|
Příspěvky uživatele - 248.7
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obaleč švestkový - 1. generace, 24.5.2015 Bezva portál, dá se zjistit, kdy na co stříkat na různých místech. Včera jsem ho objevila ;-)) Lída
|  | Více pažitky méně květů, 23.5.2015 Připojím malou poznámku - květy otrhávám také - jednou se mi stalo, že se mi vysemenila do okolí (byla na záhoně s trvalkami), konkrétně do vytrvalých karafiátů... Nezbylo nic jiného, než pak další rok karafiáty vytáhnout a přeřízkovat, ty pažitkové... celý příspěvek > |  |
|  | Dotaz na kytičku, 22.5.2015 Kousek větvičky lehce zakoření. Jsou různé barvy, i plnokvěté Lída |  | Slimaci oziraji vsechno listi na vysazenych ovocnych stromech, 21.5.2015 Nasypala bych kolem kmínku lógr z kávy nebo (to mám odzkoušené u jiřin) ostříhané psí chlupy. Ne, že by tu překážku nezdolali, ale raději lezou jinam, kde se jim nic nelepí na sliz... Lída |  | Vrba?, 20.5.2015 Nevím konkrétně tahle, ale většinou se stříhají po odkvětu jehněd. Pak vyrážejí nové výhony. Lída |  | Pomozte pojmenovat kytky, 20.5.2015 Snad obráceně, ne? Kytku s obdélníkovými výhonky neznám. Je to opuncie (kaktus), normální výhonky jsou ploché zhruba ve tvaru obrácené slzy. Pokud byly vytáhlé a seřezali jste je, byla vytáhlost způsobena špatným pěstováním (moc tepla a vody + málo... celý příspěvek > |  | Založení trvalkového záhonu, 20.5.2015 Pokud hledáte k denivkám nějakou vyšší trávu, tak z Miscanthusů je vysoký a jemný gracillimus, dorůstá asi 150-170cm, má "fontánový" růst, konce lístků se ozdobně stáčí. Nebo některé Panicum (80-100cm) - stříbrné a strohé Heavy Metal, nebo do vínova... celý příspěvek > |  | Co je to za keřík?, 20.5.2015  Kuky, olověnec kvete úplně jinak, a dělá dlouhé šlahouny, ten mám. Lída |  | Vrba?, 20.5.2015  U té salix lapponum by odpovídaly ty narůžovělé jehnědy. viz obr. Lída |  | Jahody Karmen - jaký rozestup?, 20.5.2015 Pokud si je ale chcete dál množit, tak nejlepší sazenice jsou z jednoletých rostlin. Lída |  |
|  | Co je to za keřík?, 20.5.2015 Květy mi to připomíná Ceanothus, ale ten má větší lístky :-(( Lída |  | Vrba?, 19.5.2015 Máte pravdu, lístky té vaší jsou i kulatější. Tak budeme hledat dál, jestli to dřív neurčí p.Josef . Lída |  | Vrba?, 18.5.2015  Ještě jsem takovou vrbu neviděla, má pěkně šedé lístky... Na netu jsem našla Salix glauca, mohla by to být ona? Lída |  | Zakalené / zelené jezírko, 18.5.2015 Ono by stačilo i postavit přes slunné letní období k jezírku větší kytku v květináči, aby tam byl přechodný stín... I když já bych tam radši nasadila na jižní břeh nějakou vyšší travinu, doplnila by pohledově kompozici.... celý příspěvek > |  | Škůdce na růžích, 18.5.2015 Ještě existuje další možnost - napadené listy otrhat (to dělám já) ;-)) Lída |  |
 |
|
|
|