|
Příspěvky uživatele - 73.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rajče Ildi, 7.9.2013 Já mám také ze setby Seva Seed kulatá žlutá a myslím, že to je jiná odrůda. Ale pořád je to lepší na jednu sezonu, než když si koupíte jabloň či jiný stromek a je to jiná odrůda :-) |  | Mravenci, mravenci a zase mravenci, 2.7.2013 zkusil bych napalm, ten je účinnější ;-)
|  |
|  | Pomoc při určení choroby jabloně, 30.6.2013 S ohledem na rozlišení fotek vyžadují některé prezentované diagnózy slušnou dávku fantazie ;-).
Vidím tam nějaké hmyzí požery, snad skvrny o kterých si netroufám tvrdit zda jsou původu houbového či bakteriálního, zda tam řádí viróza, budou ale... celý příspěvek > |  | Ozaj neviem o co ide...?, 23.6.2013 Pokud to lze dle obr. rozlišit, jedná se o požery skrze list, což sviluška rozhodně neudělá. Takže jestli je list opravdu prožraný, tak nějaký inskticid. |  | Je to monilia laxa?, 24.5.2013 To střídavé počasí nesvědčí asi ničemu, ani mně. S těmi rezistenty je fakt, že kdysi jsem na chalupu pořídil údajně rezistentní Primu a po pár letech to bylo nejstrupatější jablko tedy kromě odrůd jako Idared, Golden, Winesap a podobných, které šly... celý příspěvek > |  | Je to monilia laxa?, 23.5.2013 jo, koukal jsem na bodrušku na internet a asi to tak bude. No, musím se přiučit, nějakých 20 let jsem extenzivně pěstil hlavně jabloně v Podbeskydí na otevřené planině, tam se to bylo hlavně o strupovitosti a jinak byl s chorobami dlouho klid, teď... celý příspěvek > |  | Je to monilia laxa?, 23.5.2013 no na té fotce ta jabloň fakt vypadá jako padlí, ale nemyslím - padlí mám na Jonagoldu, ač jsem stříknul, ale tohle je Topaz, rezistent a vypadalo to spíše zvadlé s tmavými okraji (během dvou posledních dnů), ten bílý povlak co se zdá na fotce tam v... celý příspěvek > |  | Je to monilia laxa?, 23.5.2013  Na sousedních jádrovinách jsem ještě objevil uvadlé nové výhony, které před 2 dny byly OK, ale nevím, zda je to totéž
|  | Je to monilia laxa?, 23.5.2013  Omlouvám se za tuto 100x opakovanou otázku - ale mám na višni skutečně monilii laxa? A má cenu zkoušet strom zachraňovat postřiky (Horizon?) nebo raději vzít pilu?
Višeň se dotýká švestky, vedle je i meruňka a broskev, dále jádroviny, ale vše... celý příspěvek > |  | Angrešt - choroba?, 12.5.2013  Bohužel odrůdou to není - takhle "napadeně" vypadají 2 angrešty za domem (2 různé odrůdy-jedna Invicta), zatímco před domem jsou všechny ok, včetně Invicty. Vypadají jako neopylené, trošku deformované, že by nějaká houba? Ještě mě napadá vliv... celý příspěvek > |  |
|  | Angrešt - choroba?, 12.5.2013  V jedné části zahrady mají stromkové angrešty již pěkné plody (foto) zatímco v jiné jsou plůdky jakoby defektní (foto2), listové přírustky jsou přitom normální. Netušíte o co se může jednat?
|  | Štíhlé vřeteno, 5.5.2013 V Již Tirolsku vycházel tvar štíhlého vřetene z odrůdy, např Golden by tvaru vánočního stromku, zatímco např Granny Smith měl horní větve podobné délky jako spodní patro - zdůvodňovali to rozdílnou potřebou slunce (je ale třeba pamatovat, že tam je... celý příspěvek > |  | Jakou pilu do +- 8000, 19.4.2013 nakonec tady toho taky máte spoustu, např. zde.
|  | Jakou pilu do +- 8000, 19.4.2013 Osobně jsem zvolil po předchozích pilách Dolmar PS 420 za cca 8100,- pro výborný poměr cena/výkon u farmářské kategotie a některé vychytávky odpovídající profi kategoriím a jsem spokojen; pokud zvolíte Husquarnu, neuděláte chybu,... celý příspěvek > |  | Střih jabloně - je správně?, 14.4.2013 Takto "profesionálně" ořezaný strom má 2 řešení - buď pilou těsně nad zemí :), nebo zkrátit větve cca 20 cm nad rozvětvením začátkem května až půjde do mízy a přeroubovat za kůru nějakou dobrou odrůdou. Tu spodní větev bych v tom případě asi... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|