 |
Příspěvky uživatele - 142.11
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kvas s hrusiek a jablk, 28.8.2015 V Rakousku je to dokonce specialita : Obstler, v tradičně vyrobená z jablek a hrušek ve směsi 1 : 1. Ale lze použít jakýkoliv poměr. |  | Cena zveriny, 24.8.2015 Nebojte, nezkrachuje... "neviditelná ruka trhu" to ohlídá;... kolik lidí má možnost na "přísun masa" přímo od myslivců?! |  |
|  | Kde sehnat malou pálenici, 21.8.2015 No myslím, že vám nelépe poradí, pro vás příslušný, Celní úřad...
Jistě nechcete nějaký, "bastlířský" výrobek, ale přístroj od renomovaného výrobce. A ti mají stále, i dle stávající legilativy, oznamovací povinnost o prodeji aparátu. Tak se... celý příspěvek > |  | Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 20.8.2015 A nejedná se náhodou o princip (bohužel název příslušné destilace se mi již vykouřil z hlavy a odbornou literaturu již nemám k dispozici), kde odcházející páry z vařáku po přechodu do objemnějšího prostoru expandují, výševroucí složky zkondenzují a... celý příspěvek > |  | Jiskra vína, 20.8.2015 Já bych ji tam dal, "doporučovaná dávka" je kolem 10 g kys.citronové na 5 litrů kvasu... tož ať to dokvasí k vaši spokojenosti.
"Chybami se člověk učí", ale musí si je přiznat a opravdu se z nich poučit!! |  | Jiskra vína, 20.8.2015 Ještě k tomu internetu - jistě je to ten nejjednodušší způsob získání informace. Ale co takhle s z něj napřed stáhnout "nějakou publikaci" k danému tématu a pročíst si ji (udělat si takovou malou rešerži). K vínům, těm domácím, tam je na "uložto",... celý příspěvek > |  | Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 20.8.2015 "A v průběhu je vidět, že se vyměńují. Pochopitelně proto, že jsou už tak teplá, že v nich téměř nic nekondenzuje. Nicméně se nejedná o probublávání. Není zřejmé, jestli obsah první baňky zahodí či nikoliv, tam by měly být po začátku opatrné... celý příspěvek > |  | Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 18.8.2015 No ona ta "teorie", někdy tu praxi nestíhá vysvětlit, nebo se ta praxe občas teorií neřídí?... již klasik pravil : šedá je teorie a zelený strom života. |  | Ruský systém pálení destilátu - skleněné baňky, 17.8.2015 Zdravím pane inženýre,
... když si ten šot ad2) spustíte, tak v 1 minutě je záběr na kýbl (napojený na "suchou jímku"), ve kterém je spirála, a když je v kýbli, tak předpokládám že tam patří i ta voda... tím usuzuji na vodní chladič.
Já v... celý příspěvek > |  | Za kolik prodat slivovici, 10.8.2015 Tož zdravím Pepíci z Čech a Lojzíci z Moravy,
Celní zpráva si "postavila" tým na vyhledávání prodejců pálenek po internetu a na různých aukcích...
Teď vám již můžou, za ten prodej, "vyměřit až půl melounku pokuty"... podrobnosti byly... celý příspěvek > |  |
|  | Zkušenost se zavařováním v automatickém hrnci, 8.8.2015 Doma si v tomto "hrnci" můžete i vařit pivo!! Příprava sladiny a chmelovar. Poté se mladina zcedí, ochladí, zakvasí a v jiné nádobě nechá kvast... vše lze najít např. zde nebo zde.
O odšťavňovači zde již někde byla řeč (nástavec na odšťavnění... celý příspěvek > |  | Domácí ořechovice, 18.7.2015 Ta macerace stačí jeden měsíc, a dá se opakovat s novou dávkou alkoholu. A to vyčiření jde i bez té želatiny, ale chce to čas na usazení nečistot (cca měsíc) a potom opatrnou filtraci přes "papírový filtr" a nerozvířit si ty... celý příspěvek > |  | Jaký další postup s rybízovým vínem?, 16.7.2015 Na netu je "hafo" předpisů a postupů jak na rybízové víno, jen si je stáhnout... ale to již stojí námahu, že... takhle přijít k "hotovému"... bez studování, bez srovnávání, bez vlastní invence!! |  | Domácí ořechovice, 16.7.2015 Teď je již trochu pozdě na "naložení"ořechovky, ořechy mají již skořápky, možná tak ještě podrtit v hmoždíři... ale to není ono.
Jinak s autorem souhlasím, čím déle leží, tím lépe chutná!! |  | Rybízová štáva - postup, 8.7.2015 Na tom mlýnku není co zkazit, vyberete sítko jehož otvory jsou menší než zrníčka ve zpracovávané surovině. Na posouvacím šneku to není závislé. a přítlačným šroubkem na konci si regulujete tlak odšťavňování. Buď jej povolíte, nebo přitáhnete, podle... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|