|
Rajčata pro sezónu 2015, 24.5.2015 Tu geotextilii tam mám proto, že jsem ji měla doma. Jinak bych použila cokoliv, co je odolné vodě, nepropadne mi tím moc zeminy a vypada to přijatelně esteticky. Původně tam byla folie, ale v mezerách palet se vydouvala a nevypadalo to hezky.Fajn by... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 24.5.2015 Ta síťka je tkaná geotextilie armatex určená pro výstuhu silnic. Kdysi jsem to koupila jako zbytek v místní fabrice. Zemina tam vznikla tak, že jsme tam ukládali veškerou posečenou trávu a přidali trochu kompostu plného žížal. Žasla jsem, jak úžasný... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 23.5.2015  Pořád kňourám, že mám málo místa na záhonech, tak manžel vymyslel a hlavně vyrobil speciální ohrádky.Použil americké nevratné palety.Premiéru měly loni tři kusy. Rajčatům, paprikám a dýním, které vylezly a obsadily blízký modřín, se to tak líbilo, že... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 16.5.2015  Dnes jsem se učila fotit foťákem, dávám přednost mobilu, a tak přikládám několik prvních poslíčků snad dobré letošní úrody.
|
 |
Asimina Triloba, 11.5.2015  Docela bohatě mi kvete muďoul, teď ještě přemluvit hmyzáky, aby ta kvítka opylovali. Loni se mouchy snažily a byla slušná úroda.
|
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 22.4.2015  Tak i já přípojím pár snímků. Rajčata už mám venku a pokud se mi nelíbí večerní teplota, tak je schovám do garáže. Teď byly dvě noci venku a žádnou újmu neutrpěly.
|
 |
Citrusovník, 18.9.2014  Z tohoto způsobu léta nejsou vůbec nadšené moje citrusy. Chladno a obrovské množství vody jim nesvědčí. Přesto se některé posnažily a ukázaly pěkné plody. Jen jich mohlo při současné ceně citronů být víc.
|
 |
Rajčata mne překvapují, 18.8.2014  Na jedné rostlině mě zaujalo rajče podivného tvaru. Trochu mi připomíná kristátní formu kaktusů. Protože se mi líbí žebrovaná rajčata, nechám si ho na semena a uvidím, co vyroste.
|
 |
Psidium, 11.8.2014 Moc pěkná rostlina. Závidím Vám ty plody. Moje psidium sice bohatě kvetlo, ale plody nenasadilo. Možná se na to ještě vzhledem k svému věku necítí. |
 |
Rajčata mne překvapují, 31.7.2014  V letošní, trochu bláznivé, sezoně mě mile překvapují rajčata Corianne F1. Jednak vysokým a silným vzrůstem, velkou násadou plodů a hlavně absencí veškerých chorob včetně nekrozy, která mi vždy rajčata typu San Marzano totálně zdecimovala.
|
 |
|
 |
Sklizeň 2014, 29.7.2014 Po loňských špatných zkušenostech s drahými semeny z Hornbachu, jsem nakoupila v SEMU. |
 |
Sklizeň 2014, 29.7.2014  Tak já mám letos velkou radost z dýní hokkaido. Loni se mi vůbec nepovedly, přesto že jsem zakoupila drahé semeno. Tři největší už jsme zkonzumovali.
|
 |
Rozmnožování borůvek, 26.7.2014 Já jsem se u vašeho příspěvku velmi dobře bavila, dík za to. Švagr pěstuje kanadské borůvky normálně na zahradě kolem plotu, mají kolem 2m a když vidím jeho úrodu, tak zelenám závistí. Má prostě ideální půdu Mě každá kyselomilná kytka po čase... celý příspěvek > |
 |
Fialová rajčata, 24.7.2014  Příbuzní touží být zdraví a tak mi darovali semena fialových rajčat a netrpělivě očekávají výsledek. Rostliny jsou krásné, velmi vitální, ani náznak nějaké choroby, mají spoustu plodů výrazné chuti, jen rajčátka nejsou fialová. Plody váží v průměru... celý příspěvek > |
 |
Zázraky v zahradě, 21.7.2014  Dlouho již zde nikdo nic neukázal, a protože mě se tato diskuse moc líbí, přikládám pár obrázků spoluobyvatel naší zahrady
|
 |