|
Rozkvétání slivoní, 15.4.2020 Opravdu krásný pohled. U nás v sadě u Uherského Hradiště to kvete podobně. Jen se bojím, co s květy provedl dnešní ranní mráz, bylo u nás -2,5 stupně :-/ Snad to květy vydržely, jako by nestačila již letošní absence meruněk. Doufejme, že se další... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání slivoní, 19.4.2018  Zdravím Petře. Posílám rozkvetlou Hagantu, je to 4 letý stromek na podnoži Wangenheimova. Bydlím kousek od Uh. Hradiště. Nasazeno má letos moc pěkně, tak uvidíme. |
 |
|
 |
Slivoň Haganta, 26.9.2017 Jak letos hodnotíte Hagantu? Mám jeden tříletý stromek na podnoži wangenheimova a letos jsem měl prvních asi 10 plodů. Zralé byly po 15.9. Chuť byla velmi slušná a pro mě taková netuctová. Popsal bych ji jako sladkou, aromatickou, navíc s dávkou... celý příspěvek > |
 |
Duranzia na podpniku Zelena Rynglota, 26.9.2017 Také mám pár stromků duranciíí na ZR v sadu na chatě. Sázeny byly loni na podzim, za letošek měly přírustky skoro 50 cm. Uvidím jak se jim bude dařit další roky. |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 20.9.2017 Stromky zalévám dle potřeby, normálně kbelíkem s dešťovou vodou. Pokaždé naráz víc vody, než třeba obden a málo. Všechny tříleté stromy mají přírustky normální (slušné), jen jeden stromek Gabrovské je pořád jakoby zakrnělý. Všechny byly stejně... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 19.9.2017 V sadu mám kromě Gabrovských vysázeny ještě Top Taste, Hagantu a pár stromů Špendlíků žlutých. Soused má v blízkosti ještě Durancie. Letos Gabrovské mohutně kvetly, stejně jako ostatní stromky okolo. Bohužel mrazíky zničily většinu úrody, jen... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 19.9.2017 Kolem stromků okopkáno není, pouze mám důsledně vypletý kruh okolo. Nemulčuji kvůli všudypřítomným myším. Okopat kolem stromků vyzkouším příští rok. |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 14.9.2017 Děkuji za reakce pánové. Letos je alespoň tady u nás v okolí UH, docela nešťastný rok pro modré ovoce. Aspoň že nějaké durancie do beček budou a v zimě se budeme mít čím zahřát :-)
Uvidíme, jak zaplodí Gabrovská příští rok. Opylovače v podobě... celý příspěvek > |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 13.9.2017 Jakou to má spojitost s mými dotazy? Máme půdu dobrou :-) |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 13.9.2017 Nikdo se nepodělí o své zkušenosti s Gabrovskou? |
 |
|
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 11.9.2017 Jak to u vás letos vypadá s úrodou Gabrovské? Mám 3 stromky na podnoži zelená renkloda, staré 3 roky. Letos bylo prvních pár plodů na ochutnání, všechno ostatní pomrzlo na jaře. Chuť byla velmi zajímavá a hodně připomínající domácí švěstku. U nás v... celý příspěvek > |
 |
Náhrada škody od pálenice, 3.11.2016 Pán si srandu určitě dělá:) Jestli ne měl by vyměnit právníka a těch svých pokusů zanechat. V zákoně je jasně dáno, že kvas nesmí být doslazován a přídavek 40kg cukru ke 100kg třešní už nikdo neukecá. Takže už v tomto by vám právník měl říct, že se... celý příspěvek > |
 |
Kvas Oskeruše, 12.2.2016 Já jsem pálil oskoruše koncem roku (28.12). Nasbíral jsem asi 80 l, přidal 0,75 kg cukru a napálil jsem 11,5 l oskorušovice – zředěné na 49%. Tuto pálenku jsem zkoušel pálit poprvé, zatím jsem pálil pouze z tradičního valašského ovoce - trnek, jablek... celý příspěvek > |
 |
Toptaste - na podzim sázené stromky, 17.6.2015 Dám stromku šanci ještě do října, zatím jej pořád zalévám. Bohužel i ten jediný výhon odešel a ostatní očka jsou také mrtvá. Pokud se neprobudí, zasadím na jeho místě nový stromek. Prozatím děkuji. |
 |
Toptaste - na podzim sázené stromky, 12.6.2015 Dobrý den,
obracím se na vás s žádostí o radu a prosím o názor.
Na podzim jsem vysazoval vedle domu sádek slivoní - 3 ks Gabrovské, 1 ks Haganty a 4 ks Top taste. Stromky byly kupované ve Strážnici, vysázeny v říjnu.
Gabrovské jsou na podnoži... celý příspěvek > |
 |