech. Plody velmi rády vyhledávají vosy, včely a... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 9.8.2015  Tady už jdou Hanity také do modra. Nezalévám. Zatím nepadají.
|
 |
Zalívka stromu, má smysl?, 6.8.2015 Také nezalévám, a to ani stromky na mělčeji kořenících podnožích, ale je rozdíl jestli stromy rostou v jílovité půdě s vyšší hladinou spodní vody nebo třeba na pískách. |
 |
Velkoplodý myrobalán jako podnož?, 6.8.2015 Za vyzkoušení by asi stály. I dnes se používá více "typů" myrobalánových podnoží, mezi nima i slaběji rostoucí nebo méně podrůstající (např. některé Klčovské selekce).
|
 |
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 4.8.2015 Plodově to vypadá na špendlík. Vloni jsem je sklízel 10. srpna., jindy i po 20. srpnu.
|
 |
|
 |
Jak si stojí rané švestky?, 4.8.2015 Plody bývají často i "oválné" a i ta kresba se u některých plodů vyskytuje. U Malvazinky jsem šarku zaznamenal sem tam jen na plodech, listy jsou čisté, dosti tmavě zelené. |
 |
Jak si stojí rané švestky?, 3.8.2015 Jak jsou plody velké? Připomínají klasickou Malvazinku.
|
 |
Malvazinka, 2.8.2015  Dozrály první Malvazinky - zdá se mi, že mají letos méně cukrů, uvidím u plodů za týden. Možná je to i značnou úrodou, příště asi nechám trochu více prostoru pilatce.
|
 |
Jak rozeznat Oulinskou, Ontario a Washington?, 2.8.2015 Ta Oullinská se tu řešila v jiném vlákně. Její plody u mě váží mezi 70 - 90 g. |
 |