|
Příspěvky uživatele - 143.84
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prebierka plodov, 27.6.2017 Sirius na semenáč? Proč ne, je to sice bujný triploid stejně jako Admirál, ale na rozdíl od něj obrůstá pravidelně, patra zakládá a korunu tvaruje téměř sám, zdrobňování plodů na bujně rostoucí podnoži u triploidů nehrozí. Je potřeba počítat s tím,... celý příspěvek > |  | Škůdci na libečku, 26.6.2017 ...snad septorióza celeru. Měla by pomoci chemická ochrana během vegetace, buď preventivní anebo nejpozději při objevení … |  |
|  | Prebierka plodov, 23.6.2017 Tomu se říká "hitparáda". Gratuluji a přeji vám radostnou sklizeň. |  | Prebierka plodov, 23.6.2017 I. Hlavatý : z klasických a starých odrůd jsem zvolil a narouboval Matčino, Grávštýnské, Cherry Cox a Kidd´s Orange Red, které jsou zatím jako dvou a tříleté roubovance ve tvaru čtvrkmenů, v extenzivních podmínkách. Rostou zde pěkně ale na ůrodu budu... celý příspěvek > |  | Prebierka plodov, 23.6.2017  U nás se letos o probírku postarala příroda sama. Navíc se mi to jeví tak, že ani Admirál ani Sirius v mých podmínkách probírku nepotřebují, čehož si celkem považuji. A nejlepší nakonec - soudě podle velikosti probraných plůdkú na kolečkách p.... celý příspěvek > |  | Rozkvétající broskvoně, 21.6.2017 Pane Petře z Pardubic, jestli se u vás a u pana Vysloužila daří kupovaným stromkům broskvoní, tak to pokládejte za výhru. U mne by takové stromky jen živořily, pokud by vůbec přežily přesazení.
Jak zde dokladuji, pro mne je lepší vysadit semenáčky... celý příspěvek > |  | Rozkvétající broskvoně, 20.6.2017 Máte pravdu s tou radostí. Ta moje je několikanásobná, protože i přes nepříznivé klimatické a půdní podmínky, se mi kombinací zkušenosti a intuice podařilo zvolit místo, kde se nadějnému semenáči daří. V minulosti jsem měl koupenou Red Havenku, která... celý příspěvek > |  | Roubování třešně, 19.6.2017  Letošní roubování třešní. Na prvním snímku vzorově přijatý roub Kordie, odebraný z matečného stromu bezprostředně před roubováním 15.března, se třemi silnými výhohy. Na druhém snímku roub pestré chrupky s polorozvinutými listy, roub byl odebrán z... celý příspěvek > |  | Zatrávnenie sadu, 19.6.2017  Lepší je vysečená pracovní ulička, než riziko nebezpečné choroby z přisátého klíštěte. Zbytek trávy poseču při druhé seči koncem srpna. |  | Rozkvétající broskvoně, 18.6.2017  Letos se i přes pozdní jarní mrazíky podařilo několika posledním květům přežít. a já se těším na první plody. |  |
|  | Jakou bubnovou sekačku?, 18.6.2017 Dakr Tekton Enduro 6,5 HP mohu doporučit na základě osobní zkušenosti. |  | Výsledky roubování 2017 - horké jaro, 15.6.2017 Moje letošní roubování jabloní, hrušní a třešní, vše výhradně kopulací, bylo úspěšné přibližně ve 30%, v dalších 30% se na roubech začaly rozvíjet lísty, poté rozvíjení ustalo a stav s polorozvinutými listy trvá beze změny dodnes, u dalších 30% se... celý příspěvek > |  | Kadeřavost výhonů rajčat, nikdo si neví rady, 13.6.2017 S lupou jsem prohlížel zakroucené horní listy ze všech stran, ale žádného živočišného škůdce jsem nenašel. Protože je zde tento příznak hlášen z různých míst republiky a na všech možných odrůdách, můžeme tak vyloučit vliv pěstitelského substrátu a... celý příspěvek > |  | Vienská, 13.6.2017 Také se velice divím tomu, že se tak skvělá hruška jako je Vienská, nedostala do seznamu schválených odrůd, tudíž ji žádná ovocná školka nenabízela a proto dodnes není rozšířena tak, jak by si právem zasluhovala. |  | Zatrávnenie sadu, 13.6.2017 Původně jsem zamýšlel nekosit trávu před horkými letními dny v mém polním sadu, kde nemám možnost závlahy, ale kvůli klíšťatům jsem změnil názor. Kolem stromků totiž narostla vysoká tráva sahající až do pasu a když jsem tři dny po sobě nechtěně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|