|
Příspěvky uživatele - 248.7
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Název stromu, 7.5.2015 Dítě vám ji ožírat nebude ;-)) A ta červená ruj je pěkná.
To byste musel vyhodit i ty tůje (také jedovaté), pivoňky a další tři čtvrtiny zahrady. Většina okrasných rostlin je jedovatá. Lída |  | Višně na marmelády, 7.5.2015 Nejraději mám Morellenfeuer nebo Morelu (kompoty, džem, višňovka), ale do vašich podmínek vhodnost posoudit neumím. Lída |  |
|  | Hromadný úhyn mačiatok, 7.5.2015 Kočka je prostě kočkovitá šelma. Lev také zabije všechny potomky jiného samce ve smečce... Lída |  | Maliny proč jim žloutnou listy, 7.5.2015 Chloróza z nedostatku dostupného železa, může na to mít podíl vyšší obsah vápníku v půdě. Je na to doporučovaný Chlorofen (vlastní zkušenost nemám). Lída |  | Přesazování tulipánů a narcisů, 7.5.2015 No jasně, "děti ze školy - tulipány ze země, děti do školy, tulipány do země". Ale tady u mne to v tomhle případě prostě nešlo. Musela jsem jít po stonku dolů až k cibulce, abych ji našla. Kolíky jsem měla píchnuté loni, ale to se mi podařilo najít... celý příspěvek > |  | Přesazování tulipánů a narcisů, 7.5.2015 Stando, já byla ráda, že se mi ty ocásky z kořenů keřů podařilo vůbec vykutat, loni se mi to nepovedlo všechno. Holt se budou muset nejdřv zvetit a kvést třeba až za dva roky. Ale hlavně, že se mi to podařilo, byly to pěkné odrůdy, bylo by jich... celý příspěvek > |  | Hromadný úhyn mačiatok, 6.5.2015 Možná cizí kocour (jednou nám všechny zakousl), někdy se stane i to, že je kočka nechá, hlavně pokud má poprvé mladé (u králíků se to také stává). A měla tam dost vody na pití, by měla dost mléka? Že byla přítulná - to vám děkovala za útočiště a... celý příspěvek > |  | Přesazování tulipánů a narcisů, 6.5.2015 Také jsem je teď dolovala, pak už bych je pod keři mezi kořeny nenašla. Že za rok nepokvetou, mi nevadí, hlavně že jsou odstěhované. Ale vím, že správný čas to není. Lída |  | Rychleji rostoucí jehličnany, 6.5.2015 Také jsem si záhony s keři, trávami a sem tam cibulovinou nebo trvalkou dělala sama. Ale moc jsem nespěchala, protože financí také moc nebylo, většinu keřů jsem si za tři roky namnožila z řízků na "školkařském" záhoně (to jsem takhle šla po ulici - a... celý příspěvek > |  | Popínavka na pergolu, 6.5.2015 Wistárie, trubač, akébie. Lída |  |
|  | Rychleji rostoucí jehličnany, 6.5.2015 No tak s tou nutností tvarování vůbec, ale vůbec nesouhlasím. Občas sice keře prořezávám kvůli kvetení (obnova dřeva), ale jediný, kde úmyslně udržuji nižší kulatější tvar, je jedna z forzýthií. Jinak nestříhám - a jehličnany už vůbec ne. Vždyť i... celý příspěvek > |  | Záchrana staré třešně, 6.5.2015 ps - zkuste se podívat na Třešně a višně, jestli ji tam nenajdete ;-)) L.
|  | Záchrana staré třešně, 6.5.2015 Třešně lze řezat od doby květu do konce léta, většinou se řeže v době sklizně. Pokud chcete identifikovat odrůdu, potřebovali by zdejší odborníci určitě znát i dobu, kdy zraje. Lída |  | Rychleji rostoucí jehličnany, 6.5.2015 Sice plot z nich nemám, jen jednotlivé kusy v záhonech, ale u mne roste nejvíce túje Smaragd. Byl sázený jako 40cm v r.2008, 2011 měl cca 2m, teď má odhadem 2,8m. Pokud vím, dorůstá v dospělosti 6m. Také ho nestříhám. Vedle něj mám jalovec Skyrocket,... celý příspěvek > |  | Potos - problém s listy, 6.5.2015 Mohlo by to být přeléváním nebo nadbytkem vápníku v půdě, zkusila bych ho přesadit do nové zeminy. Lída |  |
 |
|
|
|