|
Žluté skvrny na listech palmy, 1.1.2015 Já bych to spíš než na fyziologickou poruchu viděl na silné napadení sviluškou... |
 |
Co to je? Broskvoň?, 19.12.2014 Je to semenáč broskvoně. Mám jich u zdi taky pár a stále jsou plně olistěné. Zeď drží více tepla a tak jsou stále ve vegetaci. |
 |
|
 |
Japonská slivka, 18.12.2014 Možná by mohly stačit i např. v okolí kvetoucí myrobalány. Dobu květu budou mít podobně časnou. |
 |
Čierna rajčina, 10.12.2014 A můžu se Vás zeptat, jak hodnotíte jejich chuť? Já jsem je měl tuto sezonu a bylo to jedno velké zklamání. A to jak chuťově(žádné cukry, žádné kyselinky) tk v náchylnosti vůči plísni bramborové, kterou chytlo suvěréně jako první. Podobná odrůda... celý příspěvek > |
 |
Přeroubování moruše, 8.11.2014 Přeroubování by mohlo být možné druhy M. nigra, M. rubra či M.kagayamae. Nemám bohužel s plody těchto moruší žádné zkušenosti, takže jak moc by jste si po chuťové stránce polepšil, nedokážu říct.
Očkování na jednoletý obrost z kmene by asi bylo... celý příspěvek > |
 |
Přeroubování moruše, 8.11.2014 "Příbuzenstvo spíše hledejte mezi ostružinami, malinoostružiníky, které by připadně mohly být naočkovány... "
To je vtip? Nic z čeledi Rosaceae se na moruši z čeledi Moraceae rozhodně nechytne, byť plody mohou vypadat poněkud podobně. |
 |
Čierna marhula, 25.10.2014 P. dasycarpa by měl být kříženec meruňky a myrobalánu (armeniaca x cerasifera), ne ryngle. Každopádně by bylo zajímavé to vyzkoušet. Kolik si za stromek účtují? |
 |
Výběr zimních odrůd odolných sršňům a vosám, 4.10.2014 Trochu se divím, že vůbec řešíte vosy. U nás jich bylo jenom pár v době dozrávání hrušek, ale opravdu jen trocha. A jablka u nás snad nikdy nenapadaly... |
 |
Neznama/e odruda/y, 15.9.2014  No Nero jsem už předem sám vyloučil kvůli velikosti i tvaru bobulí. Ještě tedy přidávám foto listu a bobule. Asi to opravdu bude ta Kodrjanka. To mě teda štve - Muromec měl být ranější a odolnější, což jsou v mé poloze hlavní kritéria...
|
 |
Neznama/e odruda/y, 15.9.2014  Tak bohužel s indetifikací předchozích jsem nepochodil, ale nedá mi to a zkusím se zeptat ještě na tuto révu. Muromec to určitě není, ten by měl mít kulaté bobule a už by měl být zralý. To, co mám, je zatím jen lehce nasládlé. Mohla by to být... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznama/e odruda/y, 31.8.2014  List 2. |
 |
Neznama/e odruda/y, 31.8.2014  Hrozen 2. |
 |
Neznama/e odruda/y, 31.8.2014  List 1. |
 |
Neznama/e odruda/y, 31.8.2014  Dobrý den. Rád byh využil tohoto vlákna a zkusil se zeptat na moje dvě neznámé odrůdy. Obě byly zakoupeny u Starkla před několika lety, napřed hojně zmrzali díky nevhodnému zasazení, poté byly přesazeny ke zdi a tam teprve začaly plodit. Nicméně hned... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 28.7.2014  U nás je do vybarvování čehokoliv ještě daleko (450m), ale alespoň už se to trochu začalo nalévat.
|
 |