|
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 5.2.2015 20 ti letá broskvon na zatravněném pozemku před 5 lety začala silně žloutnout, před 3 lety jsem kvuli zastínění k ni postavil skleník každoročně vyhnojím hnojem, kořeny si pro ten hnuj došli a okamžitě polovina stromu - ta bližší ke skleníku -... celý příspěvek > |
 |
Fortune, 5.2.2015 Já bych švestky a asijské slívy neporovnával a taky to je o chuti každého z nás třeba Aprimira mě nezaujala ale menželka a tchyně si ji pochvalují.o nešvarech fortuny nevím něco opadne na zem, jestli monilie nebo vosou nabodnuté nevím - kromě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Fortune, 4.2.2015 U mě v Ostravě dozrává první týden v srpnu, v plné zralosti je chutově vynikající v této době u nás doma merunky ani broskve nikdo nejí... |
 |
Sklizeň česneku, 18.8.2014 Výnos? - víte jestli bude stejně výnosný jako v zemi původu? Nestane se vám, že 1 kg zasázíte a 1,5 kg sklidíte?
Přesně na tuto otázku bych chtěl znát odpověd, máte někdo zkušenost? |
 |
Sklizeň česneku, 18.8.2014 Dovezl jsem z Chorvatska česnek velký jako dětské pěsti, má smysl ho vysadit? Lokalita Ostravsko Vladimír. |
 |
Broskvoně a merunky jako vřetena, 8.3.2014 Asi takto
|
 |
Rez broskvone na uzke vreteno po vysadbe, 13.11.2013 Připojuji se k dotazu ohledně řezu broskvoně po výsadbě na štíhlé vřeteno a v pruběhu let, Odruda Saturn placatá broskev podnož Mandžurská +Catharina podnož BSB-2.Pán Palo zminoval výhodnost pěstování ze středním terminálem prosím ho i jiné odborníky... celý příspěvek > |
 |
Podzimní termín výsadby broskvoní, 12.11.2013 Zdravím a mám dotaz, přišla mi broskvon neskutečně bohatý kořenový system s množstvím vlásečnicových kořínku to jsem ještě neviděl, samozřejmě s vyvinutou korunkou asi 3letý stromek, zasadil jsem podle pravidel a už přemýšlím co s tím na jaře utáhnou... celý příspěvek > |
 |
Placaté broskve, 18.10.2013 Koupil jsem placatou brosev Saturm, mohu pro nedostatek místa ji pěstovat ve 30Litrove plastové nádobě - výhledově pujde do země V. |
 |
Orientovaná sadba česneku, 18.10.2013 Mohu na podzim k česneku hnojit k cereritu i dolomit.vapencem.V. |
 |
|
 |
Orientovaná sadba česneku, 18.10.2013 Děkuji, někde jsem se dočetl, že pěstování nepaličáku je bezproblémovější, má někdo zkušenost s francouzskou odrudou Thorador mám na mysli opakovanou vlastní sadbu, prý je nižší výnos.Vladimír |
 |
Orientovaná sadba česneku, 17.10.2013 Mohu zasadit česnek na místo osluněné ráno 3 hodiny a pak k večeru taky asi 3 hodiny a jestli ano raději paličák nebo nepaličák.Děkuji za odpověd.Vladimír |
 |
Prosím o posouzení odrůdy jablíčka, 15.10.2013 Vypadá jako moje Melodie |
 |
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 19.8.2013 Paní Lído, Děkuji za obsáhlou radu budu se těšit na další vaše příspěvky.Vladimír |
 |
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 17.8.2013 Dobrý Den paní Lido, mám na zahradě Oulinskou asi 6 let letos poprvé má asi 8 plodu, jakým zpusobem strom řežete, já letos zakrátil dlouhé vyhony, vyrašily boční všelijak se to kříží poradte kdy provest řez a jak strom povzbudit k plodnosti.Jsem z... celý příspěvek > |
 |