|
Otirani koi o steny a dno, 3.6.2015 Dobrý den.
Radu jsem Vám dal hned v prvním příspěvku. Píšete, že jste použil nějaká léčiva a bez výsledku. Popisujete malé fleky na kůži, zřejmně bez parazitů, jinak by jste je asi popsal. Pět let bez problémů a až po rekonstrukci jezírka se... celý příspěvek > |
 |
Otirani koi o steny a dno, 31.5.2015 Dobrý den.
Hodnoty máte možná v pořádku, ale vodu na hovno. Otírají se ryby? Otírají. Mají fleky? Mají. Příčina je možná právě v tom, že je jezírko po rekonstrukci a nemáte filtraci dostatečně zaběhnutou. O virózu se určitě nejedná, ta se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Otirani koi o steny a dno, 27.5.2015 Dobrý den.
Evidentně špatná voda, což způsobuje slabá filtrace. Pro začátek přestaňte krmit, nebo jen minimum a filtraci vyčistěte. Pokud můžete, vydatně vzduchujte v nádrži i ve filtraci. Začněte přemýšlet jak filtraci posílit. St. |
 |
Neprospívající rostliny, 11.8.2011  Dobrý den. Co se týká šípatky (šípatka širolistá), je velmi náročná na živiny a nejlépe prosperuje v naplavených usazeninách nebo bahně v mělké vodě. Do rybníku na zahradě jsem zasadil před lety pár hlíz a dnes je tam několik metrů široká šípatková... celý příspěvek > |
 |
Koi, 11.8.2011 Dobrý den. Koi i karas se snášejí bez problémů, jen si dejte pozor ať nemáte jezírko přerybněné. St. |
 |
Neprospívající rostliny, 31.7.2011 Dobrý den. Podle mne je to přesně obráceně než popisuje paní Lída. Rostliny zasazené pouze do kačírku nemají dostatek živin. Rostliny, které máte v nádobách s vyhnojeným substrátem, jak píšete prosperují dobře. Zvláště šípatka a kotvice jsou rostliny... celý příspěvek > |
 |
Malé jezírko bez komárů, 24.7.2011 Dobrý den. Pěstuji lekníny a jako malé pěstírny používám 90-ti litrové maltovníky. Do každého hodím jednu malou slunečnici pestrou a je po komářím problému. Na zimu je ale dávám do většího jezírka. Do Vašeho jezírka dvě stačí a zda vydrží zimu si... celý příspěvek > |
 |
Leknín, 16.7.2011 Zdravím, pokud Vám květy začínají uvadat po dvou až čtyřech dnech, což je běžná doba kvetení, je to přirozená věc. Stejně tak listy nevydrží celou sezónu a po určité době začnou žloutnout, hnědnout a rozpadat se. Jejich místo pak nahrazují listy... celý příspěvek > |
 |
Rybník, 28.4.2011 Mám na zahradě dva přírodní rybníčky, tak mohu něco z praxe. Pokud máte na pozemku potok, klidně začněte bagrovat. Nemusíte se bát počátečních průsaků, vody máte dost a vířením bahna po čase vše dotěsníte. Rybníček si vybagrujte mimo stávající koryto... celý příspěvek > |
 |
Vortex, 13.4.2011 Ze své zkušenosti Vám mohu doporučit abyste odtokový otvor nedělal tak vysoko jako je na předešlých obrázcích, ale udělejte ho asi v dolní třetině a středovou nasávací trubku pak můžete prodloužit nebo zkrátit podle potřeby. Aby například díky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Leknin opet, 14.2.2011 Květ leknínu vydrží kvést vejdéle 4 dny. Záleží na tom jaký máte druh či kultivar. St. |
 |