|
Příspěvky uživatele - 98.91
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rouby vs. sníh / mráz, 19.4.2017 Jestli to mate roubovane na podnozi v kvetinacich tak urcite schovat, jinak vam pupeny vymrznou. Loni pri tech dubnovych mrazech mne takto vymrzlo par meruni pri asi -5. Znamemu pri -8 zmrzlo kolem 30 meruni a prezila jedina, letos musel vsechno... celý příspěvek > |  | Narašené rouby, 11.4.2017 Ja mam dobre zkusenosti i s roubovanim narasenych tresni, ale roub obalim parafilmem, a to dela velky rozdil. Kdyz je teplota v lednicce nastavena na 2 stupne, tak je to v pohode. Kdyz takto mate lednicku ale 5 mesicu, tak vas zena asi nepochvali... celý příspěvek > |  |
|  | Narašené rouby, 11.4.2017 Roubujte a niceho se nebojte... obzvlast u jabloni, tam to chyta samo |  | Roubovani v zime, 30.1.2017 V polovine prosince jsem dostal od znameho rouby japonske slivone z jizni polokoule. Vzhledem k pokrocilemu naraseni jsem se rozhodl rouby neskladovat do brezna, ale roubovat. Vzal jsem par podnozi zelene ryngle a nechal je trochu rozjet v teple... celý příspěvek > |  | Nové odolné marhulky na PPV, 30.1.2017 Ja na zahrade PPV zatim nemam a navic u nas ty odrudy zatim nejsou dostupne, tak tezko soudit, jake jsou kvality. Uvidime, jestli se tu bude dat casem neco sehnat |  | Topfive, 28.8.2016 Milane ta tvoje Topfive je parada, jenom se po ni zaprasilo. Na podzim kupuju |  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 10.2.2016 Nedavno jsem se bavil s jednim Madarem a hodne si chvalil Farhial (tusim 10dni po Farbaly). Taky vzpominal, ze v Madarsku slechti odrudu pozdejsi, nez Farclo. Pro me to bylo zajimave hlavne proto, ze se tam necim takovym zabyvaji, tzn. musi tam... celý příspěvek > |  | Nejchutnější odrůdy meruněk, 10.2.2016  Tady mate dozravani, VP je jako "Ungarische Beste".
Farbaly si najdete na netu. Myslim, ze ji mel Drozdin, ale taky Kohaplant. Tech obchodu bude vic
|  | Broskvoň O´Henry, 2.6.2015 Dival jsem se po necem pro sebe, co dozrava po Cresthavenu, O' Henry mne padla do oka a pak jsem nasel tvoje vlakno. Misto jeste nejake je, tak vyzkousim a uvidim. Na podzim si pro ni zajedu do Straznice |  | Broskvoň O´Henry, 31.5.2015 O' Henry by u nas teoreticky nemusel ani dozrat. Mrkni Petre na tuto tabulku (broskvone jsou cervene).
To jsou casy dozravani v Kalifornii (Central Valley, polopoust), casy dozravani jsou o mesic az mesic a pul pred nama. Kdyz se podivas na... celý příspěvek > |  |
|  | Plango, 15.4.2015 April to rozhodne neni, ale krizenec manga a slivone taky ne
Je to opravdova rostlina pribuzna mangu, pochazi z Thajska jak tady pisou
|  | Robada, 13.1.2015 Robada ma uz skoro 20 let a pochazi z USA. Prodavali ji i u nas myslim v Jukka a Prodejstromku. Nekteri lidi tady na foru s ni maji i zkusenosti (myslim, ze to byl David) |  | Ashmead's Kernel, 22.12.2014 Standa: Diky za tip, tu Sempru urcite zkusim. Postovne a balne je nutne zlo, s tim pocitam :) Myslim, ze pujde tak o 15kusu, mozna vic, tak se to urcite vyplati.
V.: jine anglicke odrudy by sehnat urcite sly (dotycny ma asi 80 odrud), takze pokud... celý příspěvek > |  | Ashmead's Kernel, 20.12.2014 Nebyl jsem si jisty, protoze nektere kvalitni stare odrudy ziskaly za tu dobu ceske pojmenovani (zelena renkloda, dekanka robertova). Ashmead's Kernel jsem v Cechach nenasel, tak me napadlo, ze u nas mozna bude pod jinym nazvem. Dekuju za odpoved |  | Ashmead's Kernel, 20.12.2014 Rad bych se zeptal mistnich znalcu, jaky ma cesky nazev jablko Ashmead's Kernel. Jde o starou odrudu puvodem z Anglie (1.pol 18.stol). Dezertove jablko, dobre i na mostovani. Nevabny vzhled, vyborna chut (trochu do hrusky). Prumer 83mm. Mirne... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|