|
Sirius, 28.9.2016 Popsal jsi to přesně Miloši. Myslím, že bychom ochotně vyměnili svoje polohy za polohu p. Hlavatého. |
 |
Staré odrůdy bez postřiků, 28.9.2016  Podle pomologického popisu mi to také pasuje pětihraným tvarem na Hladíkovo přeúrodné.
Další hádanka vznikla z dnešní procházky a proto bych chtěl znovu požádat o pomoc s určením odrůdy. Váha 300g, zdužnatělá stopka nepřesahuje okraje jamky,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sirius, 27.9.2016 Děkuji za přání pane Hlavatý. Never give up - nikdy se nevzdávej Doufám. že když neuspěchám sklizeň Siria, tak se dočkám i jeho skvělé chuti. Přeji Vám mnoho dalších ocenění za vaše krásné ovoce. |
 |
Sirius, 27.9.2016  Máte pravdu oba, je to drsnější poloha u dna údolí (kaňonu) 450 mnm, v severní části Moravského krasu. Je to typická mrazová kotlina. Ranní rosa se zde na jaře a na podzim drží dlouho dopoledne, než sem začne svítit slunce. Okolní stráně... celý příspěvek > |
 |
Sirius, 27.9.2016  Po loňské nevydařené premiéře mi Sirius letos dává naději, že se mu u mne bude přeci jen dařit a tomu jsem moc rád. Kdo by si pomyslel, že se pod celkem nenápadnou slupkou skrývá tak výtečná chuť a navíc tak dlouhá skladovací doba? Vivat Sirius! |
 |
Angold, 27.9.2016  Letošní vybarvení Angoldu na podnoži M9 je obzvlášť vydařené. Na A2 se mi Angold vybarvuje jen do jakési smutně hnědočervené barvy. Snad se to s přibývajícími roky zlepší. |
 |
Hnijící kvas?, 26.9.2016 Při takovém postupu není na kvasu sice nic poznat, ale ve vypáleném destilátu budete mít pachutě. Samozřejmě i potom můžete při jeho popíjení pomlaskávat a zvát všechny na ochutnávku, ale protože slušný člověk vám nebude chtít kazit radost, tak vám... celý příspěvek > |
 |
Karneval, 25.9.2016 Měl jsem na mysli Váš příspěvek ze dne 9.4. 2016 ve vlákně Topaz nepřekonaný.
|
 |
Karneval, 25.9.2016 Tím se mnohé vysvětluje, pane Hlavatý. Navíc mám svoje vysvětlení takové, že odrůdy s výraznou sladkou chutí jako např. Sirius a Orion, dokáží na nějaký čas ochromit určité chuťové buňky natolik, že v následné degustaci po nich propadne mnoho... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy bez postřiků, 25.9.2016 Mohl by to být Gdánský Hranáč? Trochu mne zmátly ty kulatější plody. |
 |
|
 |
Karneval, 25.9.2016 Nedokážu si to srovnat v hlavě po takových negativních hodnoceních. Loňského roku v prosinci jsem ochutnával Karneval vypěstovaný ve Střížovicích a chutˇ mi připadala skvělá, řekl bych delikatesní. V mém osobním hodnocení skončil na třetím... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy bez postřiků, 25.9.2016  Dopoledne jsem se vracel na Moravu ze Slovenska a nedaleko Valašských Klobouků jsem zastavil u starých stromů Moravských Jaderniček. Potom mne mezi Jaderničkami upoutala rozložitá jabloň s červenými jablky. Chuťově se mi jevila mnohem lepší než... celý příspěvek > |
 |
Vlaška končí, 21.9.2016 Pokud pánové Sus a Blažek v jejich atlase neuvedli kým je Vlaška považována za nejchutnější odrůdu švestek, nemá další pátrání smysl. Je to jen odvážné tvrzení, se kterým nemusíme souhlasit, můžeme dokonce proti němu protestovat, ale to asi tak... celý příspěvek > |
 |
Honeycrisp, 8.9.2016 Pokochejte se tady a tady |
 |
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 31.8.2016 S tou šarkou máte pravdu. Jinak se podivuji tomu, že loni byla stejně obsypaná jako letos. Je o poznání sladší, vzrůstnější a plodnější než švestka zei semenáče, Bude to asi tím, že ve Vanovicích vybrali pro množení dobrý klon a že je na myrobalánové... celý příspěvek > |
 |