|
Moj sklenik z CD profilov, 3.2.2016 Je to pekne.
Ale preco prave UD profily? U vas nie su o kus drahsie ako CD profily?
Taktiez tych sikmych vzpier sa mi tam zda prehnane vela.
Chcel by som vidiet viac detailov, spoje v rohoch, pri zemi, atd...
|
 |
Rajčata 2016, 6.11.2015 Na vase odrody sa pozriem blizsie. Co sa tyka vapniku, o tom viem. Minuly rok mi to robila jedna odroda paprik. Preto som kupil velke balenie liaku vapenateho. Dal som ho do pody aj na jesen a trochu aj na jar pred sadenim. Vsetko rastlo v pohode,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moj sklenik z CD profilov, 21.9.2015  Tak konstrukcia sa blizi ku koncu. Pridal som nejake sikme vzpery a pevnost sa na pocit vyrazne spevnila. Este planujem nejake pridat. Objednal som polykarbonat, cena presiahla 300eur, co ma teda nepotesilo. Ale zase sa jedna o kvalitny 10mm hruby so... celý příspěvek > |
 |
Moj sklenik z CD profilov, 16.9.2015 Jasne, sikme vzpery pribudnu. Ale budem ich asi realizovat az z tych profilov co mi zostanu. |
 |
Vinic ako zivy plot, 3.9.2015  No musim povedat, ze vinic prekonal v raste vsetky moje ocakavania. Naozaj som si nemyslel, ze bude az tak divoko rast. Za necele 3 mesiace, co je to vysadene, z toho vyrastla uplna dzungla. Vyhony su uz dlhsie ako 4m. Asi tu mate naozaj pravdu, ze... celý příspěvek > |
 |
Špatně zaštípnuté rajčata, 15.6.2015 Velky omyl. Pokial na rovnakej ploche postavite klec a zasadite 1 rastlinu so styrmi stonkami, tak zdaleka nedostiahnete taku urodu ako ked tam zasadite 4 samostatne rastliny s 1 stonkou. Jeden koren nema sancu vyzivit dostatocne tak velku rastlinu a... celý příspěvek > |
 |
Špatně zaštípnuté rajčata, 15.6.2015 Nenechavajte viac ako 2 stonky. Tie slabsie urcite vylomte. A ak je vam luto, ze o ne pridete, tak ich mozete niekde zase zasadit a oni sa urcite chytia. Ja si tiez obcas nevsimnem nejaky zalistok a vylamujem ho az ked ma 15-20cm. Pokusne som ich uz... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 9.6.2015 Vzhladom k tomu, ze sa jedna o odrody s velmi silnym rastom, tak predpokladam, ze budu rast az uplne do vysky. Ale zatial vobec netusim ako velmi to bude huste a ci to bude vyzadovat dalsie rezy pocas rastu. Je to moja prvotina, takze mna sa radsej... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 9.6.2015  Vysky su 75+42+42+42cm.
Plan je to tahat priblizne tak ako na obrazku.
|
 |
Vinic ako zivy plot, 8.6.2015 Ok. Dakujem za rady. Ja to teda nejako zasadim a neskor sa ukaze. Vecer vam sem dam fotky. Snad to nebude uplne zle... |
 |
|
 |
Vinic ako zivy plot, 8.6.2015 Ved som kupoval rezistentne odrody, aby mi to hned neznicili choroby. A tiez nehovorim, ze mi nejde o urodu, to by som tam naozaj mohol zasadit brectan. Ale zase nemusim mat ani vytaznost 150%. Hladam urcity kompromis. Nemusi to byt huste, ale malo... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 5.6.2015 strikac nechcem |
 |
Vinic ako zivy plot, 5.6.2015 Polozim este jednu otazku.
Cisto pragmaticky. Priestor mam vymedzeny na 5m. To je pevne dane. Bude nejaky zasadny rozdiel v urodnosti, ak do toho priestoru zasadim 3 sadenice a budem ich strihat na dlhsie tazne, alebo ak zasadim 5 sadenic a budem... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 5.6.2015  Ano, spravna poznamka a prave presne pre toto som tu zalozil tuto temu.
Je mi samozrejme jasne, ze nieco ako RH vedenie je ciste, prehladne, malo narocne a ma vybornu urodnost. Idealne na velkovyrobu. Ale ak mam cakat az do leta, kym vyhony... celý příspěvek > |
 |
Vinic ako zivy plot, 4.6.2015 Ale toto vobec nechcem. Urcite nechcem ist nizsie ako 70cm od zeme. Praveze potrebujem na jar co najrychlejsie vyplnit priestor medzi 70-170cm vyskou od zeme. Priestor nizsie pod 70cm mi zakryva betonovy murik. |
 |