Příspěvky uživatele - 196.17

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Oullinská renglóda, 15.8.2021
Tak přiznávám, že ty žluté plody mají svoji specifickou lahodnost, možná nejsilnější z těch žlutoplodých renglód, škoda, že nejdou rozloupnout a "rozblemcají" se v ruce. Althanova mně nějak nesedí ani v Pardubicích ani na Vysočině, nevím čím to je.... celý příspěvek >
Veecot (*Vineland, Ontário), 15.8.2021
Tak to já vůbec nevím, jestli mám opravdu pravý Veecot nebo ne. Snad řástečně podle doby zrání. Chuť by měla být typicky meruňková a měly by dozrávat snad údajně v malém časovém rozmezí. 
Redhaven, 15.8.2021
Tak to blahopřeji. Mně letos skončila, už nebudou žádné fotky ani degustace. Ale odrůd na vhodných podnožích pomalu přibývá. Napadla mě třeba odrůda Royal Majestic, která už je na GF-677, roste pěkně, ale pokud to bude něco jako Royal Glory, tak to... celý příspěvek >
San Castrese, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Překvapením roku je určitě meruňka SAN CASTRESE, což docela dobře nechápu, protože plodů bylo mnoho a byly malé. Přitom se u dobře vyzrálých plodů dostavila výrazně navinule sladká chuť, leckdy se zajímavě specifickým aromatem... celý příspěvek >
Nektarinka BIG TOP, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Dobrý den. Uvidíme jak dál, prozatím se zdá, že budou plody nektarinky BIG TOP spíše specificky sladké. Jenomže kolik plodů z výrazně aromatických žlutomasých nektarinek jsem měl? Moc ne. Něco s Teny, něco z Harka, něco ze Shrazu, ale moc toho... celý příspěvek >
Fortune, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Fčely mně stejně nic nenechají, jen mě stále překvapuje tolik velkých plodů na tak malém stromku, ale hlavně by mě zajímal opylovač Fortune, protože asijské slivoně tady nerodí.
Leala, 15.8.2021 Obsahuje fotku
První plod Lealy byl výborný, stejně jako plody Harlayne. Dostatečná meruňková plnost a sladkost. 
Harlayne, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Alenu z Kroměříže láká Tardibelle (předchozí příspěvky v tomto vlákně), ale pokud končí dnešním dnem léto, tak to bude s dozráním těžké. Ono i tak to zřejmě nevyjde, protože vegetace je dost posunutá (opožděná). Takže Tardibelle bude dost... celý příspěvek >
Meruňka Ceglédi Oriás, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Letos to bylo s těmi meruňkami docela zvláštní. Některé odrůdy měly plodů příliš mnoho, přesto byly velice chutné, ale na tuhle meruňku to bylo asi přece jen priveľa.
Veecot (*Vineland, Ontário), 15.8.2021 Obsahuje fotku
To by mě taky zajímalo. Přece není možné, že takovou zavedenou odrůdu už nikdo nepěstuje. Těch svých pár plodů jsem víceméně propásl. Tenhle poslední na fotce nebyl špatný, ale to nic neznamená. A jak jste byl spokojený VY?
Frostina, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Doktor Miloš Vysloužil, jehož poplašil ve vlákně jabloň Opál pan Waltr tím, že odhalil jeho skrytou identitu, by byl možná překvapen kvalitou této meruňky. Pan doktor Vysloužil má totiž nejoblíbenější meruňku Lejunu a Frostina (LE-8311) je její... celý příspěvek >
Maria Bianca, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Takhle "krásně" letos zraje Maria Bianca, to je "nádhera", viďte. Vosy a sršni nejsou prakticky nikde vidět, ale když jsem uklízel shniláky pod Velkopavlovickou, bylo na nich snad 100 fčel. Někdo tady v okolí musí mít "včelín", to není možné. 
Caldesi 2000, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Na fotkách nejsou jablka, ale plody bělomasé nektarinky SUPER QEEN. Jsou dost velké, na rozdíl od bělomasé nektarinky SNOW QEEN, méně aromatické, sladké. Dužnina je příjemně chruplavá, ale většinou nejdou od pecky. 
Harbritte snad nikdy nezklame, 15.8.2021 Obsahuje fotku
Jo jo, kde jsou ty časy. Přitom u prvního plodu jsem jásal. Ta zajímavá pikantně nahořklá, sladce navinulá chuť, což má pouze tato odrůda, tam byla. Další plody už ale byly jalové. 
Jayhaven, 15.8.2021 Obsahuje fotku
První zralé plody Jayhavenu nejsou o nic lepší než to ostatní, co teď zraje. Fádní jalovina. Zázračnou chuť mají pouze drobné plody Flaminga. Na fotce je zajímavé to, že, prakticky u všech odrůd, co tady mám se vyskytují plody s prasklou... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika